Sat. Sep 24th, 2022

mouna esmaeilzadeh man /\ Mouna Esmaeilzadeh är läkare, neurovetare, entreprenör och TV-personlighet. Hon är också neuroforskare.

Som forskare disputerade hon i neurovetenskap från Stockholm Brain Institute vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon är ofta i svensk TV för att prata om vetenskap och teknik.

Mouna esmaeilzadeh man
Mouna esmaeilzadeh man

Esmaeilzadeh började sin akademiska karriär vid Stockholms universitet, där hon studerade filosofi. Sedan tog hon sin magisterexamen vid universitetet i Oslo.

Hon studerade vidare till medicin vid Karolinska Institutet, där hon tog sin läkarlegitimation 2005 och sin doktorsexamen. År 2009.

Under året 2011 arbetade jag med PET-avbildning och dopaminsystemet i hjärnan. “Mot en ny behandling för Huntingtons sjukdom.” Det här skrev hon om i sin avhandling vid Karolinska Institutet.

Hennes namn är känt av allmänheten på grund av tv-programmet Nyhetermorgon och hennes populära sommarprat 2018.

Swedish Power Women kommer att visa henne hösten 2021. Vad vill du veta om Mouna Esmaeilzadeh? Det här är all information du behöver veta om henne.

Mouna Esmaeilzadeh gick på Stockholms Musikgymnasium på Kungsholmen. Hon gick sedan till universitetet i Oslo för att ta en magisterexamen i filosofi.

Mouna esmaeilzadeh man

Även om hennes namn säger att hon har en läkarexamen från Karolinska Institutet har hon också en hel del annan kompetens.

Detta gällde även 2011. Vid Stockholm Brain Institute disputerade hon även 2011 på sin neurovetenskapliga doktorsexamen.

Hennes namn är känt av allmänheten på grund av tv-programmet Nyhetermorgon och hennes populära sommarprat 2018.

Swedish Power Women kommer att visa henne hösten 2021. Vad vill du veta om Mouna Esmaeilzadeh? Det här är all information du behöver veta om henne.

Hon är läkare och hjärnforskare som hjälper oss förstå vetenskapen i TV4:s Nyhetsmorgon. Men hennes karriär började långt innan dess. Vi börjar från början.

Hon föddes i Teheran den 15 april 1980, mitt i den iranska revolutionen. Under Monas första år gömde sig familjen på grund av den politiska situationen i deras land. De var tvungna att lämna Iran 1983.

Att komma ut var väldigt roligt. Över de kurdiska bergen red de sina hästar genom kylan och snön. Där dog Mouna, en 3-åring, nästan.

Sen, vid något tillfälle, gled hon ur sin mammas famn och föll ner i den djupa snön. Det tog lång tid för familjen att hitta henne.

Hon hade slutat andas och hade ingen puls när de hittade henne. Som ett mirakel överlevde hon efter att hennes familj sökt hjälp i en kurdisk by i bergen.

Det är vad hon själv säger. Hon säger att hennes nära-döden-upplevelser har gjort henne galen i att leva.

En lång väg hemifrån kom familjen äntligen till Sverige den 6 februari 1983. De flyttade till Stockholms kvarter Husby och bodde där några månader innan de flyttade till Flen där de bodde som flyktingar. Monas föräldrar fortsatte sin kamp för demokrati och frihet även i Sverige.

Under Mounas treårsdag flydde hennes familj från Iran, vilket orsakade henne en del smärta. Det är inte vad hon tycker.

Hon tror att om du går igenom trauman och kan komma över det kan det ge dig superkrafter och ett nytt perspektiv.

Hon tror att livet inte handlar om hur många slag man kan slå, utan hur många slag man kan ta och ändå stå upp och gå vidare.

Under en nyligen överraskningsresa till ett flyktingläger tog hennes bror henne och hennes familj tillbaka till platsen där familjen först bodde i Sverige.

Mouna berättar om hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad om nya saker inom hälsoområdet, eftersom sjukdomar och sociala normer kommer att förändras.

I den här texten berättar hon om farorna med att ha ett dåligt socialt liv och hur en känsla av syfte kan hjälpa dig att leva längre med flera år.

Dessutom ska jag berätta varför de människor som gör vetenskap och teknik bättre är vår tids bästa feminister. Det är Mounas mål att få människor att förstå hur vi arbetar och sprida hopp för framtiden.

Mouna esmaeilzadeh man
Mouna esmaeilzadeh man

Hon tycker att det är viktigt att göra saker som är svåra att förstå och att få vetenskapen att se cool ut. Eftersom hon tycker att det är mycket oro i världen kan hon inte röra sig.

När det gäller framtiden tror hon att det kommer att bli bra. Hon säger att du inte ska tänka på dig själv som ett offer och att fråga dig själv: “Vem gör jag det här för?”