Sun. Oct 2nd, 2022

Anders Jansson Familj /\ Lars Anders Jansson är en svensk komiker och skådespelare från Staffanstorp. Han är mest känd för sitt arbete i TV-programmet Hipp Hipp!,

där han spelade karaktärer som Tiffany Persson, reportern Morgan Plsson och Mike Higgins, som var värd för TV-programmet Svenska för nybörjare. Han spelade också Lars-Göran Bengtsson, kommunalråd, i tv-programmet Starke man.

Anders Jansson gör färska drinkar i en Lundalägenhet från 1950-talet. Han har gjort bokhyllan till ett litet museum. Där styr Iron Man och andra hjältar från popkulturen och historien tillsammans.

För att det ska hålla ordning hemma gör han och hustrun Katja Brigge “champagneren” varannan söndag.

Anders Janssons stora genombrott kom när han och parhästen Johan Wester gjorde sketcher tillsammans i SVT:s humorprogram Hipp hipp! S

edan dess har han hållit sig i allmänhetens ögon genom att göra saker som att vara värd för Melodifesten, dansa på Let’s Dance och vara en vanlig paneldeltagare på den sista säsongen av Bast I test.

I Let’s Dance var det så här med den gamle lundspexaren, som blev sjuk under föreställningen och fick lämna.

“Jag är ledsen att säga att jag inte kommer att vara på fredagens “Let’s dance.” Jag mår bättre, men jag är fortfarande inte tillbaka till det normala.

Hoppas på veckan efter, “sa Anders Jansson detta på Twitter.Redan när han var barn var Anders Janssons sinne fullt av galna idéer. Han brukade ljuga.

i klassen och sa att han hade varit över hela världen på semester. Det har inte blivit bättre med åren heller. Just nu gör han en film om lögnaren Morgan Plsson.

.Redan när han var barn var Anders Janssons sinne fullt av galna idéer. Han brukade ljuga i klassen och sa att han hade varit över hela världen på semester. Det har inte blivit bättre med åren heller. Just nu gör han en film om lögnaren Morgan Plsson.

Anders Jansson har varit en del av den svenska komediscenen i hela sitt vuxna liv. Först i hemstaden Lund, men sedan snart 20 år tillbaka.

har han blivit en riksstjärna tack vare kända personer som Tiffany Persson, Morgan Plsson och Lars-Göran Bengtsson, Svinarps borgmästare.

Vi träffas på en trygg plats, logen på Lunds Stadsteater, där Anders gör sin självbiografiska enmansföreställning 10 gånger. Om showen fortsätter att gå bra kommer den att pågå till hösten.

Anders är ärlig, snabb och ser det mesta på ett roligt sätt. Han kan vara seriös, men han uppehåller sig inte vid problem. Istället letar han efter möjligheter i de flesta situationer.

Anders säger att han inte alltid vill vara i offentligheten, men att han gillar att stå på scen. Han säger också att det inte är omöjligt att han och hans gamla sambo, Johan Wester, kommer att arbeta tillsammans igen i framtiden.

Som föräldralös hade Anders fritt spelrum och blev väl omhändertagen av sin omgivning. Hans äldre bror Tomas, till exempel, gav honom all ny musik på vinyl,

från Zappa till Tom Verlaine/Television. Det värsta var att förlora sin pappa när han bara var sju år gammal. Och senare fick han inte prata med sin pappa, som var journalist, om sin egen framgång i underhållningsbranschen.

Hej Anders, du ser ut att ha gått ner i vikt, har du börjat träna?

Ja, det är baksidan, du måste fortsätta. Jag spelar innebandy två gånger i veckan, men det är ingen sport som personer över 50 egentligen borde ägna sig åt.

Jag kommer nog spela innebandy tills jag ska göra min första bypassoperation, det är då man måste sluta. Vissa av oss är runt 50 och andra är 25, så det ska bli kul med en blandning av åldrar. Det är viktigt att ha en blandning av åldrar, annars blir det för ensidigt.

Du har varit lojal mot Lund. Du är en av få skånska humorister som stannat.

Tror du att några av dem har flyttat till Stockholm? Bara. Jag har alltid bott i Lund, men i slutet av 1980-talet flyttade jag upp ett tag.

Jag har egentligen inget emot Stockholm, men det är svårt att röra sig när man har barn. Jag ringde Schyffert tidigt i Stockholm,

direkt efter att han slutat på MTV. Vi hade planerat att träffas, men det gick inte. Man kan inte låta bli att undra vad som hade hänt om vi hade träffats.

Jag är uppvuxen i Gamla Gefle, där jag fortfarande bor. Jag gick på Polhemsskolan och tog en civilingenjörsexamen.

1976 gick jag till I14 som officerskandidat. Jag är nu överstelöjtnant, men jag tar en paus från högkvarteret för att leda sjuksköterskenämnden.

i Gävle, vilket är ett politiskt jobb. Under officersutbildningen gick jag till Stockholms universitet för att studera pedagogik och sociologi. Det är därför jag bryr mig mycket om utbildning och hur människor lever.

Anna och Charlotte, mina två döttrar, bor i Stockholm med min blivande fru Kajsa och hennes son Noah. När jag har ledig tid åker jag gärna till Norra Halsingland.

Har bott i Strangnas i 16 år och drev bland annat Strangnas Montessoriskola, Män mot våld mot kvinnor i Strangnas, och Strangnas Mansjour. Jag står för Prideparaden i Gävle idag. Kärlek är gratis!

Det senaste året har jag haft en rad politiska jobb i Strängnäs och Gävle.Hösten 2022, den populära och kritiska en

Den hyllade komikern Anders Jansson kommer att turnera Sverige med sin nya show, “My mind’s full use: A comedy show by and with Anders Jansson.”

Hans två tidigare soloshower, “Kom in och stäng dörren” och “Radical Optimist”, hyllades av både kritiker och fans, och “Radical Optimist”

spelade för utsålda publik över hela landet under tre säsonger. Den 15 oktober tar Anders med sig sin nya soloshow till Kulturkvarteret i Kristianstad.

I “Mina sinnens fulla” kvarn letar Anders Jansson efter vad människor har gemensamt när man tar bort allt det ytliga. Det är hans tredje soloshow,

och han får folk att skratta med sina spot-on intryck, sina spontana improvisationer och sitt ständigt aktiva fysiska agerande.

– Varje gång jag gör en ny komedishow vill jag bli bättre, roligare och mer personlig. Vi har alla haft märkliga och unika 18 månader.

Jag försöker hitta de bra och roliga sakerna med en sådan här situation. Anders Jansson säger att hans tredje soloshow, “The Full Use of My Senses”, kommer att bli hans bästa hittills.

Den 9 september 2022 har “My Mind’s Full Use” sin första föreställning i Anders hemstad Lund. Han kommer sedan att åka på turné runt om i landet till platser som Halmstad, Ume, Malmö och Stockholm.

Anders Jansson Familj

Jag gillar verkligen att gå på shower över hela Sverige och träffa människorna som kommer för att träffa mig.

Jag kliver av tåget, går på teater och tillbringar natten med att skratta och le tillsammans med andra människor. Anders Jansson säger att det inte går att slå.