Fri. Oct 7th, 2022

Mycket flytningar gravid /\ Det var en slempropp, sedan ägglossning. Under din graviditet kommer du att se dessa typer av flytningar.

Mycket flytningar gravid
Mycket flytningar gravid

Även om de kan vara nya för dig är dessa typer av flytningar mycket viktiga. De olika typerna kan visa dig mycket. I det här avsnittet kommer du att lära dig mer om de olika typer av vätskor som du kan stöta på i ditt jobb.

Normala flytningar under graviditeten är färglösa eller vita, oftast lite klibbiga och luktar inte illa. Så här ska det vara. Under de första månaderna av graviditeten kan du märka att du har mer flytningar än tidigare.

När ditt barn växer hjälper detta till att skydda honom eller henne från infektioner. När din kropp gör detta håller det din slida ren och stoppar infektioner från att komma till livmodern.

Många vet inte att om de har irriterat tandkött och blod på tandborsten så borde de använda tandtråd oftare.

Det kan också vara ett tecken på att de är gravida. Symtomen börjar visa sig tidigt, och de orsakas av att kroppen gör mer progesteron för att hålla igång graviditeten. Om du har höga nivåer av könshormon börjar din kropp få i sig mer vatten, vilket kan göra att munnen sväller och blöder oftare.

Ägglossningen släpper. Mängden leukorré (den medicinska termen för din normala flytning) som du producerar förändras under din menstruationscykel. Det tenderar att stiga precis innan du har ägglossning, när det är mest sannolikt att du blir gravid.

Plugg av slem. Denna tjocka slemklump kallas en “slempropp”. Det fyller livmoderhalsen och förseglar livmodern, vilket skyddar ditt barn från infektioner. När din förlossning börjar, eller kanske till och med innan, börjar livmoderhalsen öppna sig. Detta gör att pluggen faller ut ur slidan och rör sig.

Vatten rör sig. Att krossa hinnorna som utgör fostersäcken som håller ditt barn kan hända antingen under eller precis innan du föder. Detta låter dig känna en vattnig flytning, vilket är normalt. När det gäller vissa blivande mammor är det bara en liten mängd och de kanske inte ens märker det.

Avslag. En ny typ av flytningar kommer att börja inträffa efter förlossningen. När barnet och moderkakan är ute kommer du att se mycket av det. Under de första två till sex veckorna efter förlossningen kommer du att ha mycket slem, blod och vävnad som kommer ut ur din kropp. Detta kallas “avslag”.

När man tittar på flytningar kan man räkna ut om man har en infektion eller något annat. Eftersom hormoner förändras kan du vara mer benägen att få vaginalinfektioner. Detta beror på att hormoner förändrar balansen mellan svamp och bakterier i slidan. De vanligaste vaginalinfektionerna är:

Denna svampinfektion kan orsaka vita flytningar från slidan som ser ut som keso. Den kan också vara knölig, som keso. Du kan också känna kliar runt slidan och smärta eller en stickande känsla när du kissar. Tala med din läkare eller barnmorska om hur behandlingen fungerar bäst för dig.

I det här fallet kan du ha bakteriell vaginos, som luktar fisk. Det är bra att prata med din läkare eller barnmorska igen om behandling, eftersom det finns en liten risk för problem om du inte får hjälp.

Alla rättigheter ägs. I vårt juridiskt bindande avtal anger vi reglerna för hur du kan använda och komma till informationen på denna sida.

Det är din chans att få personliga erbjudanden och innehåll! Acceptera cookies just nu! Under din tid hos oss kommer vi och våra partners att använda cookies på denna webbplats för att skicka dig personliga annonser baserat på din profil och hur du använder sidan.

Cookies hjälper också till att spåra trafik och förbättra din upplevelse när du är på internet. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om vad vi gör. om du accepterar cookies godkänner du att de kommer att användas enligt vårt verktyg för godkännande av cookies. Du kan också stänga av dem när som helst.

Nej, för det mesta när du är gravid behöver du inte oroa dig för dina flytningar. Du behöver inte oroa dig för något annat med dem. De är vanligtvis lite genomskinliga eller vita. Folk i nordöstra Skagen behöver inte oroa sig för det, säger Camilla Ekstrand, samordnande barnmorska för det området av staten.

Innan du blev gravid kanske du inte visste om slemproppar, avstötningar och andra typer av flytningar. När du blir gravid kommer du att lära dig om dem.

Mycket flytningar gravid
Mycket flytningar gravid

Det finns många olika typer av flytningar när du skaffar barn. Se till att allt är okej genom att lära känna dem. För ibland kan flytningar vara ett tecken på att något inte står rätt till med hur det går. För det mesta är det dock en normal del av att vara gravid.

Det är ingen bra idé att använda informationen i detta inlägg som hälsoråd. Om du har några frågor eller funderingar bör du alltid prata med din barnmorska eller vårdgivare först.

Leave a Reply

Your email address will not be published.