Sun. Oct 2nd, 2022

Sandra Näslund Familj /\ Sandra Näslund är en svensk skidåkare som föddes den 6 juli 1996 Gudmundrs församling i Kramfors.

Sandra Näslund Familj
Sandra Näslund Familj

Hon tävlar i skicross, där hon vann två världscupguld och 22 lopp i världscupen fram till januari 2022. [nummer sex] Näslund vann OS-guld i skicross vid vinter-OS 2022 i Peking.
Näslund representerade Sverige vid vinter-OS 2014. I seedningen till skicross-tävlingen kom hon på 10:e plats. Hon gick vidare efter att ha vunnit sitt heat i första omgången

Hon slutade tvåa i kvartsfinalen och avancerade ytterligare en gång. Hon avslutade inte sin semifinal, så hon var tvungen att tävla i B-finalen, som hon vann och placerade henne på en femte plats.

I mars 2012 gjorde Näslund sin Freestyle World Cup-debut. Hon har tre världscupplaceringar från och med säsongen 2016–17. I skicross var hennes bästa totala världscupavslutning i freestyle tvåa 2016–17.

När hon vann FIS Freestyle Ski and Snowboard World Championships 2017 i Sierra Nevada blev hon Sveriges första världsmästare i skicross.

Hon vann både skicross- och freestyle-världscupen för damer under säsongen 2017–2018.
“I Kramfors bor jag med min pappa Patrik Näslund och min syster Selma.

På somrarna bor jag i re med en kompis. Jag bor i Tärnaby på vintrarna, och jag har fortfarande en del skidor på Tärnaby Skidhem. Varje år Jag spenderar säkert tio veckor i skolan och resten av tiden på resande fot.”Vid vinter-OS 2022 tog Näslund ett OS-guld.

Sandra Näslund Familj

”Kobåset. Jag tycker om att turnera i Kobset på vårvintern. På båda sidor är det lättillgängligt och bra åkning. Efter att ha tagit Kungsliften upp behöver du inte åka långt för att hitta fina åk ner, och du behöver bara gå upp på andra sidan.”

Hon vann världscuperna i längdåkning och freestyle för damer säsongen 2017–2018. [nio] Hon vann världscupen i skicross säsongen 2019/2020.

Covid-19-pandemin drabbade skidsporten våren 2020, vilket gjorde att ett antal tävlingar ställdes in. Hon hann den våren jobba som lärarvikarie på sin flickväns skola.

Vid vinter-OS 2022 i Peking var Näslund en stark medaljkandidat. (#13) Efter att ha lett finalen från start till mål höll Näslund fast i favorittrycket och vann OS-guld den 17 februari 2022. Hon tävlar för Kramfors Alpina Klubb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.