Wed. Sep 28th, 2022

Ann Linde Familj /\ Sedan den 10 september 2019 har Ann Christin Linde, svensk politiker från Socialdemokraterna, varit utrikesminister i statsminister Stefan Löfvens och Magdalena Anderssons regering.

Ann Linde Familj
Ann Linde Familj

Linde har tidigare varit utrikeshandelsminister och minister för nordiskt samarbete. Hon har tidigare suttit i Löfvens regering som EU- och handelsminister sedan den 25 maj 2016.
Linde tjänstgjorde i regeringskansliet under 1990-talet, bland annat i civildepartementet och EU- och handelsminister Mats Hellström från utrikesdepartementet och försvarsminister Björn von Sydow från försvarsdepartementet.

Från 2000 till 2013 var Linde internationell sekreterare för det svenska socialdemokratiska partiet. Hon var chef för Europeiska socialistpartiets (PES) internationella avdelning i Bryssel från 2013 till 2014, en paraplyorganisation för alla socialdemokratiska partier i EU.

Linde var statssekreterare för justitiedepartementet 2014–2016[7]. Hon samarbetade med inrikesminister Anders Ygeman i denna roll.

Sveriges regering beslutade i mars 2020, under Lindes ledning, att skicka en snabbinsatsstyrka på upp till 150 soldater och helikoptrar till Mali för att bistå den franskledda Takuba-arbetsgruppen i kampen mot extremister anslutna till al-Qaida och Islamiska staten i Sahel-regionen. Nordafrika.

[8] Sverige kommer att avlägsna trupper från en europeisk specialstyrkaoperation i Sahel-regionen i början av 2022, och dess inblandning i Takuba-arbetsstyrkan kommer att ses över på grund av närvaron av privata ryska militära entreprenörer, enligt Linde.
Sverige vill ta hem de svenska barnen från IS-lägret i al-Hol. Det uppger Sveriges nya utrikesminister Ann Linde vid ett besök i Finland, men hon säger inte när eller hur.

När Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) gjorde sitt första statsbesök i Finland i fredags fick hon sällskap av en sammanhållen duett. Linde och hennes miljöpartikollega Pekka Haavisto (Finland) upptäckte gemensamma nämnare i en mängd olika situationer.

Under sin föregångare Margot Wallström utvecklade Sverige en feministisk utrikespolitik och feminismen är onekligen Ann Lindes fosterbarn.

– Det är avgörande att utrikespolitiken innehåller en feministisk komponent. Det handlar om representativitet och behovet av att ta hänsyn till den andra hälften av befolkningen i aktiviteter som fredsskapande. Därför gjorde, enligt Linde, en kvinnlig delegation från Jemen nyligen ett besök i Sverige.

Hon lägger till ytterligare två anekdoter från tiden som Sveriges utrikeshandelsminister.

– Feminism är minst lika väsentligt i handelspolitiken. Hon säger nyfiket: “Visste du att sidenblusar för kvinnor har sex gånger så mycket som en sidenskjorta för män?”
Linde motsatte sig sådana förslag när en lagstiftande majoritet för att Sverige uttryckte intresse för att gå med i Nato uppstod 2020. Hon upprepade sin uppfattning att landet var bäst betjänt av oberoende från allianser.

Efter Margot Wallström blir Ann Linde ny utrikesminister, enligt SVT. Läs hela intervjun med henne i Svensk Damtidning.

Margot Wallström, 64, meddelade förra veckan att hon avgår som utrikesminister. Handelsminister Ann Linde, 57, blir hennes ersättare, enligt SVT. Stefan Löfven skickar ett tydligt besked i morgon, tisdag.

Ann Linde Familj
Ann Linde Familj

Svensk Damtidning träffade Ann Linde tidigare i år för att diskutera politik, kärlek och hur det är att resa med kungafamiljen.

Ann Linde är en av de mest meriterade ministrarna i förvaltningen, med en stark utbildningsbakgrund och lång erfarenhet. Hon är ändå en av de mest färgstarka, och hon tycker om glamour lika mycket som hon tycker om politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.