0 0
Read Time:3 Minute, 48 Second

Hur Lång är Johan Persson /\ Johan Georg Pehrson är en svensk politiker och jurist från Langbro i Örebro. Han är liberal och advokat. Sedan den 8 april 2022 är han Liberalernas ledare.

Sedan 2001 har Pehrson suttit i Liberalernas styrelse och 2001 till 2002 var han partisekreterare. Han satt i riksdagen 1998 till 2015 och sedan 2018. Han ledde partiet i riksdagen 2006 till 2014 och 2019 till 2022.

Hur Lång är Johan Persson ; Inte tillgänglig

Det finns inget känt om hur lång han är.

Johan Pehrson är en glad person. Kanske var det därför som Erik Berg, vice ordförande i Liberala Ungdomsförbundet, beskrev Johan Persson som “killen på grillen”, en enkel person som likt småprat får saker gjorda utan en massa krångel. Jag vet inte säkert, men det kan vara sant.

Men Pehrsons goda humör förändras mycket när det kommer till Sverigedemokraterna. Liberalerna har svårt att komma överens med SD. En falang klarar av att arbeta med de andra, men en annan kan inte.

I en intervju med en svensk radiostation på onsdagen verkade Johan Pehrson trött på att prata om SD:

Han sa med bestämd röst, “Vad Jimmie kesson tycker om Liberalerna är det minsta av mina bekymmer.”

På så sätt bör man titta på vad Liberalerna sa om en borgerlig regering. Inget av partierna i den gamla alliansen kallar SD för ett “borgerligt” parti.

Johan Pehrson säger att skolan är den viktigaste frågan för Liberalerna i det här valet. Han säger att frågan har många delar, som kampen mot segregation och för jämställdhet.

Han sa att Liberalerna är till för människor som vill sätta skolan först.

Lite bio om Hur Lång är Johan Persson

  • Johan Pehrson är född och uppvuxen i Längbro i Örebro .
  • Han var även aktiv som fotbollsspelare och ungdomsfotbollstränare på 1980-talet.
  • Han avlade juristexamen vid Uppsala universitet 1996.
  • Han har arbetat som politisk expert på Finansdepartementet och Socialdepartementet .
  • Han arbetade sedan som tingsnotarie vid Örebro tingsrätt innan han 1998 återvände till politiken som riksdagsledamot.
  • Han har fyra barn.

Men ingen utanför Liberalernas Twitterbubblor verkar bry sig om att Liberalernas ledare är 195 cm lång och dansar framför kamerorna. Man brukade i åratal prata om att Göran Persson dansade med kon Doris i barn-tv på bästa sändningstid. Nu är det bara en vanlig lördag.

Det verkar som att varje gång du öppnar din telefon dyker en partiledare upp på dina sociala medier. Detta var dock inte alltid fallet. För tolv år sedan, när antalet förstagångsväljare i Sverige var rekordhögt, fanns det 200 miljoner människor på Facebook runt om i världen.

Samma år startades även Instagram. Parterna visste att det var något med det här med sociala medier, men de visste inte hur de skulle dra nytta av att folk nu samlades och kunde ses och höras på ett mycket annat sätt än tidigare.

Hur Lång är Johan Persson

Allt är annorlunda idag. Alla kan se partiledarna. Margaux Dietz, en mäktig person i Sverige och den modernaste versionen av Harry Schein, har redan pratat med alla partiledarna. Statsminister Magdalena Andersson sa att hon och hennes man pratar mycket om pengar hemma och att när folk vill ta bilder med henne på stan försöker hon se ut “som vanligt”.

Ulf Kristersson hade med sig löparskorna och skrattade åt hur man brukar googla på hans vader och hans längd. Annie Loof har startat en egen intervjuserie på Instagram där hon “pratar med människor som inspirerar henne och som hon är lite mer nyfiken på.”

Partierna säger att de är där för att de vill nå personer som aldrig har röstat tidigare. Visst, det är fler av dem det här valet än det förra (5,7 % av väljarna 2022 jämfört med 5,3 % 2018), men närvaron av partiledare på sociala medier har vuxit till att behöva bli något ännu mer, ännu större.

Många som röstade för första gången 2010 har nu barn och ligger i soffan och tittar på Instagram. Deras föräldrar får idéer från Linkedin eller twittrar om något Annika Strandhall eller Johan Forssell sa som gjorde dem arga. Deras föräldrar däremot spenderar mycket tid på Facebook i grupper för oroliga människor i deras område.

Jimmie kesson vet vem han skriver för. Han har skrivit fem inlägg på Instagram om hur han gjorde gulaschsoppa och försökte röka ett vildsvinslår (köttet var lite torrt, men fungerar utmärkt som smörgåspålägg, meddelar han i sitt sista inlägg om måltiden). Han säger på Facebook att “barn med vapen” är “ett monumentalt misslyckande för socialdemokratin.”

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %