Thu. Oct 6th, 2022

Magdalena andersson längd /\ Sedan 2014 har Magdalena Andersson, 54, varit Sveriges finansminister.

Magdalena andersson längd
Magdalena andersson längd

Efter Stefan Löfvens avgång i november valdes hon till partiledare för Socialdemokraterna. Men vem är egentligen Magdalena Andersson
Många individer ifrågasätter vad de ska studera för att komma upp på Magdalena Anderssons nivå. Det är faktiskt en utmärkt från Magdalena började sin utbildning på gymnasiet med att gå en samhällsvetenskaplig kurs.

Magdalena Andersson fortsatte efter det att studera på Handelshögskolan i Stockholm. Hon klarade slutligen en ekonomexamen och fick titulera sig ekonomexamen.

Magdalena doktorerade efter det i nationalekonomi från Handelshögskolan, även om hon lämnade studierna för att studera vid Institutet för avancerade studier i Wien, Österrike, ett tag

Men det är inte allt Magdalena har åstadkommit; hon har också studerat vid Harvard University i USA.
1983 blev Andersson medlem i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund. Hon tog civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm 1992.

Hon arbetade i Göran Perssons regering som rådgivare och planeringschef samt rådgivare åt Mona Sahlin. Andersson valdes in i riksdagen 2014 och var finansminister i Stefan Löfvens förvaltning.

Hon sågs som föregångare för att efterträda Löfven när han avslöjade sina planer på att hoppa av i augusti 2021. Hon valdes till ledare för det socialdemokratiska partiet kort därefter.

Den 29 november 2021 valdes Andersson av riksdagen till Sveriges statsminister. Andersson hade valts till den posten den 24 november 2021, men avgick efter att hennes koalitionspartner

Magdalena andersson längd
Magdalena andersson längd

Miljöpartiet meddelat att de lämnar regeringen efter att ha förlorat den årliga budgetomröstningen i riksdagen till den konservativa opposition

Andersson erkändes som Sveriges första valda kvinnliga regeringschef den 30 november 2021 när hon tillträdde som statsminister.

Leave a Reply

Your email address will not be published.