Sat. Sep 24th, 2022

Sven melander död /\ Sven Alarik Melander är en svensk journalist, komiker, programledare och skådespelare som föddes den 30 oktober 1947.

Sven melander död
Sven melander död

Efter originalprogramledaren Stellan Sundahls alltför tidiga bortgång tog han över som programledare för det svenska TV-programmet Snacka om nyheter.

Han växte upp i Malmö, Skne, men bor för närvarande i Saltsjö-Duvnäs. Han är far till Victor Melander, Christina Melander och Linnéa Melander och är gift med Karin Melander-Hassler.

Melander är född och uppvuxen i Malmö. 1965 var han med i Malmö FF hockeytrupp som vann SDS-puck ungdomsmästerskapet; andra medlemmar i detta juniorishockeylag var Roy Andersson och Staffan Tapper.

Sven Melander träffade Björn Afzelius under gymnasietiden och han betraktade honom som “den första kommunist jag stötte på i livet” på den tiden. Hemifrån tog han den med sig.

I pojkrummet hade han en affisch av Stalin på väggen och hade hela tiden Sovjetunionen i åtanke, även “under hockey-VM”.

Redan som ung var han en sällsynt humoristisk tönt, och vi blev snabba vänner.” De var båda medlemmar i “Hootenannybandet Lille Mats” 1967, tillsammans med Mats Berg, Kent Nilsson och Lasse Wahlund.

Melander fick sin utbildning till civilingenjör. Han sökte sig till journalistkåren efter examen som tekniker och våren 1969 påbörjade han studier vid Journalisthögskolan i Göteborg.

1970 gjorde Melander sommarpraktik på Malmös Expressen och efter journalistexamen fick han ett vikariat på samma redaktion i januari 1971.

Hans kommentarer gjordes i samband med en allmän konfrontation mellan redaktionen team i Malmö och tidningsförvaltningen i Stockholm.

on Skolmen är en norsk skådespelare mest ihågkommen för sin roll som Ole Bramserud i filmen “Sällskapsresan”, där han medverkade tillsammans med Lasse berg.

Det var, som vi minns, en stor succé! Därefter spelade Jon Skolmen och Lasse Berg in ytterligare fem filmer.

Dessutom, när han var med i program som Nöjesmaskinen och Nöjesmassakern, gav han oss klassiker.

Och vem kan glömma hans roll i Göta kanal 3 – Kanalkungens hemlighet? Tidningens tillfälliga anställning avslutades.

Sven Melanders chef på Malmöredaktionen kände däremot personer på Aftonbladet i Stockholm och som ett resultat av detta erbjöds Melander ett sommarvikariat. Det tog slut med ett jobberbjudande Totalt arbetade han på Aftonbladet 1972 till 1978 och 1980 till 1985.

Sven melander död
Sven melander död

Under tiden arbetade jag som redaktionssekreterare på Radio Stockholm i ett år och spelade sedan in filmen Sällskapsresan.

Han var även med i redaktionen för Sveriges Televisions Kvällsöppet innan han kom till Aftonbladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.