Fri. Oct 7th, 2022

Frank andersson död /\ ivind, Frank Stefan Andersson var en svensk amatörbrottare och artist som levde från 9 maj 1956 till 9 september 2018.

Frank andersson död
Frank andersson död

Han började sin karriär inom amatörbrottning, vann guldmedaljer vid flera internationella mästerskap och en bronsmedalj vid olympiska sommarspelen 1984 i Los Angeles .

Han gjorde så småningom en karriär som professionell brottare, med blandade resultat. Han var också en tv-personlighet som medverkade i en rad reality- och spelserier i Sverige.

Andersson preparerades för sin professionella karriär av Brad Rheingans, en annan före detta olympier, och gjorde sin debut för American.

Wrestling Association den 3 maj 1991 och besegrade Randy Thornton, som också gjorde sin professionella debut.
Inom några månader var han i Japan och gick ihop med Rheingans för att brottas för New Japan Pro-Wrestling (NJPW).

Den 8 april 1993 arbetade han för WWE endast en natt, och besegrade Red Tyler under en European Tour-framträdande i Paris, Frankrike.

Han skrev på med Atlanta-baserade World Championship Wrestling (WCW) 1994 Andersson skulle besegra Booker T., Stevie Ray och Alex Wright i upprörda segrar. Han lämnade företaget 1995.

2014 gjorde Andersson comeback för STHLM, en Stockholmsbaserad promotion. I en tagmatch slog han sig ihop med Jim Duggan.

Den 6 september besegrade han Ken Malmsteen i huvudtävlingen och vann STHLM-titeln.Frank Andersson, 62, tidigare professionell brottare, dog i slutet av augusti.

Svante Andersson, Frank Anderssons brorson, verifierar uppgifterna till P4.Andersson fördes till sjukhuset med hjärtsvårigheter i slutet av augusti 2018.

Andersson opererades den 6 september. Han dukade av för komplikationer några dagar senare och den 9 september 2018 dog han vid 62 års ålder.

Frank Andersson har legat på sjukhuset en längre period på grund av hjärtsvikt, enligt Väst. Det känns hemskt, erkänner brorsonen för P4 Väst.

Ett hjärtingrepp gjordes på torsdagen och komplikationerna blev så allvarliga att Frank Andersson avled på söndagen. Han var 62 år när han gick bort.

Frank Andersson var trefaldig världsmästare i brottning. I slutet av 1970-talet och början av 1980-talet var han en av de bästa brottarna i världen.

Svenska Dagbladets bragdmedalj tilldelades även Frank Andersson. Han lades in på sjukhuset på grund av sina hjärtproblem.

Frank andersson död
Frank andersson död

Jeanette Bouvin Nygren, 33, presenterade sedan ett foto på Frank Andersson taget från sin sjukhussäng när hon

Besökte honom med deras två gemensamma pojkar Winston, 5, och Mileon, 4, samt Frank Anderssons dotter från ett tidigare förhållande, Mira, 12.

händelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.