Fri. Oct 7th, 2022

khashayar farmanbar fru /\ Entreprenören och socialdemokratiske politikern Khashayar Carl Farmanbar är svensk-iraner. Innan han blev energi- och digitaliseringsminister .

i Anderssons regering den 30 november 2021 var han oppositionskommunalråd i Nacka 2013–2021.

Farmanbar växte upp i Teheran som son till en administrativ assistent från National Oil Company och medlem av det iranska ministeriet för infrastruktur.

Han läste Jules Vernes “Extraordinary Voyages”-böcker som barn, vilket väckte hans intresse för teknik. Som den första flyktingfamiljen .

i Boden någonsin immigrerade han till Sverige när han var tolv år gammal med sin familj. Han skapade synthmusik och spelade handboll på Hornskrokens IF under uppväxten där. När han var femton år gick han med i SSU.

Han är en datateknikingenjör som tog examen från Lule tekniska högskola med en examen i industriell marknadsföring. 1995 till 2000 var han SSU i Norrbottens ordförande. Från 2001 till 2003 satt han i SSU:s förbundsstyrelse.

Farmanbar grundade Agency9 tillsammans med en vän efter att ha avslutat sina studier. Han var verkställande direktör för verksamheten från 2002 till 2013.

Farmanbar gick med i Socialdemokraterna 2013 och valdes in som oppositionskommunalråd i Nacka. Sedan 2014 sitter Farmanbar i kommunfullmäktige i Nacka och sedan 2018 sitter han i regionfullmäktige för Stockholms län.

Gift at First Sights fjärde och åttonde säsong, som sändes 2019 respektive 2022, inkluderade Farmanbar som bröllopsförrättare.

Den nya statsministern Magdalena Andersson (S) gjorde sitt regeringsanförande på tisdagsmorgonen.

Khashayar Farmanbar, ett 45-årigt oppositionsråd i Nacka kommun, utsågs till en av de nio nya ministrar som kommer att ersätta henne på posten.

Han har en stark förankring i den socialdemokratiska rörelsen och har åstadkommit mycket annat utöver att som 15-åring gå med i SSU ungdomsförbundet.

Han talade om detta i Nacka Värmdö Posten bland annat om att spela vigselförrättare i SVT:s “Gift vid första ögonkastet”.

– Jag fick nyligen ett meddelande på Facebook där det stod något i stil med: “Vi har observerat att du är vigselförrättare och undrar om du skulle vara intresserad av att vara med i programmet.”

Först trodde jag att någon skämtade med mig. Khashayar Farmanbar sa till tidningen 2019: “Men jag letade upp personen som skickade, och hon var producenten.”

Statsminister Magdalena Anderssons nya kabinett avtäcktes förra veckan. Flera nya namn fanns bland ministrarna. En av dem var 45-årige Khashayar Farmanbar, minister för energi och digitalisering.

Kanske är mycket av passionen nu fokuserad på innovation, digitala utmaningar och Sveriges klimatomställning. Men det fanns en tid då han var en populär tv-personlighet och entusiastisk över kärlek, äktenskap och eviga löften.

Det var säkert många som reagerade och anmärkte när Magdalena Andersson läste upp hans namn “Jag känner dock igen honom! Är han inte bröllopsfirare i SVT?”. Och ja, det har han faktiskt varit.

– Jag kan föreställa mig en situation där en stark attraktion utvecklas vid första ögonkastet och sedan blommar ut till kärlek.

Även om showen har ett dåligt meritlista för att hjälpa par att hålla ihop, måste vi hoppas att paren denna säsong får en framgångsrik säsong. Och naturligtvis förtjänar vigselförrättaren beröm om allt går smidigt.

– Jag fick nyligen ett meddelande på Facebook där det stod något i stil med: “Vi har observerat att du är vigselförrättare och undrar om du skulle vara intresserad av att vara med i programmet.

” Först trodde jag att någon skämtade med mig. Enligt Khashayar Farmanbar, S, oppositionsråd i Nacka som tjänstgör som vigselförrättare i den pågående säsongen av SVT:s Gift vid första ögonkastet, sökte jag upp avsändaren och upptäckte att det var hon som var producent.

I den möjligen mest framstående borgerliga kommunen gör individen som kämpar Moderaterna om kontrollen olika markeringar som knappast är partiegendom.

Jag söker inte specifikt en vänsterrevolution. Entreprenörskap är min passion.

På många sätt identifierar jag mig som en individualist. Jag vill att Nacka ska få större valfrihet.

När det gäller framstående kommunala lagstiftare är Khashayar Farmanbars bakgrund inte medelmåttig. Han är en entreprenör som är född och uppvuxen i Iran och flydde till Sverige som flykting. Hans första val är i år.

På frågan om det inte är helt omöjligt att byta regering i Nacka, där förre kommunalrådet Erik Langby (M) utvecklat ett valfrihetssystem som det forskats fram över hela världen, svarar han direkt:

– I en studenthall i Lule var jag med och grundade ett IT-företag med CSN som objuden riskinvesterare.

Det var också en omöjlig uppgift. För närvarande Berlin, Tokyo och ett antal andra städer

sälja företagets föremål.

Att kunna bo, bo och arbeta överallt i Sverige kräver en väl utbyggd bredbandsinfrastruktur. I ett fungerande välfärdssystem som främjar social sammanhållning ingår att ha ett fiberbaserat internetnät.

Sverige har gjort betydande framsteg när det gäller utbyggnad av fibernät; dessa framsteg har möjliggjorts delvis av medel från landsbygdsprogrammet och, på senare tid, genom bredbandsstöd från Post- och telestyrelsen, eller PTS.

När januariöverenskommelsen slutfördes i januari 2019 var Centerpartiet med och tog ansvaret för Sverige. När det gäller de uppsatta målen har det gjorts betydande investeringar i bredband.

Centerpartiet har sett till att fiberföreningar kan delta i stödet till fiberutbyggnaden under alla de år som den pågått. Dessa föreningar som skapats på landsbygden har sett till att människor har tillgång till fiber och bredbandsuppkoppling.

Vi såg till att det nya stödet är tillgängligt för och ges till fiberföreningar inom ramen för januariavtalet. Undertecknad ifrågasatte också om vi borde ändra stödet på något sätt för att förhindra att fiberföreningar drabbas av nackdelar vid ett antal gånger.

Det finns för närvarande indikationer från en rad källor på att PTS stöd är ofördelaktigt för fiberföreningar.

Khashayar Farmanbar har tidigare beskrivit hur han fick förfrågan via ett Facebookmeddelande till Nacka Värmdö Posten:

khashayar farmanbar fru

– Det löd, ungefär, “Vi har sett att du är vigselförrättare och undrar om du skulle vara intresserad av att vara med i programmet.” Detta är förmodligen inte den vanligaste förfrågan du har fått. Först trodde jag att någon skämtade med mig.Och det var säkert att han skulle hålla med.

Eftersom det här är min frus favoritprogram genom tiderna, säger han till tidningen, “Jag skulle definitivt inte bli förlåten om jag vägrade.”

By Wishful