Thu. Oct 6th, 2022

Göran greider sjuk /\ Per Göran Greider är journalist, författare och poet som arbetar för det svenska socialdemokratiska partiet. Greiders första diktsamling gavs ut 1981.

Göran greider sjuk
Göran greider sjuk

Sedan 1999 har Greider varit chefredaktör för provinstidningen Dala-Demokraten. I paneldebatter i radio (Sveriges Radio) och TV (TV4) samt i den svenska samhällsdebatten i stort är han en framstående vänsteranhängare.

Efter att ha drabbats av RS-viruset, som orsakade lunginflammation, organsvikt och sepsis, återhämtar sig författaren, publicisten och debattören Göran Greider nu på ett Solna sjukhus.

Greider, 62, hade tidigare i år fått diagnosen malignt lymfom, en aggressiv blodcancer, och hade genomgått sin sista behandling runt mitten av sommaren.Läkaren som gav mig diagnosen sa direkt till mig att detta är en av de cancerformer som har bäst överlevnad.

Jag kunde ha dött om tre eller fyra veckor om jag inte hade fått terapi. Nu är jag säker på att jag kommer att klara mig och återhämta mig. Det finns ingen anledning att tro något annat.

Han vill verkligen inte bli känd som Mr. Cancer. Göran Greider, författare, debattör, chefredaktör och föreläsare, har inte fallit under för sjukdomen.

– Jag ser det dock som mitt ansvar att kommunicera budskapet att en cancerdiagnos inte innebär döden. Ett växande antal människor lyckas.
Göran Greider, 62, är en medieprofil och huvudskribent som nyligen tillfrisknat från en fruktansvärd cancer. Göran Greider å sin sida drabbades av sjukdomen igen i november och blev mycket sjuk av RS-viruset.

Göran Greider hade till en början hosta och feber. Enligt Aftonbladet något han inte fann särskilt anmärkningsvärt. Viruset kunde dock orsaka en allvarlig infektion.

Göran Greider fördes till Karolinska sjukhuset med ambulans.Att vara på sjukhuset är inte roligt, men det har gått riktigt bra hittills. När folk ska vänta klagar de på personalen, men när man går in är alla otroligt trevliga.

Personalen är verkligen uppmärksam på ditt tillstånd, samt försiktig och lyhörd. Hemsjukvården har också varit utmärkt. Eftersom alla hade munskydd hela tiden blev det lite anonymt och udda.

– Det slog mig hur mångkulturell omsorg är, med människor från hela världen som delar en gemensam yrkesutövning. Det är enligt mig ett exempel på framgångsrik integration som förtjänar mer uppmärksamhet.

– Jag är en ganska sällskaplig individ som har umgåtts med alla från städerskor till sjuksköterskor till vaktmästare till läkare. Jag hade en bra tid att diskutera persisk poesi med en iransk kvinna och dyra konsultanteckningar med NKS-personalen.

Vi fick inte gå ut i korridoren, så jag kanske förlorade på att träffa andra patienter. Men jag smög ut på natten ibland.Författaren, som också är chefredaktör för Dalademokraten, började i höstas uppleva allt från lunginflammation och blodproppar till magblödningar och lungvätska.

Han fick veta av sina läkare på nyårsafton att han hade malignt lymfom, en allvarlig form av blodcancer Men efter en aggressiv cellgiftsbehandling.

Ivåras fick han i veckan veta att den hade lyckats och att cancern förklarats botad.Min cancer kommer att bli botad. Jag jobbar som vanligt. På sjukhusrummet har jag så gott som en liten arbetsplats.

Göran greider sjuk
Göran greider sjuk

Det blir dock ett dödsstöt. Vad hade hänt om jag inte hade fått hjälp med detta? Läkarnas svar var att du skulle vara död inom några veckor.

Du däremot reagerar. Jag, som vanligtvis är en ensamvarg, förvandlas till en mycket sällskaplig varelse i mitt huvud på en bråkdel av en sekund, söker barndomsminnen och tänker på människor som betyder något för mig nu eller förr. Döden kastar mig in i mitten av ett liv, en civilisation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.