Mon. Sep 26th, 2022

Armand duplantis flickvän /\ Amerikanskfödde stavhopparen Armand Gustav “Mondo” Duplantis är en aktuell världsrekordhållare inomhus på 6,20 meter (20 fot 4 tum). Han har också en världsbästa (utomhus) på 6,15 meter (20 fot 2 tum) och är den nuvarande olympiska mästaren. Duplantis föddes i USA.

Duplantis vann guld som 15-åring i pojkarnas stavhopp vid ungdoms-VM 2015. Han har också en hel del världsrekord för sin åldersgrupp, det är därför han är så bra.

Armand duplantis flickvän
Armand duplantis flickvän

Det var två tävlingar som han vann guld- och silvermedaljer i. Det första var EM 2018, där han hoppade 6,05 meter (ett nytt världsrekord för under 20-årsåldern), och det andra var 2019 års världsmästerskap. mästerskap.

Han vann också Diamond League 2020 och EM inomhus 2021, och satte Champions Bests på båda. Från och med 2021 vann han sommar-OS-guldet i Tokyo. 2022 blev han världsmästare vid friidrotts-VM 2022, och han var bäst i världen vid den tiden.

Desiré Inglander hjälpte sin pojkvän Armand Duplantis att göra sig redo för OS i Tokyo. Sedan dess har de bott tillsammans. Varför har “Mondo” en så vacker blondin bredvid sig?

Under stavhoppsfinalen i söndags knuffades Armand Duplantis ända upp till 6,05, men han vann ändå sitt första VM-guld med lätthet.

Armand duplantis flickvän

6.20 är det nya rekordet för den högsta byggnaden som ska rivas.

Den svenska stjärnan fick vänta länge mellan sina försök, och han blev inte särskilt hög i de två första. Men efter den tredje ändrades inte ribban.

På läktaren hade Armand Duplantis och hans familj och flickvän Desiré Inglander det trevligt. Armand Duplantis började skrika och sprang iväg till läktaren.

Greg Duplantis var också hans sons far och tränare. Han var med när hans son slog världsrekordet för första gången.

Innan idag hade jag aldrig ens hört talas om OS. Jag vet inte ens vad som händer! Jag vet inte vad jag anmälde mig till. Säger Desiré: Jag visste inte att du skulle behöva vara så rädd.

Om vi ​​firar ska jag börja plugga och jobba, så det blir ingen semester. Om han bara kunde släppa taget och ha kul. Innan firandet med familjen i Spanien fortsätter säger Desiré: “Det är så otroligt. Jag är så stolt över honom.”

Det var efter OS som Duplantis mötte media. “Mondo” skickade ett meddelande tillbaka till sin flickvän:

  • Jag saknar henne mycket. Det har varit tre långa veckor. För att vara ärlig så ville jag att hon skulle vara med mig hela tiden. Guldmedaljör: Jag saknar henne mycket, sa vinnaren.

Hon sa att hon inte tänkte på rekordet när SVT Sport pratade med henne några timmar efter rekordhoppet.

Om jag fick välja så trodde jag inte på det för jag väntade bara på att stången skulle ramla ner, skrattar hon och säger sedan:

– Men det gick inte! Det var coolt.

Duplantis lärde sig tillräckligt med svenska som andraspråk när han växte upp i ett engelsktalande hem.

Duplantis tog många lektioner över Skype för att förbättra sitt flyt. År 2020 trodde han att han kunde förstå inhemskt och snabbare tal mycket bättre än han hade tidigare.

Mamma: Samtidigt sa hans mamma att medan Duplantis var rädd för att prata svenska offentligt, gjorde han det väldigt gärna privat, där det var mindre tryck.

År 2021, efter att han vunnit guld i OS, hade hans kunskaper i språket vuxit så mycket att han kände sig bekväm med att ge fullständiga svenska intervjuer.

Tidigare har Duplantis sagt att inlärningen av svenska har bromsats upp av den höga nivån på engelska kunskaper i Sverige. Detta har lett till att modersmålstalare föredrar att prata engelska när de pratar med honom.

Armand duplantis flickvän
Armand duplantis flickvän

Vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo vann Duplantis en guldmedalj när han klarade en höjd av 6,02 m (19 fot 9 tum) på sitt första försök. Han var då väldigt nära att slå sitt eget världsrekord. Tvåan Chris Nilsen var full av lovord om vinnaren.

Han sa att tävlingen mot Duplantis den kvällen var som en fotbollsspelare som “försöker vara Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.” Han sa att hans överlägsenhet gentemot de bästa stavhopparna i världen var “imponerande och löjlig”.

.