Sat. Sep 24th, 2022

Alex ceesay ålder /\ Alex Ceesay Majoriteten av artisterna anser att det är suicidalt att lägga ut bilder på sociala medier med maskingevär eller i sammankomster med våldsamma brottslingar. Men om du inte är kriminell kan allmänheten och media uppfatta dina aktiviteter som ökande.

Åklagaren vann i fallet med Alex Ceesay, som greps 2016 efter att ha upptäckts sittande på Kumlaanstalten och avtjänat en tid för rn.

Alex ceesay ålder
Alex ceesay ålder

Jag var i en helt annan situation när jag kom hem efter fem år. Jag ville lyssna på musik ibland, men jag ville också lyssna på festivaler, sprit och musik vid andra tillfällen. Han hävdar att “sanningen” är att han kom ihåg det förut, och det var först då som han kom ihåg det igen.

Alex Ceesay greps för andra gången för sin roll i den kriminella bananen, men han hävdar att det bara har gynnat hans musikkarriär.

När hans engagemang i organiserad brottslighet ökade i intensitet, blomstrade hans rykte som en “äkta” gangsterrappare.

Alex ceesay ålder

Musiken och Alex Ceesays liv i underjorden var till en början så hårt sammanlänkade att det var omöjligt att skilja dem åt.

För de flesta artister är det karriärsjälvmord att posera med maskingevär på sociala medier eller i närvaro av grova brottslingar; men om du är en gangsterrappare kan det faktiskt öka ditt aktievärde. Alex Ceesay, en rappare som blev fri från Kumlaanstalten 2016 när han avtjänade ett rånstraff, var den som hittade fallet.

– Efter fem år kom jag ut till ett helt annat liv. Jag hade möjligheten att bara investera i musik eller kombinera fester, droger och musik. Han erkänner att han valde det senare och att han snart var tillbaka.

Alex Ceesay återföll i illegal verksamhet, men han säger att detta bara gynnade hans musikkarriär. Ju mer han blev inblandad i grov brottslighet, desto mer blev han känd som en sann gangsterrappare. Musiken och Alex Ceesays liv i underjorden var så sammanflätade att de inte kunde skiljas åt längre.

Alex Ceesay är cirka två meter lång och passar lätt in i kriminalvårdens traditionella gråblå t-shirt. På kinderna finns det flera djupa ärr. “Det är en krigsskada”, förklarar han.

Han gör musik om livet på Kumla från sitt fängelse. Hans mest populära låt, “Dreams Behind the Grill”, har 142 000 visningar på Youtube när detta skrivs. Ken Ring och Sebbe Staxx från kartellen har båda uppskattat låten.

Alex dömdes för rån för drygt två år sedan. Han och ett gäng killar tömde ett lager i en butik i Stockholm.

Alex Ceesay har hävdat att han i framtiden inte vill romantisera brott i sin musik. Som ett resultat av sina framsteg har han slagit sig in i ett jobb som videobloggare.

Dessutom var det på sin YouTube-sajt som han, efter sångaren Nils “Einár” Grönbergs död, först uttalade sig mot den schism som finns mellan kriminella grupper och gangsterrappare.

Något skulle hända honom, hade jag en känsla av. Jag var lite av en downer för Einar. I gangsterrappens rike var han en i sitt slag, och Einar var den siste av folket.

Detta gjorde det desto viktigare att gå på ett möte med rappare som misstänktes vara riktiga. Det blev allt viktigare för Einar att få godkännande av individer som är skeptiska till och rädda för ärlighet.

Alex ceesay ålder
Alex ceesay ålder

Alex ville inte diskutera domarna eller brotten i detalj, men hovrätten slog fast att han var ansvarig för majoriteten av hoten under rånet och att han stod inför en hög risk för återfall i brott. Han fick två år och två månader som han började spendera på Norrtäljeanstalten.

Det fanns svårigheter. Efter en rad missförhållanden skickades han till Kumlas högriskfängelse, där han fortfarande förvaras. Vistelsen är en del av en lång historia av kriminell verksamhet i området. Alex har tillbringat fem av sina tjugofyra år i fängelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.