Sat. Oct 1st, 2022

Petra björkman ålder /\ Petra Björkman är gift med en av de bästa tennisspelarna i Sveriges historia. Hon bodde länge i Monaco, där hon träffade sin man.

För närvarande driver hon sitt eget företag. Hon kämpar för att familjens två barn, en son med Aspergers syndrom och ADD och en dotter med ADHD, ska få den hjälp de behöver i samhället.

Petra björkman ålder
Petra björkman ålder

Under de senaste åren har jag växt som person, men jag har också sett hur överväldigande det kan vara.

Tennisspelaren Jonas Björkman var en av de bästa i världen. Under tiden han träffade sin kärlek Petra Björkman gick karriären starkt, vilket gjorde honom orolig för hur länge förhållandet skulle hålla. Paret träffades för 23 år sedan och har varit gifta i 20 år. De har två barn.

I Stockholm hade hon jobb när vi träffades. Samtidigt åkte jag jorden runt och spelade tennis. Jag hade varit på för många platser där ingen kunde hittas.

Vi kommer aldrig att kunna vara i en grupp tillsammans. Första gången jag frågade henne om hon kunde tänka sig att sluta jobba var efter några månader.

Tack, hon sa ja och hoppade på. Varje dag sedan dess har vi arbetat tillsammans med vårt företag.

Petra björkman ålder

De säger att Petra är ansvarig för allt. Han säger att hon är hjärnan bakom det hela och tar hand om allt som behöver göras.

Ett av deras barn är Max, som är 17. Det andra är Bianca som är 12.

Familjen bodde i Monaco i 16 år innan de flyttade till USA. Saltsjöbaden är en stad utanför Stockholm som familjen har bott i i 10 år nu.

Jag hade spelat 155 matcher det året, och jag tog bara tre veckors paus efter det. Jag åkte direkt till Australien efter det. Så här kändes det för mig: “Jag kände att jag inte kunde stoppas.” Äntligen kom jag knappt ur sängen i mars. Jag hade gått igenom väggen.

Det var Jonas Björkmans våning. Hans kropp sa nej, men han fortsatte att köra, trots att resultaten på tennisbanan blev sämre.

Halsont efter halsfluss: Min kropp hade behövt mer tid på sig att byggas upp om jag var tvungen att stanna och ta mer ledigt. Istället blev det ett sökande efter en väg hem, och då blev det också stress.

Vi spelade en Davis Cup-match den sommaren, och jag ville inte ens spela. Jag ville inte gå ut. Det kändes bara dåligt att vara under så stor press.

Petra Björkman och hennes man, tennisspelaren Jonas Björkman, bodde i Monaco i 12 år. Det är ett glamoröst skatteparadis på den franska rivieran. Så fort de började dejta för snart 25 år sedan sa Petra upp sitt jobb i Stockholm för att hon skulle kunna investera all sin tid och energi på förhållandet och sin man.

Han anställde henne som “affärssamordnare”. Hon skötte det mesta av det administrativa arbetet åt Jonas, som mest var tennis. När han reste 36 till 37 veckor om året som bäst var hon långt över halvvägs.

Det var ett unikt liv, men jag hade väldigt roligt med det. Monaco var ett bra ställe att bo på under din karriär på grund av de stora träningsmöjligheterna och närheten till europeiska tävlingar. Petra Björkman säger att hon saknar vädret också, när vi träffas på Grand Hotel i Saltsjöbaden, Stockholm, när vi träffas.

I Petra Björkmans hemstad Karlshamn finns 355 personer som tjänar mer än 1 miljon dollar om året. Andelen personer i hennes postnummer 374 30 som har betalningsanmärkningar är 1,7 %, och medelinkomsten är 440 464 kr per år. Kvinnor tjänar ett genomsnitt på… i det här landet.

Så här kände jag om mig själv som barn. Som jag såg det var jag en bra person om jag spelade bra tennis. Om jag spelade dåligt var jag också en dålig människa. Det var två delar som jag inte kunde skilja åt.

Det var många som inte gick till en mentalvårdscentral då. Svaghet fick mig att göra det. Jag är väldigt tacksam för att jag gjorde det, men det var lite fult.

Petra björkman ålder
Petra björkman ålder

Vi fick också vårt första barn samtidigt. Det var jättebra för mig. Mycket viktigare saker kom upp i livet än tennis.

De senaste åren har jag släppt den andra mycket. De senaste åren har jag kommit tillbaka och spelat bättre.