0 0
Read Time:5 Minute, 40 Second

Dolph Lundgren Familj /\ Hans Lundgren är en svensk skådespelare, regissör och kampsportare som är mer känd under sitt artistnamn Dolph Lundgren. 1985 fick han sitt stora genombrott när han spelade den mäktige sovjetiske boxaren Ivan Drago i Rocky IV.

Sedan dess har Dolph Lundgren varit med i mer än 80 filmer, nästan alla är actionfilmer.

I början av 1980-talet tog Lundgren sin kandidatexamen i kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan. 1982 tog han sin magisterexamen i kemiteknik från University of Sydney.

Han har ett 4:e dan svart bälte i Kyokushin karate och var Europamästare 1980–81. När jag var i Sydney,

Han började dejta den jamaicanska sångerskan Grace Jones efter att han blivit hennes livvakt.

Han fick ett Fulbright-stipendium för att gå till MIT i Boston, så han flyttade dit. Jones övertalade honom att hoppa av college och flytta till New York City med henne så att han kunde agera.

Efter en kort tid som modell och studsare på nattklubben The Limelight på Manhattan fick Lundgren sin första lilla roll som KGB-bad guy i James Bond-filmen A View to a Kill.

Efter att ha varit med i Rocky IV spelade Lundgren He-Man i science fiction/fantasyfilmen Masters of the Universe, som kom ut 1987.

Nikolai Petrovitch Rachenko i filmen Red Scorpion från 1988 och Frank Castle i The Punisher 1989. Under 1990-talet var han med i filmer som “I Come in Peace” (1990),

Showdown in Little Tokyo (1991), Universal Soldier-filmerna (1992, 2009 och 2012), Joshua Tree (1993), Men of War (1994), Johnny Mnemonic (1995), Silent Trigger (1996) och Blackjack (1998) ).

2004 gjorde han sin första film, The Defender. Efter det gjorde han The Mechanik (2005),

Missionary Man (2007), Command Performance (2009), Icarus (2010), Castle Falls (2021) och den kommande Wanted Man (2023), som han också medverkade i.

Dolph Lundgren och Anette Qviberg separerade efter 17 års äktenskap och Dolph började snabbt dejta Jenny Sandersson.

De höll ihop tills Dolph, 24, blev kär i Emma Krokdal, en norsk tränare. Emma och Dolph planerar nu att gifta sig, trots att det skiljer 38 år åt.

Folk har sagt att paret är för gamla för varandra.

– Det är klart att många säger dumma saker, mest äldre kvinnor. Men vi hör också mycket bra.

Som jag redan har sagt, vad våra familjer och nära vänner tycker är allt som betyder något för mig. Emma Krokdal har i en intervju sagt att alla andra får säga vad de vill.

Som actionhjälte i Hollywood-filmer som “Rocky IV”, “Universal Soldier” och “The Expandables”-serien är 64-årige Dolph Lundgren van vid att hamna i trubbel.

Men i SVT-snackprogrammet “Carina Bergfeldt” säger han att hans pappa misshandlade honom som barn och att han när han var tre sparkades ner i en brunn.

Dolph Lundgren insåg inte att han hade posttraumatiska stresssymptom från att ha blivit misshandlad tills han gick i terapi som vuxen.

Han insåg också hur illa han hade behandlat sin fru och sina barn.

Jag drack för mycket och sov runt med andra kvinnor. Han säger: “Jag visste att allt skulle gå fel.”

Svensken Dolph Lundgren, som är 62 år, har hittat kärleken igen. Den här gången är det med norska Emma Krokdal, som är 24 år.

Den 38-åriga åldersskillnaden mellan Krokdal och Ida Lundgren, Lundgrens dotter, och Krokdal har fått stor uppmärksamhet från internationella medier. Krokdal är bara ett år äldre än Ida Lundgren som är 23.

I en intervju med den norska tidningen TRD berättar paret om sin kärlek, och Krokdal säger att hon är förvånad över all uppmärksamhet de har fått.

Hon säger till tidningen, “Jag trodde inte att det skulle bli så stort som det var, men det går jättebra.”

Vi vet att det är en stor åldersskillnad och vi hade inte planerat att träffas. Men du kan inte ändra hur du känner, så du måste gå med din magkänsla.

På fredag ​​drar äntligen Carina Bergfeldts talkshow igång sin andra säsong i SVT! I kvällens show är skådespelaren Dolph Lundgren en av gästerna.

64, och Barbro “Lill-Babs” Svenssons döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen.

Carina säger i programmet att Emma Krokdal, Dolphs flickvän, är 38 år yngre än honom.

Hon använder chansen att fråga om tillfällen då den stora åldersskillnaden sticker ut.

Hon är tränare, personlig tränare, och det syns på gymmet, säger Dolph och skrattar.

En av de saker som gör Dolph Lundgren intressant är att han har mycket utbildning. När han var klar med gymnasiet,

Han gick i skolan vid Clemson University i South Carolina och Washington State University i Washington. Han gick också i skolan vid University of Sydney i Australien.

, där han fick ett stipendium för att få sin magisterexamen i kemiteknik. Han fick ett Fulbright-stipendium för att studera vid Massachusetts Institute of Technology i Boston ett år senare.

Men han bestämde sig för att bli skådespelare istället, så han gick till Warren Robertson Theatre Workshop för att studera drama.

1985 fick han sitt första skådespelarjobb i A View to a Kill. I th

Samma år hade han också en roll i Rocky IV.

1994 var han med i filmen “Femkamp”. År 2018, när han var med i “Black Water”, “Creed II” och “Aquaman”, hade han redan varit med i närmare 60 filmer.

Även om det inte förändrar det faktum att han är en fantastisk skådespelare, har han inte många priser.

1985 bar han Marshall Trophy för bästa manliga huvudroll för sin roll i Rocky IV. Detta var hans första pris. Han tilldelades ett Lifetime Diamond Award vid 2013 CineRockom International Film Festival.

Dolph Lundgren dejtade den jamaicanska sångerskan Grace Jones innan han blev väldigt känd.

Det fartfyllda förhållandet varade bara ett halvår innan det plötsligt tog slut. Han sa att Pull Up To My Bumper-sångarens sexfester slitit ut honom, och hon blev avundsjuk när han började bli känd.

Paula Barbieri, en amerikansk modell, var nästa kvinna han träffade, men deras förhållande varade inte länge. 1991,

Den svenska skådespelaren gifte sig med Peri Momm, men de separerade efter bara ett år.

Han gifte sig med Anette Qviberg i Marbella, Spanien, 1994, efter att några år hade gått. Efter att ha gift sig valde de att köpa ett hus där. Efter att ha fått två barn,

De bestämde sig för att flytta bort från Hollywood för att deras döttrar, Ida Sigrid Lundgren, född i april 1996, och Greta Eveline Lundgren, född 2001, skulle kunna få ett normalt liv.

Dolph Lundgren Familj

Paret var ledsna över att deras äktenskap efter 17 år tillsammans slutade i skilsmässa 2011.

Efter skilsmässan stod han fortfarande nära Jenny Sandersson på samma sätt. Det går rykten om att paret är gifta, men det finns inga bevis, trots att de bor tillsammans.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %