Mon. Sep 26th, 2022

Astrid lindgren föräldrar /\ Lindgren fick jobb på en lokaltidning i Vimmerby efter att han gått ut gymnasiet. Hon hade en relation med redaktören för tidningen. Han var redan gift, men efter att hon blev gravid 1926 bad han henne att gifta sig med honom.

Hon tackade nej till jobbet och flyttade till huvudstaden Stockholm, där hon lärde sig att bli maskinskrivare och stenograf. Hon skulle senare skriva de flesta av sina utkast på svenska.

Astrid lindgren föräldrar

stenografi). Med tiden födde hon sin son, Lars, i Köpenhamn och satte honom i vård av en familj som var villig att ta honom.

Trots att hon inte tjänade så mycket pengar sparade hon det hon kunde och åkte till Köpenhamn så ofta hon kunde för att vara med Lars.

Ofta tillbringar hon det mesta av sin tid på tåget och går fram och tillbaka. Äntligen kunde hon hämta hem Lars, men hon fick lämna honom hos sina föräldrar tills hon hade råd att uppfostra honom där.

Lindgren har arbetat som sekreterare på Kungliga Automobil Klubben sedan 1928. År 1931 gifte hon sig med sin chef, Sture Lindgren, som också var hennes chef.

som gav upp sin hustru för henne. Hon fick ytterligare ett barn som hette Karin tre år senare 1934. Hon skulle bli översättare senare i livet. Karaktären Pippi Långstrump var påhittad för att få folk att skratta.

Astrid lindgren föräldrar

Hon låg sjuk i sängen med sin dotter. Lindgren berättade senare att Karin sa till henne: “Berätta en våning om Pippi Långstrump”, och våningen skrevs som ett svar på det. 1926 Astrid: Jag är här (19)

hade en son som hette Lars Lindgren med Reinhold Blomberg (49). Under tiden som Astrid arbetade på Vimmerby Tidning var Reinhold chefredaktör. Astrid och Reinhold hade ett förhållande under den här tiden.

I Danmark, där han var gift med Astrid, tog han med sig Lars för att bo hos sig de första åren av sitt liv. Lars föddes där och bodde där de första åren av sitt liv. Till slut tog hon honom till Sverige. Reinhold

och Astrid hade aldrig sex.

Hannah Jonsson och Samuel August Ericsson gifte sig 1905, flyttade till gården Näs vid Vimmerby och fick Astrid Lindgren som barn.

Son: Gunnar föddes 1906. Dotter: Astrid föddes 1907 och de fick en son som hette Gunnar 1906. Senare kom Stina () och Ingegerd (1916–97) med i familjen, vilket gjorde den ännu större. När det var över var det lång tid.

1888 befann sig Samuel August från Sevedstorp, som då var 13 år, i Pelarne sockenstuga, där församlingens barn gick i skola. Mitt under repetitionen gick Samuel ner på knä och sa “ja”.

När de kom in tittade de på tjejen som satt bredvid spisen och hade lugg. Hon svarade så bra på alla frågor.

Det här är Hanna. Hon var nio år och kom från Hult. Hon såg Samuel August när hon var i Hult. Den här gången var annorlunda. Visst, han hade sett henne förut, men inte på det här sättet.

Han kunde inte säga “Jag såg dig, och från och med nu kommer jag bara att se dig i världen”, för han var bara en bondpojke i Småland och visste inte om poesi.

Det fanns inget annat att säga.

Hennes bror, Gunnar, var den siste Ericsonen som arbetade på marken på Näs. När gården lades ner 1965 dödades Gunnar.

Djur och annat såldes på auktion. De köpte fastigheterna och marken som låg närmast där Astrid och Gunnar bodde.

till hemmen Den ägs fortfarande av Gunnars döttrar, Gunvor, Barbro och Eivor, även om de nu är vuxna. De äger barndomshemmet och det gula huset.

De två sakerna som gjorde vår barndom så fantastisk var trygghet och frihet. När vi hade de två personerna kände vi oss trygga. De brydde sig så mycket om varandra och fanns alltid där när vi behövde dem.

låt oss leka fritt och glatt på lekplatsen vi hade i vår barndoms Näs.”

Det var Per Ottos tur att träffa den unge pojken.

Han tjänade 60 kr om året, men han var ledig under vintern. Sedan gick han en klass på folkhögskolan i Södra Vi, och det var sista gången han lärde sig om böcker.

Sedan måste han bli dräng igen, men det vill han inte. Folk gjorde samma sak under långa perioder och ingen var bättre än någon annan. Förutom en. En mycket viktig dag. Samuel August tänkte på det så länge han levde.

Datumet var den 18 augusti 1894. Det var en lördag. Samuel August gav sig ut på en resa som skulle förändra hans liv, men han åkte bara hem till Sevedstorp. Det tog två långa mil att komma dit.

Astrid lindgren föräldrar
Astrid lindgren föräldrar

Och han kunde inte gå förrän arbetet i Vennebjörke var klart för dagen, så han kunde inte gå. Innan han kom var det kväll och natt. Han fick också skoskav av alla som var där.

Så han fick ta av sig skon och gå med ena foten bar. Jola hade ingen cykel, så det var givet att det inte skulle finnas någon för honom.