0 0
Read Time:4 Minute, 29 Second

Anders Glenmark Sjuk /\ Gert Anders Glenmark är en musiker, sångare och skivproducent från Sverige. Han är bror till sångerskan Karin Glenmark och brorson till Bruno Glenmark, som är ledare för bandet.

Glenmark har skrivit och producerat låtar till bland annat Eva Dahlgren, Orup, Ted Gardestad och Patrik Isaksson.

Tidigt i sin karriär sjöng han även bakgrundssång på soloalbum av ABBA-medlemmar.

, som Frida Ensam av Anni-Frid Lyngstad och Elva Kvinnor I Ett Hus av Agnetha Faltskog, som båda kom 1975.

Glenmark spelade gitarr på hitlåten “Money, Money, Money” av Abba 1976.

1984 sjöng Glenmark i refrängen av “One Night in Bangkok”, Murray Heads hitsingel från Benny Andersson/Tim Rice/Bjorn Ulvaeus-musikalen Chess. Låten var nr 3 i USA och nr 12 i Storbritannien.

Glenmark var med och skrev och producerade Anni-Frid “Frida” Lyngstads svenska soloalbum Djupa Andetag, som kom 1996.

Han har även arbetat med artister från Danmark, som Lis Srensen och Ss Fenger.

Han säger att han hade en vaskulär missbildning som kallas kavernom, som satt i ryggmärgen och hela tiden blev större.

Så småningom blir den väldigt stor och tar upp 75 % av ryggmärgen. På ren svenska gjorde det ont som fan. Så, säger Glenmark, jag bestämde mig för att det måste gå.

Han valde att opereras trots att han visste att det fanns många risker, bland annat förlamning.

Under operationen kom läkarna för nära nerverna och hans högra sida blev förlamad.

Sedan dess, säger han, har inte signalsystemet fungerat, och nerverna har inte kunnat skicka de rätta signalerna till musklerna i ben och armar.

När han vaknade var den högra sidan av hans kropp bedövad eftersom läkarna hade varit för nära hans nerver under operationen.

Sedan dess, säger han, har inte signalsystemet fungerat, och nerverna har inte kunnat skicka de rätta signalerna till musklerna i ben och armar.

GES-artisten säger att han hamnade i rullstol och har fått jobba hårt för att få rätt sida av kroppen att röra sig igen.

– Man måste lära sig allt från grunden, inklusive hur man klär sig, äter och använder badrummet. Han säger att det är som att börja om från början.

Konstnären visste att det var en farlig operation som kunde göra honom förlamad, vilket var precis vad som hände.

nder operationen kom läkarna för nära Anders nerver, och höger sida av hans kropp blev förlamad.Signalerna har inte fungerat. Anders berättar att nerverna i ben och armar inte har kunnat skicka rätt signaler till musklerna.

Anders tillbringade tre månader på sjukhuset, så vägen till återhämtning har varit lång och svår. Han hamnade i rullstol och att komma tillbaka har varit hårt arbete.

Anders Glenmark Sjuk ; Paralyzed on the right side of the body”

– Man måste lära sig allt från grunden, inklusive hur man klär sig, äter och använder badrummet. Han säger att det är som att börja om från början.

Anders Glenmark känner nu att han har återhämtat sig tillräckligt för att åka på höstturnén. För några veckor sedan spelade GES på Lottas i Liseberg.

Jag bestämde mig tidigt för att jag inte skulle ge upp utan skulle försöka igen. Då är det bra att ha en plan för detta,

Anders säger “Vi ska sjunga och spela, jag har inte tid att vara sjuk, jag kan inte vara sjuk och jag vill inte vara sjuk.”

Anders Glenmark, en GES-medlem som blev förlamad efter en allvarlig sjukdom och fick lära sig gå igen, har haft några väldigt speciella dagar.

Jag blev nästan förlamad, säger han i Nyhetsmorgon och berättar vidare. Jag var tvungen att komma på hur jag skulle gå på toaletten på egen hand. Du måste börja om och lära dig allt.

I spelaren ovan berättar musikern om hur svårt det var att komma på fötter igen. Anders Glenmark hade många framgångar på 1990-talet. Det gjorde han med Thomas “Orup” Eriksson och Niklas Stromstedt.

Gruppen GES skapades, och deras stora hit “When We Dig Gold in the USA” kommer alltid att påminna folk om fotbollens sommar 1994.

Sedan dess har de blivit ihop igen flera gånger och spelat bland annat på “Lotta p Liseberg” i somras.

Sedan berättade Anders Glenmark att pandemin inte bara har varit hårt för honom det senaste året, utan även hans hälsa.

Anders Glenmark sa i “Lotta p Liseberg” i TV4:s “Nyhetsmorgon” att han hade det fruktansvärt och legat på sjukhuset i tre månader.

Konstnären hade en vaskulär missbildning i ryggmärgen som heter Cavernoma som förvärrades med tiden.

Så småningom blir den väldigt stor och tar upp 75 % av ryggmärgen. På ren svenska gjorde det ont som fan. Så, sa Glenmark i programmet, jag bestämde mig för att det måste gå.

Sverige har njutit av musiken från gruppen GES i ett antal år.

Redan nu tar gruppmedlemmarna Anders Glenmark, 67, Thomas “Orup” Eriksson, 62, och Niklas Stromstedt, 63, Sverige med storm.

Med låtar som “When We Dig Gold in the USA”, “En javel p karlek” och “Stay the World in Sudan” har gruppen tagit sig till toppen av svensk musik.

Anders Glenmark Sjuk

Även om gruppens medlemmar är äldre nu, betyder det inte att de fortfarande inte kan sätta upp fantastiska shower.

“Stanna varlden en sudan,” deras efterlängtade krogshow, kommer upp till hösten. Just den här veckan var de en stor hit som gäster på säsongsavslutningen av “Lotta p Liseberg.”

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %