Sun. Oct 2nd, 2022

leif andree fru /\ Leif Allan Andrée är en skådespelare från Sverige. Andree har arbetat på Teater Galeasen, Riksteatern, Chinatatern, Stockholms stadsteater och Unga Riks.

Den 1 februari 1992 träffades 64-årige skådespelaren Leif Andrée och 57-åriga teaterchefen Sophia Artin på restaurang Riche i Stureplans. De gifte sig året därpå.Men nu har båda ansökt om skilsmässa tillsammans.

Nu berättar Leif Andrée att det egentligen inte var ett beslut de tog tillsammans och att han inte ville lämna in skilsmässopapper.Det här var inte alls vad jag ville. Vi har inte kommit överens, säger Leif Andrée och fortsätter:

Det finns fortfarande så mycket kärlek. Leif Andrée säger: “Hon är mitt livs kärlek, och jag är väldigt ledsen och upprörd.”

Leif Andrée berättar att allt detta har pågått länge. Han säger att Sophia kom hem i augusti 2020 och sa att hon ville skiljas, men att de sedan dess har bråkat och försökt få sitt äktenskap att fungera.

Han säger: “Jag ville inte skriva under de där papperen för jag vill inte skiljas.”

Han säger att han är både glad och ledsen över att kampen är över.

Samtidigt är jag glad att det är över, för jag kämpade som en iller för att behålla min fru, men jag lyckades inte, säger en ledsen Leif Andrée.Inuti känner man att man håller på att dö, säger han.

Leif Andrée skiljer sig efter 30 år. Nu, i en känslosam intervju med Aftonbladet, berättar skådespelaren om hur chockad och ledsen han var.

Paret blev kära till en början. De träffades i baren på Stockholmsrestaurangen Riche som ligger nära Stureplan. Folk kallar ofta baren för “skilsmässoboet” eftersom många av de som går dit är nyligen skilda.

När han ser tillbaka är han glad att han var modig nog att gå med på att hjälpa Leif. Men det var inte klart. Idén kom från skådespelarens regissör, ​​Lucas Svensson.

Svensson tyckte att skådespelarens färgstarka livshistoria var så intressant att han ville göra en pjäs baserad på några av skådespelarens minnen från barndomen.

Det var viktigt för Leif Andrée att det inte blev för känslosamt. Så, humorn är till för att balansera ut hur mörk berättelsen är.

Det har varit en process och en inre resa för mig. Jag har ägnat mycket tid åt att berätta den här historien. Några gamla minnen har vaknat till liv.

Även om jag har gjort programmet många gånger, finns det fortfarande vissa saker som gör mig obekväm att prata om. Som hur min mamma blev illa behandlad. Varje gång, säger han långsamt, gör det ont i mig.

När Leif Andrée var 14 träffade hans mamma en man som hade vissa drag av en psykopat. Mannen var lynnig och oförskämd, och hans humör kunde förändras på en sekund.

Om en bit falukorv inte var tillagad som han tyckte om kan det leda till slagsmål och till och med dödsfall. Mamma Margit blev mycket skadad, men hon sa att det berodde på att hon gick in i ett skåp eller ramlade.

Hon berättade aldrig för någon hur illa det var. Hon förnekade att han var våldsam och sa att han kan ha gett henne en bloss, men att det inte var så farligt.

På slutet, precis innan hon dog, erkände hon till slut att hon förmodligen inte borde ha varit med honom. Leif Andrée suckar och skakar på huvudet.

Mamma Margit dog 2015, vilket kan ha hjälpt Leif Andrée att känna sig redo att berätta sin livshistoria, som på många sätt präglades av de val hon gjorde.

Hon var en mamma som älskade sina barn men som inte brydde sig om dem. Leif Andrée kände henne väl, men han säger att hon var “rolig”.

Leif Andrée har berättat att han efter att han separerat med sin första fru “föll i ett svart hål”.Yrsa och Vilda var då fyra år gamla.

Han sa till tidningen Accent att han tog tag i flaskan och erkände att han drack för mycket vid tillfället. Istället går han i terapi.

Jag träffar en terapeut när jag behöver för att prata är väldigt viktigt. Han sa till en tidning: “Jag vet att jag har mycket att vara tacksam för.”Leifs jobb är också ett ställe han kan gå för att komma bort från sin sorg.

Leif Andrée säger: “Det verkar som att du alltid är upptagen med din sorg, men när du jobbar så går det över.”

Änkepensionen spenderades på Systembolaget och de fyra barnen lämnades ofta att sköta sig själva. I sin föreställning berättar Leif Andrée om hur hans mamma ibland skulle försvinna några dagar i taget.

Sedan var det upp till honom att mata småbröderna och få dem till skolan. Han ljög för lärare och andra för att skydda sin mamma och familj medan hon var borta.

Bror Lasse var redan ute på isen som var halt. Han skulle senare bli beroende av droger, som dödade honom när han var 49 år gammal.

Det fanns inte tillräckligt med pengar till riktig mat, så olika sorters gröt serverades ofta till frukost, lunch och middag. Leif Andrée började dela ut annonser och tidningar i Österberga, där de bodde, för att tjäna pengar till familjen.

Han jobbade och gick i skolan och tog hand om sina syskon och mamma varje minut han var vaken. Han gillade inte när hon drack,

och han gillade inte när han kom hem från skolan och hittade henne full med grannarna. Varje dag och natt var det fester och supande, och när fyllebråken blev för högljudda kom grannen kallas ibland polisen.

– Det var inte ens kul. Jag lade alla stenläggare i diskhon för att försöka hindra min mamma från att dricka. Men det gick inte, säger Leif Andrée med en axelryckning.

Hans ständiga följeslagare var hjälplöshet och oro. Men eftersom han är en överlevare hittade han snabbt en väg ut: han började simlektioner.

– Det slutade med att det räddade mig. Jag blev bra på det snabbt, och det gav mitt liv struktur. Leif Andrée, som också fann tröst i musik, punk och David Bowie, säger:

“Min tränare blev en förebild för mig, och simningen höll mig borta från att dricka och snusa, vilket många i min ålder gjorde.”

Leif Andrée tar ett djupt andetag. Den här äckliga scenen är med i programmet eftersom han inte vill skryta om hur illa det var.

Det hände i oktober 1978. När vi kom hem hade mamma blivit illa slagen och det var blod över hela lägenheten. Sedan var det över för Lasse.

Han gick och hämtade en yxa och använde den trubbiga änden för att slå honom i huvudet. Han åkte till sjukhuset, medan Lasse åkte till fängelse. Lägenheten var i så dåligt skick att vi var tvungna att fixa den. Men efter det hände föll förhållandet rejält.

leif andree fru

Leif Andrées liv blev sakta bättre efter att han flyttade till Sundsvall. Men till en början var det inte lätt. På grund av det som pågick hemma hade han hamnat efter i skolan och det var svårt för honom att anpassa sig till sitt nya liv som medlem av en frireligiös familj.

Han kände sig ensam och var tvungen att växa upp snabbt på grund av det. Efter att ha blivit misshandlade sattes småbröderna i fosterhem i Sundsvall, så de hade i alla fall varandra.

By Wishful