Fri. Oct 7th, 2022
Cecilia Von Der Esch Barn
Cecilia Von Der Esch Barn

Cecilia Von Der Esch Barn /\ En prisbelönt svensk skådespelerska och komiker vid namn Helga Cecilia von der Esch är känd för sitt arbete. Hennes flicknamn är Forss och hon föddes den 12 juni 1985 i Falun, Sverige.

Simple Simon

När hon medverkade i filmen Simple Simon and Cindy 2010 i ICA-annonserna var det hennes första stora framträdande.

Masjävlar

Von der Esch dök upp i SVT:s Trafikmagasinet när hon bara var sju år gammal. Masjävlar, Maria Bloms film från 2004, var hennes första framträdande på bioduken.

I TV400:s dolda kamerashow Raj Raj dök Von der Esch upp tillsammans med Nour El-Refai. TV3:s Hus I helvete, där hon samarbetade med El-Refai, Johan Matton, Björn Gustafsson, och Peter Settman.

Cecilia Von Der Esch Barn

Hon skrev och framförde en komisk rutin om kön med El-Refai och Maud Lindström 2008 på Riksteatern som heter “Almost Like Boys”.

Henrik Schyfferts komediserie Sverige pussas och kramas på Kanal5 har även tagit med Von der Esch. Hon medverkade också i Kanal5-serien Balls of Steel under sommaren 2009.

2008 tävlade hon och El-Refai och Grete Havnesköld i spelprogrammet Brain Wall.

Forss medverkade i Sveriges Radios komedishow Kungen kommer till Rissne 2009 som gäststjärna. Hon var värd för Kanal5-showen Tyst bibliotek med Martin Soneby. Cindy, karaktären hon spelade i ICA-annonserna, gjorde henne till ett känt namn 2008.

Hon nominerades till Guldbagge-priset för biroll i en långfilm för sin roll som Jennifer i filmen Simple Simon 2010. Sveriges Radios Sommar I P1 presenterade henne som en “Sommarpratare” i augusti samma år.

Som sidekick till Pär Lernström i Idol 2011 i TV4 var Von der Esch välkänd. Som goodwillambassadör för Barncancerfonden har hon arbetat sedan 2012.

Hon medverkade i en pjäs på Stockholms Intiman teater som heter De 39 Stegen 2013.

Cissi berättar om en dag på stranden där hon nästan satte tänderna i en dubbelvagn med båda sina döttrar i släptåg, genom sanden. Hon säger att att vara tvbarnsmamma är sligare än att vara enbarnsmamma.

Det är omöjligt att jämföra min första sommar med tvååriga tvillingar på en film eller bild eftersom den här sommaren slungade hela vägen igenom.

Så fort ALLT rensades var det enda som återstod att hitta en ny. Hon skriver “bare vackert, på andra plats” i texten.I TV4 tävlar hon i Let’s Dance 2022 som professionell kändisdansös.

Cecilia Von Der Esch Barn
Cecilia Von Der Esch Barn