Sat. Oct 1st, 2022

Veronica maggio ålder /\ Veronica Sandra Karin Maggio är en svensk sångerska och låtskrivare, och hon heter Veronica

Veronica maggio ålder
Veronica maggio ålder

Maggio föddes i Italien av en italiensk pappa och en svensk mamma. Han växte upp i Uppsala. Det var 2006 som Maggio släppte sin första singel under Universal Music.

Hon hade studerat musik och var sångare i sitt band. Hennes första album, Vatten och bröd (2006), var en kommersiell hit och gav henne en Grammi för “rets nykomling” (Årets nykomling).

Sedan hennes första album har Maggio släppt ytterligare fem album med Universal. Fyra av dem har toppat de svenska topplistorna. 26 av hennes låtar har också varit topp-20 hits i Sverige, där hon bor

. Hon har haft tre nummer ett hits i Europa, med “Mndagsbarn” i Norge 2008, “Jag kommer” 2011 och “Hornstullsstrand” 201

Hon har skrivit låtar för andra artister, som “Hey Brother” för Avicii
En video till Maggios första singel “Dumpa mig” (Dump Me) blev snabbt en hit i tv-program som ZTV.

Det var “Nöjd?” (Happy?), hennes andra singel. Under sommaren 2006 skrev hon på ett avtal med Universal Music

. Hon åkte på en helsvensk turné med Sommarkrysset, ett livemusikprogram på TV4.
Den enda personen i familjen som gillade musik var hon .När vi åker till Stockholm träffar vi Veronica Maggio i en bildstudio. Hon gör sin eyeliner på en barstol medan fotografer tar bilder.

Hennes sex månader gamla son, Bosse, ligger i hennes famn och gråter när hans mamma Veronicas mobiltelefon ringer.– Jag är så trött på multitasking just nu, säger hon, och så skrattar hon.hemifrån, känn inte att du måste vara stor. Så hon kunde titta på musiken på egen hand.

När hon växte upp hade hon många favoritmusiker, som Mariah Carey, Nirvana, Nina Simone och Whitney Houston. Det finns många som kallar Maggio för en soulsångare idag, men jag tror inte det.

Veronica maggio ålder
Veronica maggio ålder

Maggios första album heter “Water and bread” (Water and Bread). Vi har, vi har är en låt av den svenska rapparen Kristoffer Malmsten. Texten och musiken skrevs av Stefan Gräslund, förutom rapversen i “Vi har, vi har” (känd som LKM)

. “Jag började skriva på engelska när jag var väldigt ung, men jag var inte tillräckligt bra.” Hon sa 2016, “Jag kopierade saker jag hade hört och jag kunde inte ta reda på vem jag var.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.