0 0
Read Time:5 Minute, 21 Second

Gunnar strömmers föräldrar /\ Gunnar Sören Folke Strommer är en svensk jurist som bor i Örnsköldsvik. Sedan den 12 oktober 2017 är han partisekreterare för Moderaterna. Innan dess arbetade han på Stockholmsadvokatfirman Gernandt & Danielsson.

Gunnar Strommer började sin karriär i Moderata Ungdomsförbundet där han var ansvarig för MUF och Moderat Skolungdom i Örnskoldsvik 1988–1991.

Han var chef för Moderata Skolungdomen i Västernorrland 1990–1991, satt i riksnämnden för Moderat skolungdom 1991–1992, och var vice chef för MUF i Uppsala län 1992–1994. 1998–2000 var Gunnar Strommer chef för Moderata ungdomsförbundet.

2001 arbetade han på Institute for Justice i Washington, en så kallad advokatbyrå av allmänt intresse som fokuserade på frågor som affärsfrihet, äganderätt och yttrandefrihet.

Gunnar Strommer startade Centrum för rättvisa 2002. Det är en ideell grupp som arbetar för att skydda människors fri- och rättigheter i Sverige genom juridiska processer, utbildning av unga jurister och debatt.

Organisationen tar sig an rättsfall för människor inom områdena likabehandling, föreningsfrihet, näringsfrihet, äganderätt och rättssäkerhet.

Gunnar Strommer drev Centrum för rättvisa från 2002 till 2011, och han hade suttit i organisationens styrelse innan dess.

Tillsammans med Clarence Crafoord, hans tidigare medarbetare på Center for Justice, har han varit advokat i ett antal viktiga ärenden.

Detta inkluderar fallet med Josefine Midander och Cecilia Lonn, som behandlades orättvist när Uppsala universitet använde etnisk kvot för att avgöra vem som fick gå på juristutbildningen.

Universitetet befanns skyldigt att olagligt gynna en grupp människor framför en annan i tingsrätten, domstolen och Högsta domstolen.

Högsta domstolens avgörande i fallet Midander-Lonnmlet från 2006 har använts som förebild i en rad andra mål som rör kvotering och andra former av positiv särbehandling. Det har också påverkat hur reglerna för att komma in på universitetet är upplagda idag.

Efter det arbetade jag ett tag på Institute for Justice i Washington, som hjälper människor att väcka talan om medborgerliga rättigheter till domstol.

Den här vistelsen gav mig idén att starta den ideella organisationen Centrum för rattvisa i Sverige, som jag sedan ledde i nio år.

Centret skyddar människors fri- och rättigheter genom att agera ideell advokat för privatpersoner och småföretagare i rättsfall mot staten, staden och andra mäktiga motståndare.

Sedan arbetade jag som jurist på en affärsjuridisk byrå i några år och var statlig utredare i medborgarskapsfrågor. Det hände med andra ord innan jag 2017 fick jobbet som partisekreterare för Moderaterna.

Jag tillbringar det mesta av min fritid med min familj. Vi försöker spendera så mycket tid som möjligt på vårt lanthus i norra ngermanland.

Och jag älskar att åka skidor och åka båt i naturen. Mitt favoritlag är Modohockey, och jag ser så många matcher jag kan live och på TV under säsongen.

I mitt liv utanför politiken håller jag på att bygga upp min styrka så att jag kan hjälpa Moderaterna att vinna valet hösten 2022 och sedan sätta igång med att städa upp i Sverige!

Här är en lista på alla artiklar som skrivits om Gunnar Strommer.Du hittar fler artiklar i följande serier: Opinionsläget, Moderaternas strategi och Kampen om regeringsmakten.

Artiklar om Gunnar Strommer talar också ofta om valet 2022, Moderaterna, Ulf Kristersson, och Sverigedemokraterna.

Måndagen den 25 april till fredagen den 29 april besöker Moderaternas partisekreterare Gunnar Strommer och partiets närings- och energipolitiska talesperson Carl-Oskar Bohlin samt ordföranden.

i riksdagens näringsutskott tio platser i norr för att prata om politiska möjligheter, problem och möjliga lösningar för den pågående nyindustrialiseringen av Nordsverige.

Gunnar Strommer, som är partisekreterare för Moderaterna, åker till Trollhättan och Skaraborg den 29 och 30 juni för att prata om möjligheter, problem och lösningar för Västgötlands kommuner.

Under de senaste månaderna har samhällets växande otrygghet skadat ett antal platser i regionen. Tidigare i juni anlades flera bränder med flit i Trollhättan.

Stenar kastades mot bostäder i Skara och butiksstölder och stölder skedde vid ICA-butiker. Brottsligheten drabbar både invånare och företagare.

Det ökade ekonomiska trycket märks även i bostäder och verksamheter i Trollhättan och Skaraborg. Det beror på att priserna på bland annat bränsle, el och mat går upp.

Människor och företag på landsbygden som är beroende av bilar drabbades särskilt hårt av de stigande gaspriserna.

När moderaterna går till val säger de att Sverige behöver göras i ordning. Under besöken kommer Gunnar Strommer och Moderaternas lokala företrädare att träffa polis, företagare och ideell

aktivister för att prata om utmaningar och prata om Moderaternas idéer för att lösa de största samhällsproblemen som Trollhättan och Skaraborg står inför just nu.

Gunnar Strommer, som precis fått sitt första affärsjobb, medger att det är en stor förändring att flytta från den ideella sektorn till en affärsjuridisk byrå. Och det är stor skillnad mellan ärenden och klienter förstås.

Däremot har Centrum för rättvisa alltid försökt vara bättre än de advokatbyråer vi träffat. Så jag går från en miljö med hög prestanda till en annan miljö med hög prestanda.

De tomma boklådorna och den svaga doften av färg visar att Gernandt & Danielssons kontor på Hamngatan i centrala Stockholm precis har renoverats. Gunnar Strommer har jobbat här i fyra månader.

Trettio av de 300 utbildningsplatserna var avsatta för personer vars föräldrar är födda i ett annat land. Cecilias familj har varit från Dalkulla sedan länge, och man hör det på sättet hon pratar.

Trots att hon hade bättre betyg än de andra tävlande blev hon inte vald. Hon bestämde sig då för att sluta studera ekonomi och bli jurist. Hon hade precis fått ett attraktivt förstahandskontrakt på ett studentrum i Uppsala som hon nu får lämna.

När vi satte oss i ett av konferensrummen på kontoret sa hon till oss: “Lyckligtvis hade jag också sökt till Ume och blev antagen där.”

Gunnar Strommer, som då var chef för rättighetsstiftelsen Centrum för statvisa, ringde henne och frågade om hon ville stämma Uppsala universitet och få pengar från det.

Det var då hon insåg att hon hade blivit kränkt och orättvist behandlad.Men jag var rädd för att bli kallad rasist om jag tog fallet vidare, så först sa jag bara nej.

gunnar strömmers föräldrar

Efter några månader hittade Centrum för rättvisa ytterligare en avvisad sökande, Josefine Midander, som var villig att ta ärendet till domstol.

Midander stämde universitetet. Då kom Cecilia på att hon borde lägga på ändå. Efter det ringde hon Gunnar Strommer igen för att försäkra sig om att han inte hade någon dold främlingsfientlig plan som han ville trycka på henne.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %