0 0
Read Time:4 Minute, 32 Second

Hur Lång är Ulf Kristersson /\ Lund, Sveriges Ulf Hjalmar Ed Kristersson är en centristisk politiker. Från 2017 och framåt har han fungerat som Moderaternas partiledare och han lotsade framgångsrikt partiet till seger i det svenska riksdagsvalet 2018.

Kristersson, som är civilekonom, har under sin tjänstgöring varit socialförsäkringsminister i Sverige under regeringen Reinfeldt 2010–2014 och som ledamot i socialborgarrådet för Stockholms stad 2006–2010. .

Min första “professionella” anställning var på Expert i Eskilstuna där jag sålde fotografier. “Jag plockade också upp fotografering där, en hobby jag gillar tillsammans med att umgås med min familj, träna och jaga”, förklarar han på Moderaternas hemsida.

Därefter har Kristersson haft en mängd olika uppdrag, bland annat kommunalråd för Strängnäs stads ekonomi, marknadsdirektör för Timbro och ledamot i Premiepensionsmyndigheten.

När Ulf Kristersson var 20 år gifte han sig med Birgitta Ed, som var fem år yngre.

Förut, när Birgitta nämnde hur länge hon fick “tjata” Svensk Dam, kikade hennes man in:

Dessutom är jag glad att bara kunna konstatera att Birgittas initiativ var avgörande för projektets framgång.

Utexaminerad 1983 vid S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna tjänstgjorde Kristersson som plutonchef vid Upplands regemente (S 1) vid Enköpings garnison.

Nästa stopp blev Uppsala, där han skrev in sig vid Uppsala universitet för att studera ekonomi och företagsekonomi. Han tog så småningom en examen i ekonomi 1992.

Han var nationen av Södermanlandsprogrammet Nerikes sekreterare när han gick på college. Han utsågs till hedersmedborgare vid banketten i maj 2013.

När det gäller Kristersson är han Strängnäsbo. Sedan 1991 har han varit lyckligt gift med sin fru Birgitta Ed. Paret har adopterat tre kinesiska döttrar.

Hustrun har gjort en mängd olika jobb, inklusive pr-arbete, men från och med 2018 har hon börjat studera till präst.

Under åren 1995–1998 var Kristersson samtidigt som han var riksdagsledamot marknadschef för Timbro förlag.

Han släppte också en bok med titeln “Non-working Generation” 1994.

Han liknar den svenska modellen och välfärdsstaten vid apartheid och säger att de uppmuntrar till passivitet bland sina medborgare i den här boken.

Kristersson var kommunikationschef för det Stockholmsbaserade IT-företaget Connecta mellan 2000 och 2001.

Adcore AB är det nya namnet på företaget efter en sammanslagning med Information Highway.

Han arbetade för Network AB som kommunikationskonsult 2001 och 2002.

När han blev politiskt aktiv igen svarade han på en enkät om sitt beslut att anlita svart städhjälp under ett år.

Han erbjöd som en ursäkt att han inte längre var en politisk företrädare, vilket var både falskt och en svag motivering enligt hans åsikt.

Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti (SAP) är ett socialdemokratiskt politiskt parti i Sverige. Det kallas också helt enkelt för Socialdemokraterna (S).

Partimedlemmar kan identifiera sig som Arbetarepartiet – Socialdemokrater på valsedlar. Magdalena Andersson har varit partiordförande sedan den 4 november 2021.

Därefter tjänstgjorde han militärt som plutonchef i Enköpings garnison för Upplands regemente (S 1).

Därefter flyttade han till Uppsala, där han gick Uppsala universitet till huvudämne i ekonomi och företagande. 1992 tog han en kandidatexamen i nationalekonomi från skolan.

Mina föräldrar flyttade oss från Lund till Torshälla, en liten stad nära Eskilstuna, när jag var liten. Min nuvarande bostad är Strängnäs. Min fru och jag har tre underbara unga damer. När vi har ledig tid hänger vi gärna med vår hund, Winston, hemma eller på vårt sommarboende vid Mälarens strand.

När jag var yngre deltog jag i tävlingsgymnastik. Min första “professionella” anställning var på Expert i Eskilstuna där jag sålde fotografier.

Tillsammans med de vanliga sakerna som att umgås med min familj, springa och gå på jakt, fick jag också fotografi där.

Ulf Kristersson, ledare för moderaternas parti, verkar expandera i oroväckande takt och passerar Ebba Busch på höjden.

Den senaste annonsen från Moderaterna ger i alla fall intrycket att M-ledaren är längre än KD-ledaren, vilket uppenbarligen inte är fallet.

Moderaterna ger dock en förklaring till hur kortfattad lagförslaget är.

Moderaterna med Ulf Kristersson i spetsen går framåt. Aftonbladet/Demoskop fann att 23,1 % av de tillfrågade skulle rösta på honom som statsminister om val hölls i dag.

Dessutom tornar han sig nu över Ebba Busch, chefen för Krisdemokraterna med en hel centimeter.

När det gäller Moderaterna och Kristdemokraterna visar deras senaste annons Kristersson som tornar upp sig över Busch.

Nyheter24 har inhämtat löneuppgifter för Ulf Kristersson för 2020 från Skatteverket och det visar att han totalt gjort S.

2 122 660 EK det året.

Månadslönen för Moderaternas partichef kom upp på drygt 177 000 kronor.

Efter valet 2002 återvände Kristersson till politiken genom att tillträda som Strängnäs kommuns finansråd.

Inför valet 2006 ledde han som ordförande Moderaternas familjepolitiska lag.

Han valdes in som kommunalråd för Stockholms stad och hans nya tjänst är en samhällsmedborgare.

En femrumslägenhet i Stockholm ställdes till honom till förfogande av Första Diakonisällskap under hans tid som socialborgarråd.

Ersta Diakonisällskap kunde ge skydd åt hemlösa i Stockholm eftersom staden stod för finansiering och förnödenheter.

Ulf Kristersson och en medlem i föreningens ledning har inlett oberoende utredningar om eventuella mutfall.

Föreningens högskolestudenter och nyanställda prioriterades till de aktuella lägenheterna, vilket framgår av ett internt policydokument.

Hur Lång är Ulf Kristersson

Senare konstaterades att Ulf Kristersson saknade behörighet att fatta slutgiltiga beslut om bidragsfinansiering och därför lades utredningen ner.

2008 ledde han Moderaternas utskott för invandring och integration. Han ledde Alliansens familjepolitiska arbetsgrupp och var Moderaternas go-to guy för att prata om sådana här ärenden inför parlamentsvalet 2010.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %