Sat. Sep 24th, 2022

Janne Josefsson Barn /\ Jan Christer Ragnar Josefsson, mer känd som Janne Josefsson, bor i Lundby församling på Hisingen i Göteborg. Han är svensk journalist och programledare, och han har arbetat för SVT:s Uppdrag granskning.

Janne Josefsson Barn
Janne Josefsson Barn

Josefsson växte upp med sina föräldrar, en äldre halvbror och en äldre syster i Biskopsgrden, ett hus i Göteborgs stad. Så här fungerade det: Han gick på Handelshögskolan. 1975 gick han till Journalisthögskolan och tog examen.

Janne Josefsson, 68, är en svensk journalist och tv-värd. Hon föddes den 27 juni i Göteborg. På 70-talet började han arbeta som journalist. Hans stora genombrott kom när SVT valde att visa hans reportage “På höger sida av älven”, som visade klassklyftorna i Göteborg, för allmänheten.

Men för allmänheten är Janne Josefsson mest känd för sitt arbete med programserierna Striptease och Uppdrag granskning, som han gjorde mycket intressant arbete med. Hans arbete har lett till många tidningsrubriker och meningsskiljaktigheter. Han har också fått veta att han kommer att dö.

Jag har fått den här frågan förut, men i våras hade jag inga planer så det gick bra. : Jag är ensam, och det är en stor grej. Det är dags för något roligt, säger Janne. Han säger att han är så trött att han inte kan röra sig. Han har aldrig jobbat så hårt förut. han säger att Malin Watson, tjejen han dansar med, är en väldigt bra person att vara runt.

Malin tycker att jag har mycket utrymme att växa, och han tycker också att det är väldigt roligt att dansa. Han säger det och tar en klunk av sitt kaffe.

När han var barn gick han en klass i gammeldans. Innan dess dansade han bara live-life-dans. Detta är med andra ord väldigt annorlunda. Han säger själv att detta skiljer sig mycket från cha-cha, pasodoble och jive.

Även om han inte trodde att han skulle vara där förrän i slutet tog han tävlingen och showen på största allvar även om han inte trodde att han skulle vara där förrän i slutet.

Jag tror att de alltid vill ha någon från Göteborg som folk kan skratta med och pusha lite med. Folk som Harald Treutiger och Glenn Hysén och Lasse Brandeby har varit med i programmet. För att få folk att skratta är jag nästa ladugårdsdörr du kan. Jag vill överraska dem och få dem att tänka, “Åh, det var inte alls dåligt.” I Jannes fall fick hon lämna programmet efter två veckor eftersom hon inte hade tillräckligt med tid att lära sig att dansa bra.

Det är bra att de flesta känner till Janne från Uppdrag granskning där han har jobbat i snart 20 år. Janne har varit journalist i mer än 40 år. Från Hisingen till Casablanca har Jannes nya projekt på SVT Play fått god respons. De senaste två åren har han arbetat för sig själv.

SVT:s uppdrag granskning var länge Janne Josefsons jobb. Sedan dess har han fått folk att känna och vara arga, vilket inte är bra för SVT.

Den populära tv-profilen, som inte längre är med i programmet, berättar nu om hur hans karriär och hoten som kom efter programmet gjorde honom till en fara för sin egen familj.

Vi fick sätta larm på hela huset vi bodde i, från källaren till taket. Så här fungerade det: Jag har ofta undrat om det var modigt och djärvt, eller om jag bara tänkte på mig själv då. Det var inte mod, utan en stark önskan.

När det kom till att Hells Angels skulle komma in i Sverige i första hand så var det vad våningen handlade om. Jag hade dem framför mig med rånarhuvor och vapen. Så här fungerade det: jag trodde att de inte kunde blockera min hals, men jag satte mina egna barn, som inte var så gamla när jag gjorde det, i mycket problem.

“En vänsterrevolution måste vara total och omfatta allt som är mänskligt: ​​känslor, sex, vardag, privatliv”, står det i bokens sista kapitel. Detta i motsats till “en halv revolution”, som bara tänker på politik och samhälle, inte på människors känslor, sex eller privatliv.

Det var så de sa det: Kommunister i Ryssland och Kina såg människor som “användbara för partiet”. Marxismen borde åtföljas av en “revolutionär psykologi”, säger de. De frågar: “Vad är poängen med revolutionär politik om medlemmarna inte orkar, eller om kampen för socialism bara är ett sätt att komma till socialism.

Janne Josefsson Barn
Janne Josefsson Barn

Det kallas “alternativ, progressiv psykoterapi”, och det skiljer sig från “borgerlig kommersiell psykoterapi”, vilket är vad författarna kallar det.

I det sista kapitlet talar de om tanken att avhoppare från vänsterrörelsen “gick in i någon borgerlig individualism”, “fick borgerliga grillar på hjärnan” eller “valde att göra karriär i det kapitalistiska konkurrenssamhället”. Detta var en vanlig tanke på den tiden. Istället säger de att vänstergrupperna själva har fått dem att göra det, eftersom de har en bild av människan som inte är komplett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.