Sun. Oct 2nd, 2022
Petra mede partner
Petra mede partner

Petra mede partner /\ Svenska serietecknare, dansare, skådespelare och TV-värd Petra Maria Mede. Hon växte upp i Göteborg efter att ha flyttat från Stockholm som barn.

Mede är

Mede är mest känd för sina framträdanden i olika populära tv-program, såväl som hennes arbete som tv-värd.

Eurovision Song

Sedan 2013 har hon varit värd för Eurovision Song Contest två gånger, och 2016 var hon också med som värd för Eurovision Song Contest: Greatest Hits.


Hon utsågs till Sveriges största kvinnliga komiker 2009 för att vara värd för Melodifestivalen 2009, som valde Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2009.

Efter Loreens seger i Baku 2012 var Petra värd för Eurovision Song Contest 2013 i Malmö, Sverige, i maj 2013. Kritiker och journalister över hela Europa berömde hennes framträdande, som inkluderade en pausshow under den stora finalen.

Hon var den första solopresentatören på nästan två decennier, som går tillbaka till när Mary Kennedy var värd i Dublin 1995, då hon var den sista solopresentatören.

Men 1995 hade tävlingen bara en show, medan det 2013 var tre, alla presenterade av Mede, även om Eric Saade fungerade som greenroom-värd i finalen.

Petra mede partner

Medan Mede och Graham Norton var värdar för Eurovisions Greatest Hits 2015 spelade Mede och Graham Norton in en show på Eventim Apollo i Hammersmith som sändes i tv i 27 länder och streamades på EBU/BBC:s 60-årsjubileumswebbplats.

På Scandinavium i Göteborg 2016 var Mede tillsammans med Gina Dirawi värd för den första semifinalen i Svenska Melodifestivalen.

Eurovision Song Contest 2016 kommer att arrangeras av Mede och Mns Zelmerlöw, bekräftade SVT vid en presskonferens den 14 december 2015.

Som den enda andra personen som varit värd för tävlingen mer än en gång, gjorde Mede med Katie Boyle och Jacqueline Joubert.

Var det uppenbart för dig att profilen som funnits i många år nu är mamman till Adelines 8-åriga syster? Adeline, en 43-årig kvinna, fick Petra av sin ex-pojkvän, Mattias Günther.

Efter att Dotter dog gick paret upp, och sedan dess har Petra varit en kär mamma.

Jag älskar att vara mamma. Jag hade ingen aning om att det var så roligt. Jag är i full drag som ett resultat. Petra hade redan meddelat Hänt att hennes mamma har en stor familj och att de alla bor i Bromma, vilket gör det komplicerat.

Under sin tid i Balettakademien var Petra Mede en nybörjarbalettdansare. Det var inte förrän hon var i mitten av 20-årsåldern som hon insåg att hon behövde lägga ner balen på bordet efter att ha fallit platt på ansiktet i rågen.

Efter det hade Petra suttit i långtidsstudieläge tills hon bestämde sig för att vända sig till Stockholmsguiden.Det var inte förrän Petra blev 30 som hon bestämde sig för att prova sig fram som komiker.

Hennes nya karriär började 2005, efter att hon deltagit i en amatörtävling i stuppkomik. På Svenska Stand up-galan 2009 utsågs hon till årets kvinnliga komiker. Efter det kunde alla se var Petra befann sig.

Några av Sveriges mest älskade humorprogram, däribland Parliamentet, Morgonsoffan, Hjälp!, Cirkus Möller och Högklackat är alla bekanta för Petra Mede. Som ståuppkomiker har han synts på Stockholm Live flera gånger.

Petra mede partner
Petra mede partner