0 0
Read Time:3 Minute, 2 Second

Jacob De Geer Familj /\ Svenske entreprenören Jacob Louis de Geer föddes i augusti 1975. Ingen i hans familj verkar ha någon onlinenärvaro. Han är välkänd som medgrundare och nuvarande VD för Zettle, en startup inom finansteknologi.

Stora Wäsby slott i Upplands Väsby, Sverige är där de Geer tillbringade sin barndom. Hans mor, Christina, var lärare och hans far, Carl de Geer, var bankman. Efter avslutade studier vid Handelshögskolan i Stockholm tog De Geer en civilekonomexamen 1999.

Några viktiga punkter om Jacob De Geer Familj

  • 1999 blev de Geer den första anställde på TradeDoubler, ett digitalt marknadsföringsföretag grundat av Martin Lorentzon.
  • 2007 lämnade de Geer TradeDoubler och var med och grundade mediebyrån Tre Kronor och filmdelningstjänsten Ameibo.
  • Han kom på idén till Zettle efter att hans ex-fru, en solglasögonimportör, förlorade affärer på en mässa efter att ha inte kunnat hantera kortbetalningar för kunder.
  • 2018 sålde de Geer Zettle till PayPal för 2,2 miljarder dollar.
  • De Geer fortsätter att verka som Zettles VD på deras huvudkontor i Stockholm, Sverige

Vid tiden för börsintroduktionen värderades marknadsföringsföretaget Tradedoubler till 2 miljarder dollar, och e hade äran att vara dess första anställd. Framgången med det första företagets lansering gick dock inte över till det andra, och en utarbetad och orolig Jacob de Geer övervägde att lägga ner verksamheten med att bygga företag helt efter lanseringen av filmtjänsten Ameibo gick inte som planerat.

Nu var jag helt slut. Under dessa tre år såg jag väldigt lite av min familj. Förtroendet jag hade fått från det senaste företagets framgångar försvann, och jag var ett totalt vrak. Min fantasi började springa iväg med tankarna på vad mina vänner och bekanta skulle tänka om företagets nuvarande tillstånd. Jag avlade ett högtidligt löfte till min fru och till mig själv att jag aldrig mer skulle våga mig in i företagsägande.

Min mamma föreslog att jag skulle prata om mina planer för framtiden med ett pålitligt bollplank eftersom hon kunde berätta att verksamheten tog hårt på hela familjen. Hon parade ihop mig med en främling, Magnus Nilsson.

Företagets lansering gick dock inte att stoppa. iZettle, nu värt över 1 miljard dollar, grundades av Jacob de Geer och Magnus Nilsson. Paret skilde sig 2016. Nicole de Geer (då Kreuger) var den tidigare maken.

Jacob de Geer gifte om sig med affärskvinnan Faye Flensburg i juni i år (grundare av underklädesmärket Lace Laboratory). Sofia och Christian Wallenstam, modebloggaren Sofi Fahrman och kändisfrisören Antonio Axu var alla närvarande vid junibröllopet på ön Marstrand, liksom kronprinsessan Viktoria och prins Daniel. Både Carl, bankman, och Christina, lärare, var där för att fira med sin son, Jacob.

Jacob de Geer är aktuell i SVT:s “Draknästet”, där han investerar i andra verksamheter och syns i tv-rutan. Jacob fick kännedom om Magnus Nilsson via sin mamma, som nyligen åt middag med honom och berättade att mannen kämpar. Han är nu aktiv i flera styrelser efter att ha lämnat sina företag. Som Jacob själv, på många sätt. En medelålders man vid namn Magnus Nilsson öppnar dörren och tar besökaren till sin arbetsplats. Innan Jacob har en chans att presentera sin sak, konstaterar mannen: “Bara en sak innan vi börjar, inga idéer nu.” Till min fru lovade jag. “Inga problem”, svarar Jacob, “Jag har lovat min fru också”, och han fortsätter med att skissa upp konceptet för Izettle.

Under våren förra året blev det allmänt känt att Jacob de Geer sålde betalningsstartupen Izettle till Paypal i USA för närmare 20 miljarder kronor. Den nypräglade svenska miljardären chattar med King om landets tekniska underverk, politiska intriger och idylliska gårdsliv.

Jacob De Geer Familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %