0 0
Read Time:5 Minute, 18 Second

Morgan Alling Föräldrar /\ Sven Robert Morgan Alling är en svensk skådespelare, manusförfattare och regissör. Han var född Persson i Molndal. Han är Siw Malmkvists brorson.

Alling gick i skola på Malmö Teaterhögskola mellan 1987 och 1990. Han har sedan dess arbetat med sin gamla klasskamrat Lasse Beischer, och de två har varit med i flera tv-program tillsammans.

. Fritt Fall var en av deras tidiga komedier, men Tippen, ett sommarlovsprogram på SVT från 1993 till 1994, var deras stora genombrott. 1996 var han med i en föreställning som var en förhandsvisning av julkalendern Mysteriet p Greveholm.

Alling var med i TV 4-programmet Let’s Dance våren 2009, där han kom trea. Våren 2015 var Alling med i Let’s Dance igen och han kom på andra plats, efter Anton Hysén, i finalen.

Morgan Alling berättade om hur svårt det var för henne att växa upp i fosterhem och barnhem på hennes sommarprogram den 25 juli 2009. Han gick till Vidkarrs barnhem i Göteborg, Sverige, när han var fyra år gammal.

Alling satt i juryn för programmet Jakten p Julia 2010. Detta för att han 2010 satte upp en musikalversion av Romeo och Julia på Göta Lejon i Stockholm.

Forum, ett företag som gör böcker, gav ut sin bok Kriget ir end samma år. 2011 arbetade Morgan Alling och Radda Barnen tillsammans i TV 3-programmet Det bljat bättre.

2016 var Alling programledare för SVT-programmet Morgans uppdrag. I den showen ledde han ett projekt för att stoppa mobbning i skolor. Nästa år fokuserade programmet istället på hur man hanterar mobbning på jobbet.

Alling bor på Södermalm i Stockholm, där han skriver, regisserar och spelar i pjäser, filmer och TV-program. Han och hans fru Anna-Maria har fyra barn.

Eftersom mina föräldrar drack för mycket togs jag ifrån dem när jag var fyra år. Under min barndom bodde jag på ett barnhem och hos en fosterfamilj.

Så jag minns inte julen med mina föräldrar så bra. Men jag minns fortfarande hur orolig jag var under semestern. Jag visste vad som skulle hända och ville inte att det skulle göra det.

Till en början var det rök och hög musik, och det var kul. Men sedan blev det bråk och sup.

När vuxna dricker på julen orsakar det mycket stress för barnen. Vuxna kanske tycker att det är roligt när de blir griniga och glada i hatten, men barn tycker det är hemskt. Människor tappar all känsla för rätt och fel när de dricker.

Jag gillar inte julen alls, så jag firar den inte. Tidigare har jag alltid flyttat utomlands för att komma bort från allt. mycket på grund av det jag gick igenom som barn.

Men nu när jag är pappa blir det annorlunda förstås. Eftersom min son bara är fyra månader så fattar han ingenting i år.

Men i framtiden tror jag att julen kommer att bli lugnare, och vi kommer att ägna mer tid åt att prata med varandra och bara vara tillsammans istället för att stressa över presenter, mat och dekorationer. Det kan vara bra att sänka förhoppningarna.

Det är tråkigt att supandet och den sortens festande är kopplat till julen. Men många kanske dricker för att koppla av.

Och för att den borde finnas där. Men det händer så mycket skit när folk är fulla. Det finns inget tråkigare än en full “tomte” som svimmas i soffan med skägget i näsan.

Morgan Allings hårda barndom stannade kvar hos honom länge. Anna-Maria sa till sist att hon inte kunde vara med någon som levde förr. Morgan kämpade i ett år för att få tillbaka Anna-Maria, men hon valde till slut att ta tillbaka honom.

Idag är deras kärlek starkare än någonsin, och de delar gärna med sig av sin lycka på sociala medier. Morgan fyllde år i juni, så hans fru bestämde sig för att skämta om honom.

Anna-Maria tog precis över Morgans Instagram medan han var på jobbet och postade ett sött meddelande om hur fantastisk man och pappa han är.

I kväll i SVT:s “Stjärnorna p slotlett” är Morgan Alling stjärnan. Sedan berättar han om sin barndom, bland annat de gånger han var hemlös och de gånger han bodde i fosterhem.

I programmet berättar Morgan Alling om ett fosterhem där han inte fick vara någon annanstans än i hallen, köket och sitt rum.

– Ett fint hus tillhörde en familj. När jag läste mina tidningar idag såg jag att familjen jag gick till inte hade blivit undersökt.

De första veckorna var roliga, men efter det kommer jag aldrig att glömma det. Jag har en örfil och tittar på en glasskulptur i vardagsrummet.

Då var vi tvungna att följa reglerna. Vi kunde bara vara i våra rum, köket och hallen. Annars, säger han i föreställningen, blev vi helt misshandlade, inlåsta i källaren och tvingade att äta.

Historien om Morgan Alling är inte ny för mig. Jag är säker på att jag kommer att höra det igen. Och han säger saker som de flesta andra kända personer inte gör.

Allings historia kan bara kännas. Det har inget roligt, snyggt eller bra med det.

Om du med “bra” inte menar att Morgan Alling fortfarande visar att det alltid finns hopp någonstans, inte minst genom sättet han lever sitt liv på. Om du tycker att “bra” inte räcker så har du rätt. Då är “storslagen” rätt ord.

Jag har varit sv har gjort detta i 40 år. På 1970-talet fylldes många tidningssidor med berättelser om människor som hade det svårt, människor som förlorat sina jobb och länder som dött ut.

Det är därför det är så skönt att Morgan Alling är en av få som pratar om väsentligheter mitt i julbaksmällan.

Samtidigt berättar Morgan Alling om en tid då en vän misshandlade honom sexuellt. Vid den tiden var skådespelaren hemma hos en vän.

– Jag är hemma hos honom när jag tittar i mitt glas och ser vad som finns i det. Du ska inte dricka det för han säger “shit” i det.

Morgan Alling Föräldrar

Då känns det som att någon bara slår en slägga i mitt huvud. Han gav mig någon form av drog.

Jag vaknade lite senare och såg att han precis attackerat mig, säger han i SVT1:s “Stjärnorna på slottet”, som sänds varje lördag klockan 20:30.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %