Sun. Oct 2nd, 2022

Andreas Lundstedt Sjukdom /\ Mycket kärlek och värme som aldrig tar slut. Så blev det när konstnären Andreas Lundstedt äntligen berättade. Nu vill han få ut ordet om hiv och hjälpa andra som har det.

I nya programmet Helt sjukt på TV4 pratar han med programledaren Petra Mede om den svåra tiden och hur han fick reda på det.

Han arbetade som aerobicslärare vid den tiden och skulle till gymmet för att leda en klass när han fick samtalet. Läkaren sa till honom att hans test hade visat sig vara bra.

Andreas Lundstedt, som är 46 år, är nu med i SVT-programmet “Jag kommer att överleva”, som handlar om discos historia.

Andreas Lundstedt var 29 år när han fick beskedet att han hade hiv. I SVT-showen berättar artisten att nyheten fick honom att vända sig till droger som ett sätt att fly.

Det var ett slag som höll på att knäcka mig totalt. När jag drogar som mest var det för att försöka komma bort från mitt virus. Han säger “Jag mådde inte bra” och säger sedan:

Jag lever fortfarande, men jag höll på att förstöra allt och ta livet av mig för att jag var så dum. När jag fick reda på att jag hade en sjukdom som kunde döda mig gick jag in i en djup, mörk plats. Med hjälp av droger sprang jag från verkligheten. Dåligt på alla sätt. Jag hade nog inte levt om det inte vore för min läkare, Sven.

I höstas spelade han musik inte bara för hbtq-personer utan för alla som drabbades. Andreas, som vet att man i Malmö är den sikala Legally blonde, säger att han pratar om andra människor.

Jag tycker det är så tråkigt att folk inte bryr sig om vad som är fel på honom. Han berättar att han brukade smyga sig in på hiv. Andreas är känd som den glade,

glad och hade mer att säga. Men jag önskar att någon mer intressant hade varit på mottagningen som då var på Karolinska sjuk-.

Men någon annan skulle räcka upp handen och säga “jag är med huset förresten. Sjukhuspersonalen höll koll på allt så att ing-sidan. När kamerorna stannar är det tyst och man kan tänka “.

Men jag bär gärna flaggan tills det händer. ingen var i salarna. Den som stannar är ibland väldigt ledsen. För tre år sedan hölls gaygalan på Cir-

Jag minns en gång när läkaren tittade på mig och sa: “För att vara så utåtriktad måste du ha konkus.” Det var dags att göra ett uttalande. Petra gick ut i korridoren och sa åt oss att vänta på trastarna.

Och kanske var det andra sidan där kvällens värdinna först sa åt alla att ställa sig upp för det satt en annan känd person där. vilken är mer verklig, säger han.

Ken skulle behöva städas för Andreas Då ville jag veta vem det var, även om det kunde ha varit vem som helst.

– Sjukhuspersonalen hade koll på allt så att ing-sidan. När kamerorna slutar rulla kan du koppla av.

Vid den tiden hade han gjort allt han kunde för att dölja sin sjukdom för alla och använt droger och alkohol för att döva sina känslor.

Nu när Andreas har kommit över sin sjukdom försöker han hjälpa andra människor som är i samma situation.

Han säger i tv-programmet “Renées brygga”: “De är där jag var förut, och det gör tusan ont att se för jag vet vilken resa de har framför sig.”

Innan Andreas Lundstedt dog av sin sjukdom delade han ett tag hem med konstnären Magnus Carlsson.

, 42, på Kungsholmen i Stockholm. Båda var en del av Alcazar vid den tiden. Men Andreas Lundstedt berättade aldrig för sin sambo att han hade en sjukdom som skulle döda honom.

Han är en av Sveriges mest kända artister och medlem i bland annat discopopgruppen Alcazar.

Han har varit en del av det sedan det började 1998. Andreas har ett antal album, turnéer, krogshower och framträdanden i Melodifestivalen under sitt bälte. Vi pratar om det, liksom vad som kommer upp för honom.

Andreas berättade för allmänheten 2007 att han hade hiv. Vi diskuterar det. Hur det är att leva med en sjukdom som inte går över.

Hur han försökte dölja det. Hur det upptäcktes och hur han hörde talas om det. Hur han tänkte på det och varför han ville avsluta sitt liv. Hur illa det gick i livet.

Vi pratar om hur man hanterar den typen av budskap och vad som hjälpte Andreas. Hur han får sig att må bättre och hur han hanterar sin sjukdom nu. Och vad han har tyckt var viktigt.

Och hur han nu har en bra relation till sin sjukdom. Vi pratar om alla typer av kontroller och hälsa i allmänhet.

Och om tankar om döden och hur de har förändrats över tid. Kid Eriksson gjorde skivan. Detta gjordes med hjälp av ACast och Nojesbladet.

Andreas Lundstedt står på Melodifestivalens scen för åttonde gången på lördag. Den här gången gjorde han låten “Aldrig, aldig” själv, utan bandet Alcazar.

Och Andreas vill, precis som Johnny Logan, vinna.

Ja, jag skulle vara en idiot att säga att jag inte ville vinna. Men den främsta anledningen är att de vill att låten ska bli en hit. Men “bring it on”, Sverige, jag är redo.

Han rör sig medan han pratar och har tonfisksallad i munnen. Gruppen Alcazar, som hade varit tillsammans i 13 år i olika former, bröts upp denna summe

r. De två sista ledamöterna var Therese Merkel och Lina Hedlund.

Men vi tyckte att det var lätt att säga samma sak om och om igen. Vi var tre solosångare i en grupp, och vi behövde alla få lite luft under vingarna.

Och han andas. I Malmö i höstas var han med i pjäsen Legally Blonde.

Andreas är känd som artisten som får folk att skratta och le. Men det finns mer i historien. När kamerorna är avstängda lämnas en lugn och ibland väldigt ledsen person kvar.

– Man behöver motsatserna för att vara så utåtriktad som man är. Han säger att den andra sidan kanske är den ärligare.

Fem år har gått sedan Andreas Lundstedt bestämde sig för att berätta för världen att han hade hiv. Då hade han varit sjuk i fem år och bodde ensam.

Han blev chockad när han hörde talas om sjukdomen och ville inte berätta det för någon förutom sin sambo då.

Andreas Lundstedt Sjukdom

Jag skämdes över mig själv och var arg över att det var så det blev. Det gick många rykten och reportrar ringde mig för att fråga om jag hade hiv.

Jag kände mig ledsen hela tiden. Till sist var det en reporter som tog upp det direkt till mig och efter det, säger han, hittade jag inte mig själv.