0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Caroline seger fru /\ Sara Caroline Seger är en svensk fotbollsspelare från Helsingborg som spelar för FC Rosengrd. Hennes namn i Gantofta är Sara Caroline Seger. Hon har även varit fast medlem i det svenska landslaget sedan 2005. Sedan 2009 är hon lagkapten.

Segers pappa var tränare för sitt hemstadslag, Gantofta IF, när han var tre år gammal. Det gjorde att Seger ofta följde med sin far. Seger fick också sin start i fotbollen i denna klubb, där han spelade i pojklaget.

Caroline seger fru ;Caroline Seger Olivia Schough

Caroline Seger har tidigare sagt att det var svårt för henne att acceptera att hon var gay när hon var tonåring. När hon träffade tjejer fick hon smyga runt och ljuga för sina vänner.

När hon äntligen kom ut kände hon sig fri. Som förebild och med den plattform hon har har hon säkert hjälpt tusentals människor som varit i samma situation som hon.

Nu är hon öppen med vem hon är, och hon bor med Olivia Schough, som brukade spela för Kanadas landslag. Caroline Seger var tidigare med Malin Levenstad, fotbollsspelare.

Några vanliga fakta om Caroline seger fru

  • Som 12-åring bytte hon 1998 klubb till Rydebäck IF där hon trots sin ålder ofta spelade för F16-laget.
  • Hon valdes ut som F16-spelare för sin första landslagsmatch mot Tyskland.
  • Hon var även uttagen till F17-landslaget, trots att hon bara var 16 år, och spelade fyra landskamper där.
  • Efter säsongen 2000 bytte Seger klubb igen, denna gång till division 1-klubben Stattena IF från Helsingborg.
  • Under Segers tid i Stattena tog laget 2002 upp till damligan trots att de bara kom tvåa i division 1 efter Östers IF.
  • Detta skedde på grund av en lagsammanslagning mellan de två svenska damlagen Djurgårdens IF och Älvsjö AIK hösten 2002.

Caroline har inte bara spelat fotboll för sitt svenska klubblag. Hon spelade i två år i American Women’s League, som precis hade startat då. Efter en kort tid i damligan flyttade hon till Frankrike och började spela för PSG. Där spelade hon med Asllani, som också spelar för sitt land.

Efter två år i PSG bestämde Seger sig för att flytta till Lyon som har världens bästa damlag. Hon spelade för Lyon i en säsong och hjälpte dem att vinna Champions League. Men Caroline hade det svårt i Lyon som person. Det var fullt av kända personer, och Caroline fick sitta på bänken mycket.

Caroline hade alltid varit en nyckelspelare i sina lag, så det här var en helt ny situation för henne. Efter en säsong med Lyon bestämde sig Seger för att åka tillbaka till Sverige och spela för Rosengrd.

Sedan 2009 har Caroline Seger varit ledare för landslaget. Hon har spelat flest internationella matcher av någon någonsin. När detta skrivs har hon spelat i 227 landskamper. Vi hoppas att det kommer många fler.

Sedan 2005, då hon kom med i landslaget, har hon gjort 33 mål för de blågula. Hon tog två bronsmedaljer vid VM och två silvermedaljer vid OS.

Kan hon fortsätta spela några år till kan hon kanske ta en guldmedalj i slutändan. Om någon förtjänar det så är det hon på grund av allt hon gjort för svensk damfotboll.

Caroline seger fru

Caroline Seger har varit fotbollsspelare väldigt länge. I början av karriären var lönen inte särskilt bra för kvinnorna. Damfotbollslönerna har äntligen börjat gå upp lite de senaste månaderna.

Herrfotbollen har fortfarande en lång väg kvar att gå, men det här är åtminstone ett steg i rätt riktning. Caroline är en av dem som har försökt göra saker bättre för kvinnliga fotbollsspelare så att de kan försörja sig på sporten.

2019 tjänade hon mest pengar i Sverige, med en lön på 1 miljon kronor per år. Denna affär gäller till 2022.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %