Wed. Sep 28th, 2022

charlotte kalla ålder /\ Svenska längdskidåkaren Marina Charlotte Kalla har tävlat internationellt sedan säsongen 2003–04. Hon är med i det svenska laget.

Kalla är trefaldig olympier. Hon vann sin första olympiska guldmedalj i 10 km fristil vid vinter-OS 2010 i Vancouver.

charlotte kalla ålder
charlotte kalla ålder

Vid vinter-OS 2014 i Sotji sprang Kalla den sista etappen av damernas stafettlopp på 4 x 5 km. Hon startade på tredje plats, 25,7 sekunder efter förstaplatsen, men klippte gapet och gick om sina rivaler i den sista sträckan,

vilket gav Sverige sin första guldmedalj i damstafetten sedan 1968, då de vann silvermedaljen. Kalla vann guld i skiathlontävlingen vid vinter-OS i Pyeongchang 2018.

Charlotte Kalla, som är 24, är en av världens bästa skidåkare. Hon behöver inte berätta mer om hur bra hon är. Hon har satt Tärendö och Tornedalen på kartan.

Hon har till och med en staty av henne. Däremot kan hon fortfarande må dåligt över att hon inte fick meänkieli när hon var barn.

Det var svenskan som sattes först och som ansågs viktig. Hon har tagit tre OS-guld i bland annat freestyle och skiathlon. En annan sak hon har är nästan 50 SM-medaljer, så hon har mycket medaljer.

charlotte kalla ålder

Kalla är den första svenska längdskidåkaren på damsidan att vinna guld i både OS och VM.
Bandet borde gå tillbaka till VM 2013. Efter Tour de Ski 2008 och OS-guldet 2010 tog Charlotte Kalla ett steg.

Hon hade inte gått tillbaka, men andra människor hade fortsatt att gå upp.

Efter VM i Val di Fiemme fick hon veta att hon inte ville göra det här igen.

När hon gjorde fysiska saker uppdaterades de. Hon fick starkare muskler och flyttade sin anaeroba gräns.

Det var länge sedan hon tog en mästerskapsmedalj. Alla kom efter att hon hade ett bra resultat vid mästerskapen, vilket gjorde henne nervös.

Under VM fick Charlotte Kalla nödbromsa eftersom hennes kropp inte fungerade bra efter mycket hårt arbete.

Före jul var Charlotte Kalla sjuk, vilket kan ha gjort det svårare för henne att göra sitt bästa på gymmet innan. Tränaren Magnus Ingesson sa att det var en annan sak att tänka på när det gällde världscupen i Ulricehamn.

– Hon börjar bli äldre, så hon kanske behöver lite mer återhämtning, sa han då också.

När Kalla tävlade i skiathlon den 8 februari kom han tvåa. Den 13 februari kom han även tvåa i det klassiska loppet.

Hon sprang i den sista sträckan av 4 x 5 km damstafetten, som ägde rum den 15 februari. Hon startade på tredje plats, 25,7 sekunder efter förstaplatsen och 19,9 sekunder efter andraplatsen. Hon klippte gapet helt och gick om sina konkurrenter på sista sträckan, vilket gav Sverige guldmedaljen.

Sveriges bästa kvinnliga olympier genom tiderna är Charlotte Kalla, som är mamma till nio OS-medaljer, flest av alla kvinnor i historien.

När skiddrottningen fyller 35 år blir det hennes fjärde raka OS. I nästa stora dröm vill jag bli en väldigt annorlunda mamma.

Kalla vann skiathlon vid vinter-OS 2018 i Pyeongchang. Hon bröt sig från resten av gruppen på banans sista varv för att ta guldmedaljen med en ledning på 7,8 sekunder över andraplatsen Marit Bjrgen.

Hennes vinst gjorde henne till den första svenska kvinnan att vinna tre olympiska vinterguld, och det gjorde henne också till den kvinnliga svenskan med flest OS-guld totalt. Det var också Kallas sjätte OS-medalj som tog rekordet för flest vinter-OS-medaljer för svenska kvinnor.

Med Anna Haag, Ebba Andersson och Stina Nilsson tog hon silver på 10 km fristilsstart, 4 x 5 km stafett (tillsammans med Anna Haag), och lagsprinten (med Stina Nilsson) (med Stina Nilsson).

Idag bor Charlotte i Sundsvall med sin pojkvän som är därifrån och de går i skolan där. Hon flyttade från stersund, där hon har bott sedan hon var 20 år, till en annan ort. Hon vet inte var hemmet är.

charlotte kalla ålder
charlotte kalla ålder

Jag flyttade från Tärendö så tidigt. Jag flyttade först till Gällivare för att gå på gymnasiet, och sedan till stersund när jag var 20 år för att kunna gå på college.

I Sundsvall är jag redan väldigt nöjd. Jag behöver inte åka skidor som jag gjorde i stersund och Gällivare, men jag har mycket kvar att göra. Det gör att det känns mer som hemma.