0 0
Read Time:4 Minute, 37 Second

Hur Gammal Blev Magnus Härenstam /\ Johan Herbert Magnus Harenstam föddes i Västerviks församling och dog i Hedvig Eleonoras församling i Stockholm den 13 juni 2015. Han var en svensk skådespelare, komiker, underhållare och TV-värd.

Han gjorde saker som att vara med i barnprogrammet “Fem myror är fler än fyra elefanter” och programledaren “Jeopardy!” på TV4. 1991–2005.

Vi är ledsna att säga att vår älskade Magnus dog lördag eftermiddag den 13 juni av effekterna av sin cancer. Magnus somnade lugnt och stilla hemma, med oss ​​runt omkring sig.

Även om vi är väldigt ledsna och upprörda över Magnus död så blir vi berörda av alla vänliga ord som vänner, familj och folk i allmänheten säger om honom.

Det gör oss glada, och det verkar naturligt att försöka samla alla våra tankar om Magnus på ett ställe.

Här kan du dela med dig av dina idéer och berättelser, och vi kan alla skratta åt goda tider. Det skulle Magnus ha gillat.

Magnus familj sänder dig varma hälsningar.” Anna Moore saknar sin unika medarbetare.

– Som alla andra känner jag stor sorg. Han är en av de mest kända personerna i Sverige, så hon tror att alla känner något idag.

Kungen och drottningen tyckte mycket om Magnus Harenstam. Bröllopsmiddagen pågår just nu.

Annika Sonnerberg, som jobbar på hovet och pratar med pressen, säger att de inte får reda på hans död förrän efter middagen.

Magnus Harenstam var son till Curt Harenstam, som var professor, och Elsa Malmberg, som var adjunkt.

Han är också brorson till Filip Harenstam, civilingenjör, och sonson till Alfred Harenstam.

Han växte upp i Tomelilla och Stockholm. Efter gymnasiet gick han 1962-1970 till Stockholms universitet för att studera.

Efter avslutad skolgång fick han sitt första jobb inom media som forskningsassistent på Sveriges Radios avdelning för publik- och programforskning. Han arbetade där i ett år innan han blev artist.

Han började som sångare och artist i Stockholms Studentsngare och Humanistiska Föreningen vid Stockholms universitet.

Han träffade Brasse Brannström och Lasse Hallström när han gick på college. Hallström arbetade på Sveriges Television, där han anlitade Magnus och Brasse för att göra sketcher för TV.

1970 hette gruppens första TV-program “OJ, är det redan fredag?” Nästa föreställning var Pappas pojkar, en kriminalkomedi med Carl-Gustaf Lindstedt.

1972 gifte Harenstam sig med Anita Bendel Harenstam, som föddes 1942 och dog 2003. Hon var dotter till ingenjören Torsten Bendel och en kvinna vid namn Margit Svennbeck.

Efter hans frus död gifte han sig med Nationalmuseums marknadschef Birgitta Ryott Harenstam, som föddes i Ewerlof 1946. De var gifta från 2010 till hans död 2014.

Hon är syster till Göran Ewerlof, domare i hovrätten. I sitt första äktenskap fick han en son och två döttrar. 2015 dog Magnus Harenstam i cancer i sitt hem på Östermalm i Stockholm.

Magnus Harenstams familj skriver om sin sorg i Facebookgruppen “Magnus Harenstam – I våra hjärtan”:

”Vi är ledsna att säga att vår älskade Magnus dog på lördagseftermiddagen.

13 juni efter att hans cancer hade gjort honom sjuk. Magnus kunde sova lugnt och fridfullt i huset med oss ​​runt omkring sig.

Även om vi är väldigt ledsna och upprörda över Magnus död så blir vi berörda av alla vänliga ord som vänner, familj och folk i allmänheten säger om honom.

Det gör oss lyckliga, och det verkar naturligt att försöka lägga alla våra tankar på “Magnus In Our Hearts”. Du kan dela med dig av dina tankar och berättelser här, så att vi alla kan skratta åt goda tider. Det skulle Magnus ha gillat.

Harenstam var programledare för TV4-frågesportprogrammet Jeopardy från 1991 till 2005. 2006

Hur Gammal Blev Magnus Härenstam ; 73 years

Magnus Harenstam fick ett hederspris av Kristallen för sitt arbete som komiker och spelprogramledare under hela sitt liv.

Magnus Harenstam fick veta att han hade cancer 2002, och han har kämpat mot den sedan dess.

Han har turnerat med monologen “Morgon & hejdå” det senaste året.

– Jag kan säga att det är återbetalning för sjukdomen, sa Magnus Harenstam till Lars “Brasse” Brannström, en annan student.

På 1970-talet fick Magnus Harenstam sin start i krogscener och på tv. “Fem myror är fler än fyra elefanter”, en populär barnshow, introducerade många människor till komediduon.

När han gick ensam, stannade barnen och sa: “Där går Magnus och Brasse.” Magnus var bara en idé.

Han lärde oss att läsa och räkna, säger journalisten Petter Karlsson, som skrivit “Moderskap & adjö” med Harenstam. – Han var rolig och ödmjuk.

När vi arbetade med den här boken blev vi väldigt nära vänner. Det var roligt att sitta vid humorns mästares fötter och lyssna på hans berättelser.

Nu kan Magnus och Brasse sätta upp en show i himlen. Magnus Harenstam, en välkänd skådespelare och komiker, har avlidit vid 73 års ålder.

Hans vänner och medarbetare saknar honom mycket och pratar om honom på ett kärleksfullt sätt.

Magnus Harenstam och hans klasskamrat Lars “Brasse” Brannström slog igenom på 1970-talet på pubar och på TV.

“Fem A nts Are More Than Four Elephants,” en populär barnshow, introducerade många människor till komediduon.

När han gick ensam, stannade barnen och sa: “Där går Magnus och Brasse.” Magnus var bara en idé.

Hur Gammal Blev Magnus Härenstam

Han lärde oss att läsa och räkna, säger journalisten Petter Karlsson, som skrivit “Moderskap & adjö” med Harenstam.

Han var snäll och rolig. När vi arbetade med den här boken blev vi väldigt nära vänner. Det var roligt att sitta vid humorns mästares fötter och lyssna på hans berättelser.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %