Wed. Sep 28th, 2022
Eric Gadd Sjukdom
Eric Gadd Sjukdom

Eric Gadd Sjukdom /\ Eric Gadd, en av 1990-talets mest populära soulsångare, hoppas en stor comeback vid 48 års ålder. Ja, även på ett mer personligt plan.

elände

Han är tillbaka på rätt spår efter ett år av mörker, elände och terror som tvingade honom att söka terapi.

Det här är första gången på länge som jag känner mig verkligen befriad. Och det är jag stolt över. När det kommer till att laga mat åt vänner tycker jag om att ha mycket tid, planera i förväg och inte behöva oroa mig för allt.

lördagen

Den idealiska situationen vore om jag hade gjort alla mina inköp på lördagen, spenderat mycket tid i butiken med att skrapa och sedan noggrant valt de råvaror jag behövde.

Att laga mat är ett tidsfördriv för mig, så jag är vanligtvis den i köket. Som ett resultat av att bli spionerad tvingas jag laga mindre spännande måltider för min familj.

Nu när vädret blir varmare gör jag en enkel och läcker engelsk shepard-paj (se receptet bredvid). Vår tvåsitsiga soffa, klädd i blekt mörkrosa sammet, har sett bättre dagar.

Det finns stora hål i tyget, och det är i desperat behov av reparation eller utbyte. Det kommer att kosta mycket pengar att få en ny fraktad till Sverige eftersom den inte längre finns tillgänglig där.

Att laga det kostar också pengar. Eftersom vi älskar vår soffa har det varit en mardröm att försöka hitta en ersättare. I dagens värld döljer en pläd det värsta av oss.

Den vinröda outfiten jag bar på min 1991 banbrytande skivsläpp, “Do you believe?” Som modedesigner i Paris skapade Marcel Marongiu den utsvängda kostymen med 70-talsstuckaturer och benprydda strass.

När jag först började bära den ofta, löd rubrikerna: “Har han inga andra kläder?” Även om den nu ligger i källaren har den förblivit en viktig del av min identitet. Jag är rädd att jag inte kommer att kunna komma in i det i eftermiddag.

Hårvaxet Sachajuan använder. På stermalm går jag till Sacha, som tillsammans med Juan äger en frisörsalong. Det finns många bra produkter gjorda av dem, och deras hårvax är särskilt bra för personer med lockigt hår som jag. Vaxet är inte så rejält som du kan förvänta dig.

Eric Gadd Sjukdom

– Jag är verkligen stolt över mig själv för att jag lyckades sluta röka. Det har varit en riktig kamp för mig.

Mina problem med snus började när jag förbjöds att använda det efter en fotoperation för ett och ett halvt år sedan. Jag var så fascinerad att jag andades in ångorna från nästan två burkar per dag.

Morfinmediciner botade mitt nikotinsug på operationsdagen, så jag behövde inte röka. Begäret efter nikotin kom tillbaka efter två veckor, så jag bestämde mig för att sluta röka.

Efter nästan ett års försök har jag nu kommit över det faktum att jag har fått hantera en massa obehagliga känslor som jag tidigare försökt undertrycka genom att röka cigaretter.

När jag trodde att jag var klar med terapi efter åratal hade jag fel. För första gången på länge kan jag se ljuset och känna mig befriad.

Cornelia, min fru sedan 30 år, är den person som jag bryr mig mest om. När hon gick i sjätte klass och jag i sjuan kände vi varandra redan, men hon dejtade en av mina vänner…

Några år senare stötte vi på varandra som singlar, men det kom fram att hon skulle flytta till USA på bara ett år. Vi kunde dock träffas och jag gick över två gånger för att hälsa på innan resan.

Min telefonräkning var 16 000 kronor efter att vi skrivit dagliga brev till varandra. För jag bodde fortfarande hos mina föräldrar. Trots de långsiktiga kostnaderna tror jag att investeringen lönade sig.

– Att resolut gnaga naglarna medan jag jobbar med musik. Trots att deras chanser att överleva enbart på sin konst är små. Men från att jag var tolv hade jag en fast tro på det.

När jag var yngre var mina föräldrar oroliga över min utbildning och tyckte att jag skulle gå på college, vilket jag aldrig gjorde. Nu, som vuxen, tycker jag att det är lite skrämmande.

Men jag är också ganska tacksam. Det finns många som skulle vilja göra det här men som inte kan försörja sig på det. Mycket beror på lycka och för det är jag tacksam mot myndigheterna.

Artisten Eric Gadd bröt tystnaden i lördagens program när han berömde huvudpersonen för hans styrka och hänvisade till MS.

Hans ord till Louise: – Jag är imponerad av din styrka, att du håller ut genom din sjukdom, att du fortsätter att vara artist och bara fortsätter, tillade han.

MS har varit en del av Louise Hoffstens liv i flera år och hon har valt att kommunicera fritt om det.

När Eric Gadd frågar sig om sjukdomen svarar Louise Hoffsten: ‘Det är uppenbart att de är en påfrestning. Det här är det värsta tänkbara.

Eric Gadd Sjukdom
Eric Gadd Sjukdom