0 0
Read Time:5 Minute, 6 Second

Siw Malmkvist Ung /\ Siw Gunnel Margareta Malmkvist är både sångerska och skådespelerska från Sverige. Hon började även göra skivor i Tyskland 1959. 1964 var hennes låt “Liebesummer Worth Not” den mest populära låten i Tyskland.

Låten “The Fifth Wheel on the Car” fick Malmkvist tredje plats vid tyska schlagerfestivalen 1965. 1968 vann han igen i tyska schlagertävlingen med låten “Harlequin av Hans Blum”.

Samma år hade hon en annan stor hit som hette “Carneval in Caracas”. Malmkvist hade en stor hit 1970 med låten “Adiole”.

Senare bytte hon namnet på den här låten till “Oh RWE” för fotbollsklubben Rot-Weiss Essen, där den fortfarande spelas som mållåt.

Malmkvists avtal med skivbolaget Metronome upphörde 1971, efter att han hade lagt ut 37 singlar. 1971:s “Love Like a Rose Garden” av Metronome var hennes sista hit på listorna.

en cover på hitlåten “(I Never Promised You A) Rose Garden” av Lynn Anderson. Hon började släppa skivor med BASF 1972, och de gjorde ytterligare fem singlar för henne fram till 1974.

Med låtarna Love means L’amour (1973), He loves me (1974), och Sascha tar fiolen (1974) kom hon upp på flera radiohitlistor. 1998 var Ma en hit.

, Var är clownerna? kom ut på Vandango R-etiketten. Under några veckor låg den på toppplatserna i de tyska schlagerparaderna, ända upp till förstaplatsen.

Malmkvist deltog flera gånger i den svenska förtävlingen Melodifestivalen. 1960 representerade han Sverige i Eurovision Song Contest med låten “Alla andra för varann”, som kom på 10:e plats av 13 låtar.

Hon deltog i tävlingen igen som tysk representant 1969, då hon vann den tyska preliminära omgången. Hon slutade nia av 16 personer som tävlade i Madrid med Hans Blums.

prima ballerina, men hennes hemland Sverige gav henne inga poäng för det. 2004 kvalificerade hon tillsammans med Towa Carson och Ann-Louise Hanson till finalen i den svenska preliminära omröstningen till Eurovision Song Contest med låten “C’est la vie.”

Gruppen tog sig inte till den internationella finalen, men de kom till nummer 10 i sitt land. 1996 var hon ansvarig för förhandsbeslutet i Sverige.

Från 2004 till slutet av 2007 turnerade hon i Tyskland med Wencke Myhre och Gitte Haenning som en del av showen Gitte, Wencke, Siw – The Show.

Efter veckor av föreställningar i teatertältet Tipi vid kanslihuset i Berlin, åkte sångarna, som varit populära i Tyskland sedan 1960-talet, på en rikstäckande turné.

, kunde visa den tyska publiken delar av deras musik som inte är lika välkända. Över 500 gånger har programmet visats i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Live-CD:n som följde med filmen hamnade bland de 100 bästa på CD/LP-listorna. 2004 vann de Golden Tuning Fork, som är ett platina specialpris, för detta.

Genom åren har Siw Malmkvist tjänat mycket pengar. Jag kommer aldrig att glömma hur bra hon sjöng den klassiska låten av Aretha Franklin.

Siw Malmkvist är ett bra exempel på hur ålder bara är en siffra. Även om den populära sångerskan är 84 år, jobbar hon alltid med nya projekt.

De senaste veckorna bland annat för att han var med i TV4-programmet “Så mycket bättre”.

Siwan började starkt när hon slet av en ny version av “Sl mig hart I sjt” av Thomas Stenström. En låt som Newsners läsare hyllade stort.

Siw Malmkvist gjorde också stort intryck på de andra personerna i programmet innan hon lämnade.

2015 fick den kända artisten Siw Malmkvist reda på att hennes andra barn också hade en tumör.

Första gången, 1993, var hon i Tyskland för att starta en turné när hon fick reda på att hennes tonårsson Henrik precis hade fått diagnosen en hjärntumör och låg på sjukhuset.

– Jag var rädd och ville åka hem samma dag, men det blev inget flyg. Det var dåliga tider. Efter operationen visade sig tumören vara godartad, vilket är goda nyheter. Däremot var Toves tumör farlig.

Tove, som arbetade som sjuksköterska på Söderdoktorn vårdcentral i Stockholm 2015, säger “Jag hade känt en knöl i slidan, bakom ändtarmen.”

Läkaren sa till Tove att tumören först skulle behandlas med cellgifter och sedan med strålning.

Det skulle nog räcka, men det fanns en chans att Tove skulle behöva ta bort tumören och skulle behöva leva med stomi om det skulle hända.

– Kemoterapin gick bra, men strålningen var väldigt hård. Efter att ha fått strålning i fem veckor,

Tarmarna och urinvägarna är så svårt brända att smärtan är svår att hantera. Då är det inte roligt längre.

När jag fick reda på att jag måste opereras var jag nästan lättad. Kanske inte, men jag var väldigt motiverad.

På slutet gjorde det ont att gå på toaletten och jag insåg att långvarig strålning kunde skada tarmen och orsaka diarré.

Hon var en nyfiken, busig frö som inte tänkte två gånger på att hoppa på isflaken som bildades i vallgraven vid Citadellet.Förutom det hade jag ett jättebra barn

huva! Med nittio barn som bodde i huset fanns det alltid någon att leka med.

Hon berättar för Minnenas Journal att hennes familj älskade henne, men att hennes bröder och systrar ibland gav henne napp.

Tidigt var folk intresserade av musik. Siws äldre systrar lärde henne att sjunga sin första låt, och när hon var i tonåren började hon sjunga med lokala orkestrar och tjänade 20 kronor per kväll.

Siw vann en talangshow i Skne när han var 18 år. Hon åkte till Stockholm.

där hon vann finalen trots att hon snubblade före sin prestation och slet ett stort hål på sina nylonstrumpor. Det var 1955 och hon gjorde då sin första skiva, kallad “Tweedle Dee”.

På den tiden var Metronome det största skivbolaget. De signade den nya stjärnan till sitt bolag och hennes stora genombrott kom när hon fick jobb som programledare för Lennart Hylands show Stora famnen.

Siw Malmkvist Ung

I slutet av 1950-talet började hon spela in låtar i högt tempo, och hon blev en jättestjärna i Sverige.

Även i andra länder, som Västtyskland, var man glad över att se henne. Där spelade hon in hundratals tyska sånger. Hon köpte hus till sina föräldrar och annat med pengarna.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %