Sun. Oct 2nd, 2022

Hur Gammal är Jill Jonsson /\ Den svenska countrysångerskan och låtskrivaren Jill Anna Maria Johnson är registrerad i ngelholm som Johnsson.

Det stora genombrottet kom när hon vann Melodifestivalen med låten “Karleken ar” 1998. Låten slog ut låtar av kända artister som Nanne Gronvall och Myrra Malmberg och placerade sig på 10:e plats i Eurovision Song Contest det året.

Stämningen efter att prinsessan Diana dog i en bilolycka i Frankrike den 31 augusti 1997, som fick stor uppmärksamhet i brittisk media, påverkade låtens text.

When the World Is Watching, hennes andra album, kom ut den 10 maj 1998. En framgångsrik turné följde.

Jill Johnson åkte till Los Angeles i mitten av 1999 för att hämta material till sitt nästa album. I Sverige arbetade hon med Andreas Carlsson,

som senare utsågs till “Årets författare i ASCAP 2000” och är känd för att ha skrivit hitlåtar som Celine Dions “That’s the Way It Is”.

Daughter of Eve, hennes tredje album, kom ut den 30 november 2000. Det har låtar som “Daughter of Eve” och “Secrets of My Life”, och det fick bra recensioner.

Under andra halvan av 2000 började hon arbeta med låtskrivare för att få hennes idéer att låta mer “henne”.

Hon fick senare ett förlagsavtal med Scott Bagget i Nashville, vilket ledde till släppet av albumet Good Girl 2002. Samma år fick Jill Johnson en platinaskiva i Danmark för soundtracket till den danska filmen Den ensete ene, ” Lova att älska mig.”

Jill och pappan till hennes barn bröt upp ett år innan hon träffade sin nuvarande pojkvän, 45-årige Mattias Elg.

Den nya partnern har liksom Hkans ex barn från ett tidigare förhållande. Det betyder att Jill återigen är bonusmamma.

I våras var Jill gäst i Carina Bergfelts talkshow i SVT1. Hon berättade om saker hon har lärt sig om familjelivet under de senaste åren:

Jag är inte så ung eller naiv, och jag tror inte att vi kommer att bilda en ny familj. Men jag hoppas bara att jag är ett bra exempel och fan för hans barn, sa hon i programmet.

Jill använde appens platsfunktion, men istället för att lägga in en stad eller stad skrev hon “Place in My Heart” som plats. Hon skrev då “Första riktiga vårdagen, med mini-mig!” i bildtexten.

Några av kommentarerna är från kända personer som känner personen. Konstnären Jessica Andersson skriver “Åh, så fin bild på dig”,

och skickar den med hjärta. Programledaren Agneta Sjodin kommenterar med tre röda hjärtan. Mattias Elg, bonuspappan, skriver “Två varma hjärtan” för att visa att han också känner varmt för tjejerna.

Bland de andra kommentarerna sades det att Jill och dottern är väldigt lika. Håller du med?

Jill pratade nyligen om vad som hände när hon träffade Mattias i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt.

Vi träffades vid en tidpunkt då jag var väldigt ledsen och sörjde över mitt tidigare äktenskap. Jill sa att jag började ta mig ur den värsta sorgen och börja titta lite längre in i framtiden.

Jill tittade sedan igenom alla sina gamla meddelanden, och ett av dem stack ut.

– Jag sa bara till honom, “Tack, jag är glad att du tog kontakt, jag mår bra, och vi hörs senare”, på ett trevligt sätt. Sedan bestämde han sig för att tre veckor var tillräckligt länge,

så han kontaktade henne igen. Vi började sedan skicka mejl till varandra. När vi började skriva till varandra fångade han min uppmärksamhet.

Samtidigt är Jill stolt över att ha träffat Mattias.

Han får mig att känna mig väldigt trygg, och viktigast av allt, han kommer aldrig i vägen för mitt arbete. Man kan inte alltid ta med familjemedlemmar till jobbet, men jag tror att han alltid tillför något.

Efter 20 års äktenskap skilde sig Jill Johnson, 47, och Hkan Werner, 59, 2017. 2018 blev hon åter kär i 46-årige psykologen Mattias Elg.

I SVT:s talkshow “Carina Bergfeldt” berättar countrysångerskan om vad som hände när hon träffade honom.

Hon säger: “Vi träffades vid en tidpunkt då jag var väldigt ledsen och sörjde över mitt tidigare äktenskap. Jag började komma ur den värsta sorgen och se lite längre fram.”

Jill berättar om hur de två träffades i fredagens avsnitt av “Carina Bergfeldt” i SVT.

Vi träffades vid en tidpunkt då jag var väldigt ledsen och sörjde över mitt tidigare äktenskap. Hon berättar att hon började komma ur sin värsta sorg och se lite längre fram.

Mattias hörde av Jill att hon fortfarande inte var redo att träffa någon ny. Men hon skulle snart ändra sig och bli mer intresserad.

Jag sa bara till honom “tack, det är bra att du hörde av dig, jag mår bra, så hörs vi senare” på ett trevligt sätt. Sedan bestämde han sig för att tre veckor var tillräckligt länge,

så han kontaktade henne igen. Sedan började vi skicka mejl till varandra. Du fick ett mejl när du vaknade. Jill säger: “När vi började skriva till varandra fick han mitt öga.”

Jag känner mig rik, säger Jill Johnson så just nu. Jag har många människor, idéer, erfarenheter, kärlek och musikaliska skatter.

Jag känner att jag har levt längre än många andra i min ålder. Det har aldrig handlat om att vara känd eller framgångsrik för mig. Allt jag någonsin har velat är att följa mitt livs stora kallelse. Jag vill t

o fortsätta med det så länge jag kan. Nu ska jag bara försöka lära mig att sätta mig ner och slappna av mellan varven. Troligtvis på en veranda.”

Jill kommer att få många nya och annorlunda upplevelser under 2021. Hon är nu sommelier efter att ha klarat sin examen i juni och det vita vinet i Nashville Stories-serien kom upp på Systembolagets hyllor under våren.

I höst kommer det ny musik, men Jills version av klassikern Rose Garden kommer i sommar och hon turnerar i Sverige.

Jill spelade även Camilla i tv-programmet “Odd Weeks” under våren förra året. I juni fick hon fler goda nyheter när det den 6 juni meddelades att Kungahuset skulle ge henne Litteris.

Et Artibus-medaljen den 20 oktober 2021 för hennes enastående konstnärliga insatser för svensk musik. Jill brinner mycket för sin roll som ambassadör för den viktiga organisationen Missing People, som hon började arbeta med i början av året.

Jills efterlängtade album “Dear Havanna” kom ut den 26 november. Den har nya, väldigt personliga låtar skrivna av Jill och mångårig samarbetspartner Amir Aly, som också skrivit några av låtarna.

Fem år har gått sedan hennes känslomässiga och välrecensionerade album “For You I’ll Wait”, och Jill är nu på en annan plats i sitt liv.

Hur Gammal är Jill Jonsson

När en av döttrarna blir vuxen förändras relationen dem emellan, vilket är svårt att planera för. Hela albumet är ett brev till hennes äldsta dotter, Havanna.

I en rörande duett på titelspåret sjunger Havanna och Jill tillsammans. I april 2022 åker Jill och hennes trio på en lång turné i Sverige som kallas “Havana Tour”.