Sat. Oct 1st, 2022
Andreas norlén familj
Andreas norlén familj

Andreas norlén familj /\ Svenska Moderatpolitikern Per Olof Andreas Norlén) har varit riksdagens talman sedan september 2018. Riksdagsledamoten i stergötlands län har suttit sedan oktober 2006.

Efter det

Norlén var tidigare i konstitutionsutskottet 2014–2018, där han var ordförande. Efter det första riksdagsmötet sedan valet valdes Norlén till riksdagens talman den 24 september 2018.

Stefan Löfvens

Norlén inledde processen med att välja kandidater till Stefan Löfvens ersättare som statsminister efter att mittenvänsterpartiet Löfven I-kabinettet förlorat en omröstning.

av misstroende. Slutligen, efter en lång sökande, accepterade riksdagen Löfven som statsminister för en andra mandatperiod den 18 januari 2019.


Jag och min fru Helena flyttade till Norrköping 2014 och vi har varit här sedan dess. Trots att jag föddes den 6 maj 1973 i Bromma, Stockholm, blev året en berg-och-dalbana på ett år.

Nordingro, Höga kusten, ngermanland, där min pappa kommer ifrån, var vårt nya hem som familj när jag var bara tre år gammal. Det bar dock snabbt söderut igen, denna gång till kommunen där mamma växte upp, deshög.

Andreas norlén familj

På Kungshögaskolan undervisade jag samhällsvetenskaplig inriktning från Mjölby gymnasieskola där jag bott hela gymnasiet.

Under tiden på Högskolan i Jönköping blev jag antagen till affärsjuridiska programmet med europeiskt fokus, som precis börjat.

1996 tog jag en magisterexamen i affärsjuridik från Handelshögskolan i Stockholm och senare en vanlig kandidatexamen från samma institution.

Vid Linköpings universitet återvände jag 1998 till institutionen för juridik och rättsfilosofi och forskarskolan IMIE som doktorand i affärsjuridik.

Den 14 september 2004 disputerade jag framgångsrikt på min avhandling “Oskälighet och 36 § avtalslagen”, vilket innebär att jag nu är doktor i juridik (jur dr). Doktorsavhandlingsfliken finns också.

Andreas norlén familj
Andreas norlén familj