Sun. Oct 2nd, 2022

Anja pärson fru /\ Anja Sofia Tess Pärson bor i Tärna församling i Lappland. Hon brukade vara skidåkare i alpint.

Efter bronsmedaljen i lagtävlingen vid VM 2011 i Garmisch-Partenkirchen blev Pärson rekord och bäst genom tiderna med 13 VM-medaljer i modern tid.

Anja pärson fru
Anja pärson fru

Som skidåkare vann Pärson 42 världscuptävlingar och ett OS-guld. Hon vann också sju världscuptävlingar och 19 mästerskapsmedaljer. Pärson tävlade för IK Fjällvinden i Tärnaby för laget.

Filippa Rdin och Anja Pärson har varit kära i varandra i 11 år nu, men de visste det inte då. I Ume träffades de på Filippas klädbutik där Anja var en trogen kund och Filippa var där för att hjälpa Anja när hon behövde hjälp med mode. Det var i den här butiken som de först blev vänner och sedan började de dejta.

Anja ville “göra livet lite vackrare genom Filippas stylinghjälp.” Då visste hon inte hur vacker deras kärlekshistoria skulle vara. De är fortfarande kära i varandra.

När Filippa har många som läser hennes blogg är detta något som de ofta skriver om. Både när de har flugit genom livet och när de är lite modigare.

Anja pärson fru

När det går bra kan man inte bara skriva om det. Det är klart att det är svårare att skriva öppet om saker som går fel, säger Filippa och Anja fyller i:

Många älskar Filippa och de har mycket att säga till varandra.

Det är inte alltid lätt för oss att prata om våra liv eftersom vi vet att vi har blivit förebilder.

Men samtidigt har vi också bestämt vad vi inte vill göra.

Med sin seger i Crans-Montana-kombinationen den 9 mars 2008 hade hon nu vunnit världscuptävlingar i alla de fem sporter hon tävlat i tidigare.

Ingen av de andra damerna hade kunnat göra det tidigare: Petra Kronberger, Pernilla Wiberg, och Janica Kostelic. Pärson har vunnit den totala världscupen två gånger, 2004 och 2005, och han gjorde det båda gångerna.

Med bara tre poäng före sin främsta rival, Janica Kostelic, vann hon säsongen 2004/2005. Det var också den minsta segermarginalen någonsin för en kvinna i en tennismatch.

Före den 5 mars 2011 hade hon totalt 95 platser på pallen i världscupen (varav 42 var vinster). Vid VM 2009 blev hon bara den fjärde kvinnan att vinna mer än 40 matcher.

Hon är en av de bästa alpina skidåkare vi någonsin har haft. Hon har bland annat tagit 13 VM-medaljer, 6 OS-medaljer, och 42 VM-segrar. Anja Pärson skrev också historia när hon blev den första att vinna Bragdguldet två år i rad 2007 och skrev historia.

Sedan, efter säsongen 2012, avslutade hon sin karriär. Sedan dess har hon varit föreläsare och expertkommentator, och hon har varit med i tv-program som “Let’s Dance”.

En stor fest var planerad till Anja Pärsons 40-årsdag på söndagen. Hon föddes i Tärnaby stad. Men jubileet är fortfarande en pandemi som är glad och inte bryr sig om ens år.

– Jag är inte särskilt petig, och det känns jättebra. Som barn minns jag när min mamma fyllde 40. Då trodde folk att livet var över. Det finns fortfarande så mycket att göra. På samma sätt som många tänker på vad de ska göra resten av livet på jobbet så funderar jag också på vad jag ska göra. Mitt mål är att leva ett liv där jag aldrig behöver ta semester och göra roliga saker.

Alla i den Instagram-vackra världen verkar vara så glada på samma gång. Livet kommer aldrig att bli så. Det händer saker i relationer och i livet.

Du måste hantera dem och inte vara rädd för att vara i nuet och känna vad du känner. Vi är väldigt modiga och bra på att bara vara i nuet.

Anja pärson fru
Anja pärson fru

Jag vet inte vad jag ska säga. Du kanske blir uttråkad när du kollar Instagram och ser att alla andra åker på de värsta resorna när du bara sitter i soffan hemma. Kom ihåg att det också är bra att bara stanna hemma.

Det var som förra sommaren, när barnen hjälpte oss att få fyra veckors vattkoppor tack vare deras hjälp. Att stanna hemma innebar att vi kunde landa.