Thu. Oct 6th, 2022
Lasse Flinckman Död
Lasse Flinckman Död

Lasse Flinckman Död /\ Som dragshowartist var Lars Christian “Lasse” Flinckman mest känd för sina framträdanden i After Dark. Han dog i Tgarp den 18 april 2016.

Ann-Marie

Kapten Carl-Gustaf Flinckman och Ann-Marie, en ogift Leveau, fick sonen Lasse, som var deras enda barn. Familjen flyttade till Sverige efter att Flinckmans pappa plötsligt dog när pojken bara var tre år gammal.

Flinckman

After Dark var ett band han var med i från 1976 till 2009. Flinckman deltog i Melodifestivalen 2004 med låten La Dolce Vita av After Dark och slutade trea i Globens final.

Lasse Flinckman hade ett kafé i Sireköpinge, Skne, som han sålde i oktober 2009. På Ottarps kyrkogård ligger han begravd i en minneslund.

Henrik Strömberg, Lasse Flinckmans livskamrat, säger till Expressen att After Dark-medlemmen gått bort efter en längre tids sjukdom.

Lasse Flinckman Död

Till pressen säger han: “Jag vill att ni ska prata om hur älskad han var av alla, vilken enastående person han verkligen var.”

Dragshowgruppen After Dark upplöstes 2009 efter att Flinckman, som led av lungproblem, meddelat sin avgång.

Det har lett till att han har dragit sig tillbaka till Skne, där han tillsammans med sin affärspartner sköter ett café ur offentligheten.

Lasse gav mig klartecken att vara hans stand-in och jag blev överlycklig. Jag liknade min yngre syster på många sätt. Christer började flytta 1974, medan jag började 1979.

Nöjesbladet citerar honom som sa: “Vi hade kontakt, han mindes alltid årsdagar och ringde på min födelsedag i september.”

Under de senaste åren hade han haft så mycket att ta itu med att varje dag var en kamp. Jag är ledsen, och det är jag verkligen.

men jag hoppas verkligen att han är mycket trevligare nu och inte behöver bära syrgasmask längre. Lasse, åh Lasse, vilken tanke! Även när showen var på paus var han en förtjusande individ.

Vid utställningens 40-årsjubileum senare i år kommer Christer Lindarw att hylla sina älskade hästar, förklarar Wilhelmsson.

Lars-ke Wilhelmsson minns ett telefonsamtal med Lasse i januari där han lekfullt ifrågasatte om jag skulle vara med eller “vågar hon inte våga vara med dig”, med hänvisning till Christer.

Lasse Flinckman och Christer Lindarw stod kvar nära efter After Dark. Det var inte förrän i februari som Lindarw tog sig till Norrköping för att stötta honom i Melodifestivalen.

Dagen innan vi anlände ringde han för att önska oss lycka till och gratulera oss. Sedan skickade han ett sms för att se hur repen höll sig och frågade. Och det kommer sannolikt att finnas ett SMS-meddelande före showen. Fortfarande nära hans hjärta efter mörkrets inbrott.

Lasse Flinckman Död
Lasse Flinckman Död