0 0
Read Time:3 Minute, 49 Second

Björn goop flickvän /\ Bjorn Olov Goop är en svensk travare och tränare som föddes den 13 oktober i Göteborg och Bohus lan. Han anses vara en av de bästa travarna i Sverige och världen. Han driver Stall Goop i Kil, vilket han och hans pappa Olle Goop gjorde tillsammans fram till Olles död 2022. Goop är den mest framgångsrika svenska föraren genom tiderna. Han har vunnit över 7 000 lopp i december 2020. Hans far hade denna titel till 2018.

Stjärnhästar som Conny Nobell, Quarcio du Chene, Mister JP, Your Highness, Reckless, Sauveur, Mellby Free, Nadal Broline, Dreammoko, Eagle Eye Sherry, Moni Viking, Diamanten, Rotate och San Moteur har tränats av Goop eller är fortfarande tränas av honom. Diamanten är hans bästa häst just nu, 2022.

Några vanliga fakta om Björn goop flickvän

  • Han är också flitigt anställd som kusk (catch driver) av andra tränare/ägare och han har då fått köra stjärnhästar som Timoko , Readly Express , Bold Eagle , Face Time Bourbon , Ecurie D. , Cleangame , Oasis Bi och Thai Tanic .
  • Av dessa är han främst förknippad med Timoko, som han bland annat vann Elitloppet med två gånger (2014 och 2017).
  • Goops största segrar hittills är vinsterna i världens största travlopp, Prix d’Amérique, 2018 med Readly Express tränad av Timo Nurmos, samt 2020 och 2021 med Face Time Bourbon tränad av Sébastien Guarat.

Hon fick jobb på Stall Goop och flyttade till gården med Björn, där hon bor med honom. Jag jobbar här precis som alla andra. Jag hjälper till med det dagliga arbetet, och jag tar hand om sju hästar. Hon berättar bland annat om Conny Nobell och Björns häst Tigger. Hon tycker inte att det är något problem att de jobbar tillsammans och bor tillsammans.

Det fungerar riktigt bra. Hon säger att vi båda njuter av det vi gör. Jag är mycket i stallet, men trots att vi jobbar tillsammans så ses vi inte längre. Många tror att det kan vara svårt. Hon berättar att vi jobbar mycket tillsammans och när vi har ledig tid gör vi ofta något med hästar.

Hur chockerande nyheten än var, det tog inte lång tid för folk att skicka sina kondoleanser.
Travsporten är en tuff verksamhet som ofta präglas av stölder och slagsmål, men Olle Goop var annorlunda än alla andra.

Stenhuggaren från Mora var en mycket tävlingsmänniska, men hans egna framgångar var aldrig det viktigaste. 2018 passerade Björn Goop sin far som den förare som vunnit flest lopp i Sverige. Olle Goop var förmodligen världens gladaste person över detta.

Han var mest stolt över Björn, det var tydligt. Det var viktigare än allt han hade gjort. Han vann många stora lopp, men jag tror att han skulle byta ut det mot Björn för att vinna ett lunchlopp, säger hockeyspelaren Magnus Nygren, som lärt känna Olle genom sin nära vänskap med Björn Goop.

Nu när det är över mår jag bättre. Björn Goop sa till Travronden att de visste att det fanns felaktiga påståenden och att stämningarna också var felaktiga. Efter en hård tid kan Farjestadstränaren äntligen pusta ut.

Det har inte varit roligt alls. Många påståenden har gjorts, folk tror på saker och rykten görs. Jag travar och rider för att jag tycker om det. Jag vill ha kul med hästägarna på vägen. Björn Goop säger till Travronden, “Den här typen av uppståndelse är inte min grej.”

I oktober blev Björn Goop den första föraren från Sverige att vinna 7 000 lopp. Han har också precis vunnit sin 2 000:e match som tränare. 2011 tog han över verksamheten som hans pappa, Olle Goop, hade startat.

Med nästan 7 000 vinster är Olle Goop en av tidernas bästa jockeys. Han har utsetts till hederstravambassadör och är invald i Svenska Travsportens Hall of Fame. Sedan 1972 har bytravet varit hans hemmabana.

Jag är född och uppvuxen i by, som ligger nära här. Som barn sprang jag runt här och då träffade man Olle. Magnus Gustafsson säger att han var den första idolen.

Han gick upp till platsen där Goops minnesmärke sattes upp på fredagen. Där kunde folk skriva några rader, lägga ner blommor eller bara stå still.

Han var en av de bästa, men det är inte det viktigaste för mig. Jag tänker mer på hur vi fostrades och hur nära vi var. Han kom hit och till Balltorp ofta. Hkan Borg var en annan som ville minnas och skriva i boken. Saknaden är stor, jag skrev ner det, så är det bara, säger han med tårar i ögonen.

Björn goop flickvän

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %