Thu. Oct 6th, 2022

sanna nielsen ålder /\ Även den svenska sångerskan och tv-värden Sanna Viktoria Nielsen är modell. Hon vann Melodifestivalen med låten “Undo” på sitt sjunde försök 2014.

Hon fortsatte sedan med att representera Sverige vid Eurovision Song Contest i Köpenhamn, Danmark, där hon kom på tredje plats totalt. Sanna var en av de svenska kommentatorerna för Eurovision Song Contest 2015,

och hon och komikern Robin Paulsson var även värdar för 2015 års Melodifestivalen. Hon utsågs till ny programledare för allsångsshowen Allsng p Skansen för sommaren 2016.

Till Eurovision Song Contest 2016 var hon ansvarig för Eurovision The Party på Tele2 Arena.

I en intervju med tidningen MBra sa Sanna Nielsen att hon är 5 fot 11 tum (180 cm) lång. Folk tror att hon är ännu längre än hon är eftersom hon går mycket i klackar i Allsng på Skansen.

Få svenska artister har gjort det stort så tidigt som Sanna Nielsen gjorde. Hon började sjunga i talangshower när hon var sju år gammal, och ryktet om att hon var bra på det.

När hon var 11 år gammal, 1996, var hon tvungen att sjunga “To a Bird”. Det här blev början på Sannas karriär som sångerska och på tv. Med den låten blev Sanna den yngsta någonsin att ha en låt i toppen av Svensktoppen-listan.

Nielsens första album, “Silvertoner”, kom ut i september 1996.

[6] En recensent från Goteborgs-Posten sa att Nielsen var som Carola Haggkvist och Sissel Kyrkjeb. Nielsen släppte albumet Min onskejul 1997 och låten “Time to Say Goodbye” som singel 1999.

Under gymnasietiden gick hon på Helenehoms Gymnastin i Malmö och studerade Estetiska programmet och musik.

Nielsen åkte på julturné med Christer Sjögren, Sten Nilsson och Charlotte Perrelli i december 2001.

Hon åkte på turné med Roger Pontare 2002 och i december samma år sjöng hon på en julkonsert med Kalle Moraeus och Tito Beltran. Hon gjorde samma sak igen 2003 och 2004.

Nara mej, nara dej, hennes andra album som soloartist, kom ut i februari 2006. Texterna och musiken skrevs av Fredrik Kempe och Marcos Ubeda.

I juli och augusti 2007 åkte hon på en turné med Shirley Clamp och Sonja Aldén vid namn Sommar, Sommar, Sommar. I april 2008 kom albumet Stronger.

Det var första gången Nielsen hade ett album som bara var på engelska. Samma år kom albumet Our Christmas. Den hade julsånger av Shirley Clamp, Sonja Aldén och andra artister.

Albumet I’m in Love kom 2011. Nielsens sjunde studioalbum, Min jul, som är fullt av jullåtar, kom i december 2013.

Inför Melodifestivalen 2006 ville låtens skribenter att Nielsen skulle sjunga den. Sveriges Television valde däremot att låta Carola Haggkvist sjunga Evighet som har texter på svenska. Med den här låten vann Haggkvist Melodifestivalen och fick en femteplats i Eurovision Song Contest.

Sanna Nielsen deltog även i Melodifestivalen 2008, där hon sjöng balladen “Empty Room”, som gick direkt från andra omgången .

i Västers till finalen den 15 mars 2008, på Globen. I finalen kom melodin tvåa med totalt 206 poäng. Sanna fick flest röster från publiken vilket gav henne 132 poäng och hon fick totalt 74 poäng av de olika jurygrupperna. Charlotte Perrelli sjöng låten “Hero”, som skrevs av Vann.

När Nielsen har deltagit i tävlingen har hon alltid sjungit i sista omgången och slutat bland de tio bästa. Men det är viktigt att notera att fram till 2002 hade den svenska Melodifestivalen bara en deltävling.

Nu berättar Sanna Nielsen för första gången om de galna dagarna efter att hennes son föddes.

“Titta på den här lilla handen. Tack för att du låter mig hålla i den och låter mig se dig gå genom livet. När du kom in i våra liv förändrades allt på ett ögonblick, och vi njuter av varje ögonblick”, skriver hon på Instagram.

I inlägget satte hon upp ett svartvitt foto på bebisens hand lindad runt hennes pekfinger.

Sedan dess har hon dock inte berättat för någon när hon tror att barnet föddes.

Hon ledde alltid “Allsng p Skansen” på Sollidens scen under sommaren.Hon sa till Expressen i somras, “Det är fantastiskt att få dela resan med min lilla sidekick här inne.”

Sanna Nielsen har varit tillsammans med sin pojkvän Joakim Ramsell i 13 år. När han ledde artistens band var det där de träffades.

Jag är så exalterad. Två år av pandemier är över, och jag kan inte vänta med att se alla artister, tv-tittare och publik på plats.

Jag hoppas att folk vill fira med oss ​​på Skansen. För det känns som den största folkfesten i världen. Samtidigt är jag lite nervös. Herregud, jag kommer till och med ihåg hur man gör, säger Sanna med ett skratt.

Sanna har alltid älskat Allsngen och hon minns hur hon och lillebror Thimmy brukade spela fotboll i trädgården hemma i byn Edenryd på tisdagar när de var barn. Mamma Ing-Marie knackade på fönstret strax före åtta klocka.

Sen åt vi äppelkaka med vaniljsås, kollade på tv med Lasse Berghagen och Allsngen.

Under de sex år som hon varit programledare har hon sett en hel del artister och shower på Sollidens scen. Sanna minns Barbro “Lill-Babs” Svenssons första sommar med sin bästa.

Dagen innan tv-programmet var det generalrepetition. Alla artister, inklusive Sanna, satt fast i ett litet rum. Det var slutet på dagen och alla var trötta.

Den 29 september 2014 tillkännagavs att Nielsen och komikern Robin Paulsson skulle vara värd för Melodifestivalen 2015.

Nielsen och Edward af Sillén valdes ut att kommentera SVT-sändningen av Eurovision Song Contest 2015 den 10 april 2015.

SVT meddelade i augusti 2015 att Nielsen skulle ta över som programledare för allsångsshowen Allsng p Skansen på Skansen i Stockholm under sommaren 2016.

Sanna nielsen ålder

Nielsen gick tillbaka till Eurovision för att vara värd för “Eurovision The Party” på Tele2 Arena på kvällen för Eurovision Song Contest-finalen 2016.

I maj 2018 åkte Sanna till Lissabon som kommentator för Sveriges Television (SVT).