Fri. Oct 7th, 2022
Jaffar Byn Död
Jaffar Byn Död

Jaffar Byn Död /\ Jaffar Byn är en somalisk svensk rappare vars artistnamn är Jafar Ahmed Sadik. Rinkeby är där han bor. För vapenbrott fick han fyra års fängelse 2017 och släpptes i oktober 2020 efter att ha fullbordat tre år av straffet.


Han har dömts för grovt brott efter att ha kopplats till tre skjutvapen, varav ett själv poserade med på ett mobilfoto.

Shottaz

Eftersom han var medlem i en kriminell organisation som polisen kallar Shottaz, fick Sadik en hårdare mandatperiod enligt ny svensk lag.

Han vill inte känna att han är en del av ett gäng av sina egna skäl.

Ursprungligen

Med Dödspatrullen har Shottaz varit engagerad i en kamp om kontrollen över Rinkeby. Sju medlemmar av de två gängen har dödats till följd av konflikten. Ursprungligen från Sverige växte Sadik upp i Rinkeby, där han fortfarande bor nu.

– Jag hade en jättebra uppväxt. Jag var en fotbollsfanatiker som ung, och jag sparkade runt bollen hela dagen lång. Med vänner gick vi till fritidsanläggningen och satte oss runt poolen. Det fanns inga brudar för oss. Jag fick lite problem. Sjätte klass gick bra för skolan.

Fram tills jag gick i åttan eller nian hade jag aldrig lagt märke till den svåra situationen för centrets äldre boende. Det var först då som andra saker började fascinera mig.

Detta betydde allt för mig en gång i tiden; det var hela mitt universum. Detta är dock inte längre fallet på grund av frånvaron av personer som betytt mest för mig.

Min hemstad, å andra sidan, kommer jag alltid att vårda för dess unika karaktär. Skyskraporna, sportanläggningen, fotbollsplanen och grillen är allt som finns kvar.

Jaffar Byn Död

Grillen är dock fortfarande i bruk. Under Sadiks vistelse i fängelset monterades den gamla snabbmatsrestaurangen vid Rinkeby torg, som också var en knarkcentral, ned.

Våra möten på Hällbyanstalten började efter att jag upptäckt att han och flera andra hiphopmusiker som nått betydande framgångar på Spotify och YouTube också är dömda för grova brott.

Nyligen ansökte Jafar Sadik men fick avslag för inläggning på en slutenvårdsavdelning med ett överlägset behandlingsprogram.

Eftersom han har för avsikt att göra en musikkarriär när han släpps från fängelset nästa år, skulle han föredra att bli inhyst i en anläggning som innehåller en musikstudio.

Eftersom folk har känt mig hela mitt liv, är jag ovillig att ge några detaljer om mina mål. Det enda jag kan lova är att jag kommer göra det jag älskar oavsett hur många som ogillar mig för det. De finns alltid där, men Yasin säger att de pumpar oss i smyg.

Enligt din åsikt, Jaffar Byn DödHur, är Spotifys framgång med miljontals lyssningar viktigare än att du är här och utför intervjun? – Musik har alltid varit en hobby för mig, så jag ser det inte som en stor grej. Jag gjorde det för att ha lite kul.

Min musikkarriär är på väg att bli mycket mer seriös och jag ska börja satsa på det. Även om jag skämtade så vet jag att jag skulle kunna göra mycket bättre jobb om jag satsar, så det är precis vad jag kommer att göra….

Du har dömts till fängelse för första gången; vad är poängen?

– Den enda fördelen för mig är att jag får spendera mer tid med min familj. Att jag har suttit fängslad har lärt mig att ha tålamod och värdesätta frihet.

Jag är musiker och kompositör. Jag förbättrar mina kunskaper i svenska och utökar mitt ordförråd. Det är en stor del av överklagandet för mig.

Jaffar Byn har samarbetat med Z.E. och Yasin Byn i hiphopgruppen Ghetto Superstars. Z.E. har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden och har nu en hit på 74 takter.

för Rinkebykrisen satt han fängslad som Jaffar Byn, men han har precis publicerat ny musik på YouTube.

Yasin Byn är enligt mig Sveriges största rappare någonsin.Om någon kallar dig en “gangsterrappare”, hur reagerar du?

Det finns tre distinkta typer av människor som tycker om min musik. Den ena gruppen är intresserad av livet, medan den andra gruppen finner mening i min musik eftersom den representerar deras egna erfarenheter och intressen.

I den tredje och minsta gruppen är individer som har en förvrängd syn på min musik och tror att den upphöjer den mänskliga existensen de som hörs och syns oftast.

Jaffar Byn Död
Jaffar Byn Död