Sat. Oct 1st, 2022
Terese Cristiansson Familj
Terese Cristiansson Familj

Terese Cristiansson Familj /\ Erese Sofia Cristiansson, född i Hammenhög, Sverige den 22 november 1974, är journalist och romanförfattare.

Terese Cristiansson började sin journalistkarriär som kriminalreporter på Kristianstadsbladet innan hon flyttade till Expressen.

korrespondent

Hon har arbetat som frilansare och internationell korrespondent sedan 2006. Mellan 2010 och 2012 bodde hon i Kabul, Afghanistan. Hon bodde i Nairobi från 2012 till 2014.

Tills vidare är hon baserad från Istanbul i Turkiet.” Förutom Expressen har Cristiansson arbetat för TV4, Focus, DI Weekend och norska Daily Express.

Nils Hornerpriset

Det började med frilansen Pris, följt av Wendelapriset, och slutligen Nils Hornerpriset “för att han med mod och medkänsla tagit oss in i slutna sfärer och rapporterat om vår tid med stora kunskapsfrågor om ödesfrågor.”

Terese Cristiansson var en av fem internationella korrespondenter med i säsong 1 av TV4:s dokumentärserie Korrarna, som sändes i juni 2014.

I år var hon programledare för P1-radioprogrammet Sommar och medverkade i Sveriges Televisions Sommarpratarna den 20 december 2015, som en av fem sommar talare.

Därefter valdes hon av programmets tittare till en av vinterpratarna för i år. Den 26 december 2015 sände P1 Winter i P1.

Terese Cristiansson Familj

När hon inte bevakade kriminalhistorier för Expressen arbetade Terese Cristiansson som reporter på Kristianstadsbladet. Det var 2006 som hon började arbeta som frilansjournalist och utrikeskorrespondent.

Hon bodde i Kabul, Afghanistan, från 2010 till 2012. I tre år, från 2012 till 2014, arbetade och bodde jag i samma stad som hon.

Han är för närvarande baserad i Istanbul, Turkiet. Förutom jobbet på Expressen medverkar Cristiansson på bland annat TV4, Focus, DI Weekend och norska Dagbladet.

Frilanspriset 2014, Wendelapriset 2015 och Nils Hornerpriset 2016 var bland utmärkelserna hon fick. I beskrivningen av priset står det att det ges “för hur hon bär oss med sig under tuffa förhållanden och med djup medvetenhet om vår tids motgångar”.

Invigningsavsnittet av TV4:s dokumentärserie Korrarna, som sändes i juni 2014, hade fem utrikeskorrespondenter. Terese Cristiansson var en av dem.

Sommarpratarna debuterade som sommarpresentatör i december 2015, efter hennes gästspel i radioprogrammet Sommar I P1 den 25 juni 2015. Den 25 juni 2015 gjorde hon ytterligare ett framträdande som specialgäst.

Efter det bestämde Lyssnarna att hon inte längre var en av årets vinterpratare. P1:s vintersäsong börjar enligt schemat den 26 december 2015.

Hennes främsta försvarsmedel är en skottsäker väst och en hjälm. Under sin 16 dagar långa reportageturné över Europa i maj, var TV4:s Terese Cristiansson utrustad med rödsprit, munskydd och extra långa mikrofoner så att hon kunde hålla ständig kontakt med sina intervjupersoner.

Myndigheterna krävde inte att hon skulle berätta för dem om fortsatta katastrofer, granatattacker eller landminor under denna tidsperiod.

Som ett resultat av “hotet”, som faktiskt ett okänt virus spred sig över världen på grund av dess virulens, sattes stora delar av Europa i karantän.

Terese tycker att det är fantastiskt att Europa, världens säkraste och mest stabila region, är i ett så splittrat tillstånd.

Terese Cristiansson Familj
Terese Cristiansson Familj