0 0
Read Time:5 Minute, 5 Second

Frida Boisen Föräldrar /\ Frida Maria Boisen är en svensk journalist, programledare, föreläsare och författare från Sabrs församling i Härnösands kommun.

När hon blev upprörd och ringde honom för att berätta att hennes mamma hade tagit livet av sig sa han till henne: “Berätta aldrig för någon om det här.”

Till och med orden “Du är inte längre min dotter”, som blev titeln på Fridas andra självbiografiska roman, talades en gång av Peter Boisen.

Frida visste inte att en ny bok skulle handla om hennes komplicerade förhållande till sin far förrän hennes tonårsdotter Tilda berättade för henne efter att ha läst Never Tell This.

I samma kök där vi sitter och pratar just nu var det en scen som fick Frida att inse att hon var tvungen att lära sig mer om sitt förflutna för att sluta fred med det.

– Tilda stormade in här i raseri och skrek: “Du kan väl inte säga att du har släppt din pappa? Antingen ljuger du för mig, eller så ljuger du för dig själv.”

Jag blev chockad och förvirrad, så jag tittade på det själv. Har hon rätt, Tilda? Är det inte sant att jag har sagt allt? frågade jag mig själv.

Jag tittade igenom mina gamla dagböcker från när jag var liten. När jag började läsa dem insåg jag att jag hade glömt eller blockerat mycket. Jag fick känslan någonstans att det kanske finns en annan historia att berätta här.

Berättelsen börjar med Frida som barn, precis som i förra boken, men den här gången ligger fokus på hennes pappa, Peter.

en karismatisk chef på ett stort svenskt företag som var tillräckligt framgångsrik för att det räckte och jobbet var gjort.

Frida Boisen gick från Göteborgs universitets journalisthögskola till Göteborgsredaktionen Postens kansli.

där hon arbetade som nyhetsreporter på den inhemska redaktionen och som reporter och sedan chef för underhållningsbilagan Aveny från 1997 till 2001.

Från 2001 fortsatte hon att debattera och skriva för TV4:s “Newsmorgon Sondag” och SVT:s “Gomorron Sverige”.

Tillsammans i TV3, i olika program på SVT, och i MTV:s morgonprogram. Hon skrev även krönikor och skrev nyhetsartiklar för Expressen.

krönikör för nättidningen Salonk.se och moderedaktör för Stockholm City. Under den här tiden skrev hon boken 01.15 som handlar om hur människor tillbringar sina nätter i Stockholm och Göteborg.

Hon var också med i Radio Stockholm och P4 Göteborg många gånger och var med i olika program.

2006 blev hon chefredaktör för modetidningen Plaza Kvinna och stod för utgivningen.

Frida Boisen Föräldrar ; Tilda

2009 blev Boisen chefredaktör för hälso- och livsstilstidningen ToppHalsa på Bonnier Tidskrifter. Från 2011 drev hon även resetidningen Allt om Resor som chefredaktör.

2012 blev hon chefredaktör för Expressen-upplagan Göteborgs-Tidningen.

Under sin tid där som chefredaktör drev Boisen en kampanj för en omröstning om Göteborgs trängselskatt.

som 2014 vann priset “Bästa användning av sociala medier” från INMA Awards. Ledande journalister har ifrågasatt och pratat om hur en tidning bevakar en kampanj.

2015 slutade Boisen GT för att bli krönikör och krönikör på Expressen. Han var även digital strateg på Dagens industri ett tag.

Hon har varit Bonnier Magazines & Brands vice vd och ansvariga utgivare sedan oktober 2015.

Frida Boisens liv föll samman på mors dag 2007. Det var en hektisk dag. Hon tog med sin dotter till en fest för barn.

hon var orolig och glömde ringa sin mamma. Klockan 17.02 såg hon att hon hade missat ett samtal från sin mamma, men när hon försökte ringa tillbaka henne var det ingen som svarade.

Dagen efter ringde de från mammas arbetsplats och sa att hon inte hade dykt upp.

Frida Boisen säger, “Jag trodde direkt att hon hade tagit livet av sig för att jag inte hade ringt henne och inte skickat blommor som jag brukar göra.”

Hon sitter ihopkrupen i sin Stockholmslägenhet på en stor skinnfåtölj. Hon pratar inte ofta om den där hemska dagen.

Men nu har hon skrivit boken “Säg aldrig detta” för att prata om sin mammas självmord efter att ha hållit tyst i 13 år.

Jag har gråtit varje dag i sommar när jag satt i den där fåtöljen där du är nu.

Det var en resa in i mörkret, och det var väldigt svårt att komma ihåg allt detta. All skam och lidande. Men det fick mig också att känna mig fri.

Frida Boisen sitter i soffan framför mig i sin stora lägenhet i centrala Stockholm.

Hon har inga skor på sig och håret faller löst runt hennes ansikte. Hennes klänning är gul och lyser. Det finns bilder på barnen och en gammal man, som jag tror är hennes pappa, i de stora fönstren.

I bakgrunden ser man havet. Han ler mot kameran och hans gråa hår blåser runt lite i sommarbrisen.

Frida Boisen, som var hennes pappas flicka, sitter med händerna i knät och lutar sig framåt. Hon är nu 44 år gammal, men hon kan fortfarande minnas de första slagen.

– Det var riktigt dåligt. Vilken överraskning! Jag känner fortfarande varenda en av de där slagen i min kropp, och det kommer jag aldrig att göra. Och samtidigt är det lilla c

hild känner att han eller hon inte kan göra någonting.

Idag lever Frida Boisen med sin man, tonårsdotter och son i en trygg och lycklig kärnfamilj. Hon är också en framgångsrik journalist, krönikör, författare och TV-värd.

Men det har inte alltid varit så bra. I sin nya bok, Du är inte längre min dotter, berättar hon om en barndom som ibland var som en mardröm, med grovt våld, för mycket drickande och sexuella övergrepp.

Vuxna skadar vart fjärde barn och en av sju flickor utsätts för sexuella övergrepp av en vuxen. Jag hade varit henne.

Frida Boisen Föräldrar

Det här är det viktigaste som har hänt mig, och jag hoppas att det kan ge andra hopp. Du kan klara dig.

Du kan ändra det. Det finns sätt att bryta dåliga vanor. Men vi måste vara modiga nog att titta, lyssna och försöka förstå vad som hände om vi vill förändra, säger Frida.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %