Fri. Oct 7th, 2022

Lotta Engberg Vikt /\ Anna Charlotte “Lotta” Engberg är en svensk sångerska, sångpedagog och TV-värd från staden Overkalix i Norrbottens län.

Hennes stora genombrott kom med låten “Fyra Bugg & en Coca Cola”, som hon också använde för att vinna Melodifestivalen 1987. Samma år ändrade hon texten och kallade låten “Boogaloo” och placerade sig på 12:e plats i Eurovision Song Contest. .

Lotta Engberg har varit på turné med dansband över hela Norden. Hon har också arbetat som TV-värd. I början av sin karriär var hon ofta körtjej för andra artister och grupper.

Till exempel sjöng hon bakom Herreys när de representerade Sverige i Eurovision Song Contest 1984 och på deras sommarturné 1984.

Hon sjöng också bakom Kikki Danielsson och Bobbysocks 1985 och 1986, bland annat när de tävlade för Norge i finalen i Eurovision Song Contest 1985.

Lotta Engberg nominerades till Kristallen 2010:s pris “Årets kvinnliga programledare”, men Anne Lundberg vann istället.

Mikael “Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg sågs första gången för ungefär ett och ett halvt år sedan. Sex månader senare köpte de ett hus tillsammans. De har bott tillsammans sedan mars i år.

Men de var tvungna att bryta upp i augusti. Mikael åkte på ett äventyr i Stilla havet, vilket gjorde att han inte skulle kunna prata med någon på två veckor. Lotta klarade det dock bra.

Han har gått igenom mycket, men han fortsätter. Han ville verkligen göra det här. Hon sa till Expressen att hon var glad att han skulle få göra saker som han tyckte om.

Utan Lotta Engberg skulle Mikael “Soldoktorn” Sandström få det svårt.

I “The Island”, en ny show på Discovery Plus, åkte Mikael och en grupp andra kända personer till en öde ö utanför Panamas kust för att testa sina gränser.

Under svåra förhållanden var de tvungna att leva på egen hand utan vatten, mat eller något annat de kunde behöva.

Många människor hade svårt att hantera hur hungriga de var hela tiden. Mikael berättar nu om den jobbiga tiden i podden “Utforskar vården med läkaren Mikael.”

Under 2020 och 2021 har hennes nettoförmögenhet växt mycket. Så, 58 år gammal, hur mycket är Lotta Engberg värd?

Merparten av Lotta Engbergs pengar kommer från att hon är framgångsrik. Hon föddes i. Vi gissade Lotta Engbergs pengar, lön, inkomst, tillgångar och nettoförmögenhet.

Lotta och Anders Engbergs orkester vann en Grammis för “årets dansband” 1993.

Efter att ha blivit skild från sin man 1991 startade hon ett eget dansband som hette “Lotta Engbergs Orkester”, som senare förkortades till “Lotta Engbergs”.

Anders Engberg startade också ett eget dansband som heter Anders Engbergs. Jämfört med Lotta & Anders Engbergs orkester började Lotta Engbergs orkester spela mer och mer ballader och verser.

Melodifestivalen hölls igen 1996 och Lotta Engberg deltog. Hon sjöng “Juliette & Jonathan”, som hade antirasistiska texter och kom på tredje plats.

1996 representerades Sverige vid Eurovision Song Contest i Norge av popgruppen One More Time, som sjöng “Den vilda”. Den kom också på tredje plats. “Juliette & Jonathan,” å andra sidan, var vinnaren av 1996 OGAE Second Chance Contest.

Kikki Danielsson, Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg träffades alla i november 2000. Tillsammans var de kända som Kikki, Bettan och Lotta,

och 2002 sjöng de “Vem e’ de’ du vill ha” i Melodifestivalen i Falun . Bidraget gick vidare till Globens final i Stockholm, där det kom trea.

Den första krogshowen som Lotta Engberg gjorde på egen hand var en julföreställning 2001 på Kajskjul 8 i Göteborg.

Lotta Engberg vann Guldklaven för “Årets sångerska” den 14 juli 2002. Hon sa då att hon lämnade “dansbandsvängen”, och dansbandet Lotta Engbergs bröt upp.

Förutom Melodifestivalen har Lotta Engberg även deltagit i andra musik- och sångtävlingar. “Tusen vakarba bilder”, en romantisk sång om naturen av Lotta och Anders Engbergs orkester,

kom på andra plats i den svenska veckotidningen Hant I veckans meloditävling 1991. 1998, med låten “Oj, vad jag älskade dig just då, “hon vann samma tävling. Hon vann även Se och Hors meloditävling 1997 med denna låt.

Den 22 mars 2006 kom albumet Varldens besta Lotta. Det var en samling låtar från hela hennes karriär.

Lotta Engberg sjöng julsånger i TV4:s Lottas Jul p Liseberg den 14 december 2009. Detta för att marknadsföra hennes julalbum Jul hos mig som kom samma år. 2011 började TV4 sända Jul-Lotta p Liseberg.

Lotta Engberg tävlade i Melodifestivalen igen 2012. Den här gången var hon med Christer Sjögren och de sjöng “Don’t Let Me Down”, som slogs ut under Andra chansen. Nästa sak var ett gemensamt album av Lotta och Christer.

Hon har på sig sin dotters byxor när han träffar henne.Lotta säger att det inte spelar någon roll om du säger så.Hon tror att hon är en storlek mindre, men hon vill inte att gå upp i vikt.

– Jag bryr mig inte alls om det. Det viktiga är hur du mår och att du mår bra. Jag bryr mig inte om hur mycket den väger. Allt jag behöver veta är att jag mår bra och mår bra.

Efter några dagar försvann Mikaels hunger.

Men en persons beteende förändras snabbt när det nästan inte finns någon mat kvar och de fortfarande vill äta.

– Det har varit hungrig länge, det är väldigt speciellt, och man beter sig inte som man tycker att man ska. Det finns många delar, inklusive den mentala, den rent fysiska och den sjuka delen för den som inte kan det.

Han pratade till och med om vad som händer med kroppen när den inte får den mat den behöver.

– Hjärnan krymper lite, men det här håller bara i några veckor innan det fixar sig. Det börjar ganska tidigt, och varje person bestämmer hur länge det ska pågå. I slutet av denna period bränner du mest fett och lite protein.

Mikael gick ner åtta kilo efter att ha varit hungrig i två veckor.Jag åt inte tillräckligt på dessa två veckor för att fylla en halv hård brödmacka.

Lotta Engberg Vikt

Lotta Engberg, som egentligen heter Charlotte, föddes den 5 mars 1963 och fyller idag 58 år.

Artisten och TV-värden är en riktig gothamit, och hon och hennes pojkvän Mikael Sandström har precis flyttat ihop. Det fick bli Göteborg! Var? Molnlycke.