Sun. Oct 2nd, 2022
Dejan kulusevski familj
Dejan kulusevski familj

Dejan kulusevski familj /\ Dejan Kulusevski gjorde sin IF Brommapojkarna-debut vid sex års ålder. Efteråt skrev han på ett ungdomskontrakt med Atalanta,

Kulusevski

där han stannade tills han var 16 år gammal. Som 16-åring anslöt Kulusevski för Atalanta, och han dömdes hårt av IF Brommapojkarna för det.

Utrikesfödda

Kulusevski skrev historia genom att vara landets första utrikesfödda proffs född på det tjugoförsta århundradet.

Som medlem i Atalantas akademi etablerade Dejan Kulusevski sig som en viktig spelare för klubbens seniorlag 2018.

För första gången i april 2018 satt han på bänken i Serie A för klubbens Europa League-lag. Det blev sedan fler bänkplatser i ligan hösten och vintern 2018 – men ingen debut.

Istället sköts Serie A-debuten fram till slutet av året på grund av schemakonflikter. Dejan Kulusevski gjorde sin Atalanta-debut i Frosinones 5-0-debut den 20 januari 2019.

när han byttes ut med 20 minuter kvar av matchen.För säsongen 2019/2020 lånades Kulusevski ut till Parma på ett korttidskontrakt.

Dejan kulusevski familj

När det blev uppenbart den 2 januari 2020 att Kulusevski var på väg till storklubben Juventus, återvände han till Parma för ett sexmånaderslån.

Juventus 2021, med Kulesevski som kapten, tog hem den italienska supercupen. Cristiano Ronaldo och lvaro Morata gjorde båda målen när Real Madrid vann Napoli med 2-0 i mästerskapsmatchen.

Svenske professionella fotbollsspelaren Dejan Kulusevski, utlånad från Serie A-klubben Juventus, spelar som ytter- eller mittfältare för Tottenham Hotspur i Premier League och för det svenska landslaget.

Innan han kom till Parma på lån i början av säsongen 2019–20, hade Kulusevski gjort sin seniordebut för Atalanta 2019.

Efter att ha kommit till Juventus för 35 miljoner euro i vinterns transferfönster har han sedan dess lånats tillbaka till Parma för resten av säsongen. Kulusevski lånades ut till Tottenham Hotspur i England i januari 2022.

På juniornivå representerade Kulusevski såväl Makedonien som Sverige; han valde att spela för Makedonien på seniornivå och gjorde sin fulla debut 2019.

Dejan kulusevski familj
Dejan kulusevski familj