Sun. Oct 2nd, 2022
Silvana imam ålder
Silvana imam ålder

Silvana imam ålder /\ Isams mor är av samogitiskt arv och hennes far är av syrisk härkomst; de är båda från Litauen. Under uppväxten flyttade hon runt mycket.

Vid Stockholms

Vid Stockholms universitet tog Imam en kandidatexamen i engelska och en magisterexamen i psykologi.

Beatrice Eli

Beatrice Eli, en sångerska, och Imam, en lesbisk, har ett förhållande. Rapgruppen RMH räknar henne till sina led. Erik “Eboi” Lundin och Cherrie är de två medlemmarna i RMH, en duo rappare.


Hon nominerades till Kingsizegalans pris som Årets nykomling 2012 och släppte sitt debutalbum, Rekviem, på Playground Music-etiketten i maj 2013.


Hon släppte sin debut-EP, När du ser mig Se dig, i maj 2014 och gav sig sedan ut på en sommarturné i Sverige med sitt band Jag ser dig.

Silvana imam ålder

Det var i januari 2015 som Imam fick ett skivkontrakt med Refune Music från bolaget Sebastian Ingrosso. QX Gaygalan Awards hedrade hennes Årets Homo i februari 2015.

Efter att ha avslutat sin andra turné och släppt sin andra EP, “Jag dör för dig”, i april samma år, återvände hon till vägen för att stödja sitt nya album och EP.

Imam har ett förhållande med Beatrice Eli, en artist, och de två samarbetade på en teaterföreställning i Göteborg, Sverige, i juni 2015.

Edith Södergran, en finsk poet, har en dikt med samma namn som inspirerade duons moniker. De uppträdde på Lisebergsscenen.

Edit: Dirawi, med Gina Dirawi som värd, hade henne som gäst i premiäravsnittet. Under ett framträdande i Aftonbladets tv-program “Nästa Niv” i oktober 2015 pratade Imam med rapartisten Sebbe Staxx om rapmusik.

Hon fick priset för bästa liveakt på Manifestgalan i februari i år. Vid olika tillfällen i sin musikkarriär har Silvana Imam hänvisat till sig själv i sina låtar som hiphopmusikens “Vincent van Gogh, Liberace och Quentin Tarantino”.

Silvana Imam skulle uppträda på Groningens 31:a årliga Eurosonic Noorderslag i Nederländerna i oktober 2016.

När Sverige är värd för sommar-OS 2020 släpper Imam och Lune “Vinner med hjärtat”, den officiella temasången, den 2 juli, 2021.

Silvana Imam är en välkänd svensk rappare som är mest känd för sitt arbete med Sverigedemokraterna, budskap mot homofobi och protestlåtar mot rasism. Hon föddes i Plungé, Litauen, Stockholm, den 19 september 1986.

Hennes debutalbum, “Rekviem,” släpptes genom Playground Music i maj 2013; hennes andra EP, “När du ser mig”, släpptes i maj 2014.

Hennes feministiska och antirasistiska texter har gjort henne till ett känt namn. För att förstå mer om hennes personliga liv, familj och romantiska relationer, såväl som hennes wiki, fortsätt att läsa det här inlägget.

Silvana imam ålder
Silvana imam ålder