Sun. Oct 2nd, 2022
Skärmflygare Död
Skärmflygare Död

Skärmflygare Död /\ I söndags, strax före lunchtid, fick vi ett samtal angående en olycka. Till ön Ven i Öresund mellan Skne och Själland, polis, räddningstjänst och ambulanstjänst.

svensken

Efter att ha transporterats till ett närliggande sjukhus dog den 56-årige svensken av sina skador, uppger myndigheterna. Dödsfallet har rapporterats till hans familjemedlemmar.

klassificering

Polisen har inlett en utredning där det inte finns någon klassificering i väntan på upptäckten av resultatet.Polisens presstalesman Rickard Lundqvist sa att de inte vet varför det hände i nuläget.

Polis kallades till platsen strax före klockan 12 på söndagsmorgonen när en kille använde en så kallad skärmflygare för att dyka ner i vattnet.

Polisens presstalesman Rickard Lundqvist säger att den enda information vi har är att han flög med en paraglider och på något sätt hamnat i sjön.

En lufttransporthelikopter tog offret till sjukhuset, men han gick inte att rädda. Dödsfallet har rapporterats till den avlidnes familj.

Om han kom in från antingen Sverige eller Danmark är det fortfarande ett mysterium.Orsaken till skärmflygarens bortgång är fortfarande ett mysterium för närvarande.

Rickard Lundqvist tillägger dock att han och hans team just nu undersöker hur den här mannen hamnade i havet.

Det finns inga bevis för brott i nuläget. På söndagen tappade en skärmflygare nära Ven kontrollen och störtade i vattnet.

Skärmflygare Död

Mannen fördes med luft till sjukhus, men han dog till följd av sina skador, enligt polisen. Vår journalistik bygger på principerna om integritet och objektivitet.

Sveriges radio är fri från politiska, religiösa, ekonomiska och andra specialintressen i såväl offentlig som privat sektor. Orsaken till mannens kollaps är okänd.

Ärendet kommer att utredas. Enligt polisens presstalesman Rickard Lundqvist vet vi inte i nuläget.

Mannen fördes till sjukhus med helikopter, men han avled kort tid senare. En skärmflygare från Jämtland miste livet när han tävlade i Sydafrika, enligt nyhetsrapporter.

En kille från Jämtland, Sverige, omkom i en skärmflygolycka nära Porterville, Sydafrika, under de tidiga morgontimmarna. Racern dödades efter att han var inblandad i en krasch.

Svenska Skärmflygförbundets ordförande Stefan Fille Jonsson säger till SVT Nyheter att det är fruktansvärt.Mannen var skärmflygningsexpert och medlem av sportens högsta led i Sverige.

En polisutredning kommer att göras för att fastställa exakt vad som hände. Observatörer och utrustning bör undersökas och förhöras.

Den exakta orsaken till händelsen är fortfarande under utredning. South African Times rapporterar däremot att det hände på ett långdistansflygplan. Den skadade svensken var på väg till ett “markmål” nära Eendekuil när han stötte på “svår turbulens”, enligt rapporter.

Det är till exempel möjligt att en plötslig storm kan få skärmen att “slå in” eller kollapsa helt, enligt Ulf Mrtensson, ordförande i Skärmflygförbundets säkerhetskommitté

Som ett resultat släpps piloten fri tills skärmen öppnas igen. När du flyger på hög höjd går det oftast smidigt; i värsta fall kan du alltid aktivera nödskärmen. Det finns dock inga marginaler nära marken vid till exempel landning och det blir extremt farligt om skärmen slår.

Skärmflygning är en relativt ny sport i Sverige, med endast cirka 1 300-1 500 aktiva piloter. Trots att svenska fallskärmsjägare är extremt vältränade och riskvilliga finns det enligt Ulf Mrtensson fortfarande tragedier.

Under lång tid kanske ingenting händer alls. Sedan, till synes från ingenstans, inträffar en rad tragiska dödsfall som inte har någon koppling till varandra. Små skärmflygare i Sverige har en dålig dag idag.

Den avlidnes familjemedlemmar har fått veta om tragedin. Mannen bor i stersund, en kommun i Sverige. Efter att ha skadats i en skärmflygningskrasch i Porterville, Sydafrika, dukade han av för sina skador på sjukhuset.

På lördagsmorgonen levererades meddelandet till gruppens medlemmar.

Många inom vår sport har sett upp till och sett upp till honom som en förebild i många år. Att han kunde sprida glädje och trygghet under flygningen ökar bara mysteriet kring vad som hände “med Sveriges Skärmflygningsförbunds ord.

Enligt Tobias Hinas, en vän till den avlidne mannen som reste med honom och var närvarande i Sydafrika vid tidpunkten för katastrofen, hade han detta att säga:

“Han var inte ett fan av att krascha. Men efter hans olycka i går var hans primära fokus på att övertala räddningspersonalen att undvika att skära av hans skärm. Han planerade att fortsätta använda den i framtiden. Han skulle alltid vara en skärmflygare. En entusiastisk pilot.

Skärmflygare Död
Skärmflygare Död