Thu. Oct 6th, 2022

En kultur- och personhistorisk skribent, Johanna Christina Friberg, föddes i Alseda, Jönköpings län, och dog i Jönköping den 16 oktober 1941. Hon skrev bland annat om Jönköpings fornlämningar.

Hanna friberg pojkvän
Hanna friberg pojkvän

Hon skrev i Norra Smlands Fornminnesförenings meddelanden från gruppens start 1901 till 1932, då hon var medlem. I Jönköpings läns museums arkiv finns en samling om hennes arbete på gårdar och släkter i Småland.

Hon var dotter till Olof Henric Rogberg. Så här fungerade det: Hon gick i skola i Jönköping och tog studenten 1879. Hon undervisade sina yngre systrar och arbetade i familjer som lärare. Av sin far lärde hon sig latin och av honom lärde hon sig engelska.

Hanna Friberg hjälpte till att bygga upp Norra Smlands fornminnesförenings arkiv och bildsamlingar samt gruppens arkiv. De bodde i Smland på medeltiden och hon blev mycket intresserad av dem.

Hon har också ägnat mycket tid åt att studera Jönköpings stads historia, med fokus på släkt- och gårdshistoria. Hon har samlat på sig mycket information så att hon kan skriva om det i olika artiklar.

Hennes man var ingenjör vid namn Algot Friberg. De gifte sig den 19 september 1889. De är begravda på Slottskyrkogrden, som ligger i Jönköping och där de dog.

Min pojkväns julklappar var försenade. De kom hem igår. Han fick fortfarande en liten present på julafton. Då vet du att han kommer att älska det här. …men jag är i kläm!

Om du går ut och äter bör du tänka efter två gånger på grund av hur samhället är nu. Den 23 februari ska vi vara tillsammans i tre år. För att ta reda på hur han känner kom jag på idén att ge honom ett fint kort och se om vi kunde gå ut och äta middag.

Men då måste jag ge honom det nu, typ tre veckor innan, så jag kan planera något annat, som en liten present eller något.Hanna Friberg är en av de viktigaste personerna i vårt land.

Hon driver en podcast som heter “Mndagsvibe” med sin bästa vän, Lovisa “Lojsan” Wallin. Hon jobbar också med en massa olika företag och har egna klädlinjer. Hannalicious är nu ett minne blott.

Ett tag har det varit väldigt tyst. Men nu verkar hon vara tillbaka i spelet, och denna gång med Hanna Friberg också. Allt började med att Paow skrev att hon inte visste vem Hanna Friberg var och det svarade Hanna på. Efter det har det bara blivit värre för dem båda.

I en video berättar Paow om sin historia. Hon säger att hon härmar Hanna. Till en början ser hon normal ut. Sedan grimaserar hon, vilket hon säger är hur Hanna ser ut och så vidare.

Hanna friberg pojkvän
Hanna friberg pojkvän

När Hanna Friberg och Tanbyclara åker på semester i Mexiko (Tulum) är Paow med sin pojkvän och de ska bo på samma hotell. Paow och hennes pojkvän vill spela in ett avsnitt av programmet medan de är i badrummet på hotellet.

Det är inte så att jag inte gillar män. Jag har många olika typer av personligheter, och då är det roligt och mycket jobb. Om du är bra på något eller inte spelar ingen roll, säger Hanna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.