0 0
Read Time:4 Minute, 52 Second

Nooshi Dadgostar Familj /\ Mehrnoosh “Nooshi” Dadgostar är en svensk politiker som bor i ngelholm. Han är ledare för Vänsterpartiet den 31 oktober 2020 och han har varit riksdagsledamot sedan 2014 då han valdes att representera Stockholms kommun i riksdagen.

Nooshi Dadgostar stod på riksdagens talarstol under regeringskrisen 2021 och precis innan omröstningen om premiärminister den 7 juli.

Dadgostar brukade prata om socialförsäkringsfrågor för Vänsterpartiet.2017 blev hon den första riksdagsledamoten från vänster som utsågs till särskild utredare. Dadgostar var tidigare vice ordförande i Ung Vanster och ledamot i Botkyrka kommunfullmäktige.

Hittills har fem distrikt valt henne som ersättare för Jonas Sjostedt.När det stod klart att ens Tamara Spiric inte vill ställa upp var processen i teorin klar.

Hon, å andra sidan, vill inte göra anspråk på en vinst för tidigt. Budskapet är att det är långt till kongressen i maj.

Sedan den 31 oktober 2020 har Nooshi Dadgostar varit ledare för Vänsterpartiet. Hon är 36 år och uppvuxen i Göteborg. Hon och hennes sambo och dotter bor nu i Stockholm.

Nooshi Dadgostar har varit engagerad i politik sedan slutet av 1990-talet. Han har varit riksdagsledamot sedan 2014 och har arbetat mot försäljning av allmännyttiga tjänster.

Nooshi Dadgostar, som är 35 år, är nu partiledare för Vänsterpartiet. Det beror på att Jonas Sjostedt, som var partiledare i åtta år, bestämde sig för att hoppa av vid 55 års ålder.

Många vet inte vem Dadgostar är, men han har varit medlem i Vänsterpartiet länge. Han är nu ledare för partiet. Dadgostar, som nu är 35, gick med i Ung Vanster när hon var 14 år gammal. Hon har varit aktiv i partiet de senaste 21 åren.

Hon hann också läsa juridik och sedan 2014 är hon riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

På partiets kongress stod det klart att Nooshi Dadgostar skulle ersätta Jonas Sjostedt och den nya partiledaren fick enhälligt bifall att ta över på lördagen.

Vi har fortfarande en lång väg att gå. Men vårt parti tror på att arbeta tillsammans, och jag ser fram emot att arbeta med er om detta. Efter att valet gjorts sa hon: “Nu kör vi.”

Hon föddes i skånska Perstorp på flyktingort. Efter 35 år valdes hon till ledare för Vänsterpartiet i höstas.

NOOSHI DADGOSTAR, 35, pratar med Fonstret om varför Tage Erlander är en av hennes förebilder, varför vissa friskolor har det bra men andra inte, och hur det får henne att känna när Björn Söder (SD), riksdagens vice talman, blir arg över längden på hennes kjol.

Mehrnosh “Nooshi” Dadgostar, en politisk flykting från Iran, föddes i ett flyktingläger i Perstorp.

När Nooshi Dadgostar först gick med i Vänsterpartiet gjorde hon det för att hon ville göra saker mer jämlika mellan människor.

Jag vill inte leva i ett samhälle där människor är väldigt olika varandra. Jag tror att vi klarar oss bäst som samhälle när de flesta har det bra.

Så hon vill ha ett välfärdssystem som ger regeringen ännu mer makt över saker som sjukvård, utbildning och omsorg än vad den redan har.

Hon tror inte att problemet är pengar.

Han kan se ett nytt sätt att hantera pengar som frigör resurser och höjer skatterna på de rika samtidigt.

Det blir inte svårt att beskatta kapital eftersom staten har mycket sten och det är billigt att låna pengar, så det gör vi.

Nooshi Dadgostar, den nya ledaren för Vänsterpartiet, tror inte på Gud. Hon vill också få bort tanken på att Vänsterpartiet inte gillar religion.

När Dagen träffar henne i riksdagen berättar hon om sina kontakter med kyrkan och pappans märkliga religiösa bakgrund.

Nooshi Dadgostar säger: “Det är mysigare här.” Han letar sig sedan runt i riksdagsbiblioteket efter en lugn plats.

Äntligen får vi ett rum med utsikt över Västerlnggatan, en turistgata i Gamla Stan som är nästan tom nu. Den första frågan kommer från Nooshi Dadgostar.

När Nooshi Dadgostar gick i mellanstadiet läste han “Fittstim”. Linda Skugge och Belinda Olsson, som arbetat med boken, blev förebilder. De var coola och det de sa var bra.

Och hon tyckte att när Gudrun Schyman var på tv berättade hon skarpa sanningar.

Det var en tid då många tjejer i högstadiet blev medvetna om att de var feminister. Vi pratade om de orättvisa saker som kan hända tjejer.

Nooshi Dadgostar säger att vi bråkade om varför vi skulle köra aerobics på gymmet när killarna fick spela fotboll.

Hon gick i Göteborgs Montessoriskola Centrum, där debatterna ofta var högljudda och heta.

Där pratade man om skattepolitik, ojämlikhet och nedskärningar i samhället. Ibland bråkade hon och hennes klasskamrater när de trodde att något var fel.

Med sina starka idéer tog Nooshi Dadgostar hans plats.

Det var mycket som hände i politiken på den tiden. Stora förändringar hade gjorts av regeringen Persson. jag kunde se e hur de fick mina föräldrar att känna.

Inom hemtjänsten, där mamman arbetade och pappan hade problem med att få jobb, blev det mindre resurser.

Det var också därför jag gick med i Ung Vanster när jag var 14 år. Hon säger: “Jag ville vara en del av saker och ting och göra verkliga förändringar.”

Att komma hit får mig att känna mig så gammal. Jag badade här varje dag när jag var ung. Vi tränade ofta hela natten och på helgerna gick vi på turneringar. När jag var fyra år gammal lärde jag mig simma.

Nooshi Dadgostar Familj

Nooshi Dadgostar känner sig riktigt hemma här, även om simningen var en stor del av hennes liv för länge sedan.När du går in i en pool är klorlukten fantastisk. Och kylan när du först hoppar i, den tajta baddräkten och kepsen….

Jag var i bra form, och simning var ett bra sätt att träffa människor. Men jag ska varna för att det är en ganska hård sport, säger hon med ett skratt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %