Mon. Sep 26th, 2022

ulf kristersson fru /\ Entreprenör och PR-konsult: Birgitta Paulina Kristersson Ed bor i Strängnäs. Hon är en svensk entreprenör och PR-konsult. Det visar sig att hon är gift med Ulf Kristersson, ledaren för Moderaterna i hennes land.

ulf kristersson fru
ulf kristersson fru

Före 1994 arbetade Birgitta Ed som expert åt regeringen. 1991–1994 arbetade hon på UD och finansdepartementet. Efter att Sagt: Gjort och Springtime gick samman 2000 var Ed vd för Springtime 2000 till 2001, då han lämnade företaget.

På jobbet 2001–2003 var Ed vd för Stiftelsen Sverige i Europa. Inför Sveriges folkomröstning om euron 2003 ledde han en kampanj för att folk skulle rösta “ja”. Detta är vad som hände åren 2009–2010. Ed och hans företag Springtime arbetade på den svenska utställningen på världsutställningen i Shanghai 2010.

Göran Thorstenson och Bo Krogvig hjälpte henne att starta affärsutvecklingsföretaget Six Year Plan AB. Hon är senior rådgivare och delägare. 2018 lärde hon sig att bli präst igen.

På Stockholms centralstation är det en vanlig torsdagsmorgon i februari i februari. Människor rusar genom den stora byggnaden med syfte. Luzette ligger på översta våningen. Med högt i tak och servitriser .

I vita skjortor och svarta västar har det moderna brasseriet ett mycket modernt utseende. Längst in i lokalen står Ulf Kristersson, 54, Moderaternas ledare. Han sitter i en soffa längst in i lokalen Anna Kinberg Batra lämnade jobbet som partiledare i oktober förra året, så han blev ny ledare för partiet samtidigt.

Det har varit omtumlande och roligt, men också mycket jobb. Ulf sa till Svensk Damtidning att han inte ville att det skulle vara så, så han tog lång tid att tänka på det. När han tittar på menyn beställer han en omelett och en mycket stark caffe latte.

Ulf Kristersson, partiledaren, är spänd inför det kommande valet. Han hoppas att Moderaterna ska göra det bättre än de gjorde förra gången, och att de vinner fler röster än vad de gjorde förra gången. Det finns alltid en “mental lista” på ministrar, säger han i en intervju med Expressen. Han säger att festen är redo. Vi är redo att ta över.

Tänk på vad du kan göra när du har mindre än ett år. Om du har mycket tid, tänk på hur du kan starta och starta saker. Så borde jag ha tänkt på det när jag tog över Anna Kinberg Batra ett år före valet 2017.

Birgitta Ed har jobbat länge med politik och PR, men förra året förändrades allt. Hon var med och startade både en PR-byrå och en affärsutvecklingsbyrå, men förra året förändrades allt. “Nyhetsmorgon” är en bok som hon läser. I den berättar hon att en röst inom henne länge hade sagt till henne att hon skulle göra något annat.

– Jag tror att många har känt frågan: “Är jag på rätt plats? Vad gör jag här? Är det jag gör viktigt?” Som någon som har arbetat länge har jag alltid undrat hur jag kunde vara närmare min tro. Till slut blev det tydligt att den frågan handlade om att vara närmare kyrkan och Gud i mitt dagliga liv.

Birgitta Ed gifte sig för många år sedan med Ulf Kristersson, partiledaren för Moderaterna. De har varit tillsammans sedan dess. Hon kände sig kallad att bli präst redan när hon gick i gymnasiet, men tills nu, när hon var äldre, följde hon inte med. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon om rösten som alltid fanns där för henne.

Under middagen igår kväll kom Ulf till sängs alldeles för sent får vi veta. Så länge han inte visar det förutom det starka kaffet. Ulf är dock glad och ler nyfiket bakom de mörka runda glasögonen. Det här är inte vad du kan förvänta dig av honom. Ännu bättre är det när Birgitta Ed kommer från Strängnäs till honom.

Mitt i stan bor paret i en vacker 20-talsvilla med stor trädgård. Där bor de med sina tonårsdöttrar och tvillingarna Ellen och Signe, som båda är 15. En plats där de kan ta ett andetag heter Strängnäs. Varje dag kör de åtta mil till Stockholm därifrån.

Men vem är mannen som är villig att ta över makten i hemlighet? Det var i en tidigare intervju med Svensk Dam som Ulf Kristersson berättade om sitt liv med sin fru Birgitta Ed och deras tre döttrar. Han pratade om hur det var att bli förälder. Han berättade också om hur tankarna gick när han tog partiledarrollen.

ulf kristersson fru
ulf kristersson fru

När vi åkte iväg över helgen pratade vi om vad det här jobbet skulle betyda för oss. Hade inte familjen velat det här så hade jag inte gjort det heller. Han sa att hans familj är det viktigaste för honom.

När Ulf Kristersson och Birgitta Ed var tillsammans sa de att de sällan såg problem, utan snarare möjligheter. Tänk så här om du vill att livspusslet ska passa ihop. När Ulf Kristersson blev mer framgångsrik i politiken skar Birgitta ner på sina resor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.