0 0
Read Time:5 Minute, 7 Second

Lisa Nilsson Sjukdom /\ Sångerskan My Lisa Karolina Nilsson är från Sverige. Hon hittades av producenten William (Billy) Butt. Himlen runt bålgeting, skriven av Mauro Scocco och Johan Ekelund, var hennes största hit i Sverige 1992.

Den kom ut 1995 med den engelska titeln Ticket to Heaven. Hon har sedan dess gett ut ytterligare fyra album, alla på svenska. Till Morelia kom ut 1995, Viva 2000, Sm rum 2002 och Hotel Vermont 609 2006.

2003 kom Samlade snger, som var ett album med största hits med två nya låtar.

Innan Himlen runt Hornet gav hon ut två album på engelska. Lean On Love kom ut 1989 och Indestructible kom ut 1991. Båda släpptes av William Butt. Hon deltog också i Melodifestivalen 1989.

Nilssons stil sträcker sig från rak popmusik till soul-influerade ballader och dansspår på hennes tidigare album till ett mer moget jazzsound på hennes nyare album. Det kan bero på att hennes pappa, Gösta Nilsson, är jazzpianist, vilket kan ha påverkat hennes stil.

2002 började hon skådespela. Hon hade roller i den svenska TV-komedin Cleo och i den svenska filmen Paradiset, som regisserades av brittiskfödde Colin Nutley.

I februari 2007 fick hon en flicka.

Efter två album som inte gick lika bra slog Lisa Nilsson till stort med albumet och singeln “Heaven around the corner” 1992.

Nu, 29 år senare, och med många skivor, grammisar och andra utmärkelser under sitt bälte, har artisten blivit invald i Swedish Music Hall of Fame.

där stora människor som Abba, Monica Zetterlund, Ulf Lundell och Hkan Hellström bor.

Det känns bra och intressant. Människor har haft en känsla av att industrin har dött, särskilt under pandemin. Finns det någon utdelning?

Detta var åtminstone en väckarklocka om att min karriär och jag är både verkliga och levande. Att det jag har gjort har gjort intryck och är värt något.

Lisa Nilsson börjar tvivla på grund av pandemin och det faktum att livescenen har upphört.

– Det är som att vara en idrottsman: slutar man tappar man kontakten med sin bästa gren.

En av dem är Lisa Nilsson, som var på turné i februari förra året.

Då var kompisen Anders Ajax Olsson, ljudtekniker, med. Men turnén fick plötsligt stoppas inför en show i Lule på Alla hjärtans dag. Sedan svimmade Anders backstage och dog på Karolinska sjukhuset vid 56 års ålder.

Lisa var väldigt ledsen och på sin väns begravning höll hon en hyllningskonsert till sin ära.

Vi hade ett nära samarbete med Ajax, så vi planerade att en hyllningskonsert skulle hållas vid minnesmärket. Vi sjöng, pratade och läppade.

På morgonen var det armbåghälsningar, men det var så mycket folk och så många känslor på begravningen,

Det fanns inget sätt att undvika att kramas efteråt. Lisa Nilsson sa en gång till tidningen Mitt att ingenting verkade på riktigt och att vi inte riktigt var där för något som hände i omvärlden.

Jag märkte till exempel att hon inte var intresserad och var avlägsen, och det ledde till en lång och hård kamp.

När jag ser tillbaka kan jag se att det var sjukdomen.

Lisa Nilsson har två egna döttrar nu, och hon säger att det har gjort henne mer ödmjuk.

Lisa Nilsson Sjukdom ; SICK with corona

– Jag hade accepterat att jag inte skulle ha några barn. När jag var yngre fick jag tidigt missfall.

Jag var 37 år vid den tiden och jag hade bestämt mig för att flytta till Rio de Janeiro. Men så stötte jag på en musikervän sedan länge… Vi blev kära så fort vi sågs.

– Det var verkligen i sista sekund. Den tänkte inte två gånger, den bara sprang. Livet valde oss. Efter pandemin kommer en ny del av historien att börja.

Men Lisa Nilsson kommer inte att få mycket uppmärksamhet just nu.

Hon berättar att hon valde att stanna på sitt rum för att hon var sjuk.

“Det blir många pauser. Jag tyckte till exempel att det var dags att plantera om krukor eftersom man fortfarande… Men som man säger, det var att ta in “För några dagar sedan skrev hon på Instagram.

“Det stiger och faller. Och med en sorglig ton. Oavsett vad Covid säger, är det ett oförutsägbart virus som varar länge.

eller vad det nu är, andra Coronas eller vad som helst. Vi kommer aldrig att få reda på det. Man kan tycka”, skriver Lisa Nilsson på sitt Instagramkonto.

Lisa Nilsson är en av artisterna i Så mycket bättre på TV4 för andra gången.

Hon kommer att vara med i de två första avsnitten under den nya planen. Den här showen spelades in i juni.

Det är det enda arbetsevenemanget hon har gjort sedan pandemin tvingade henne att ställa in turnén för sin egen hyllade show The Woman Who Am I i mars.

När jag blev tillfrågad första gången sa jag nej eftersom jag trodde att jag inte skulle ha tillräckligt med energi efter några års hårt arbete och en turné som var full av olyckor.

Men när vårens utställningar och alla jobb för resten av året fick läggas ner ändrade jag mig på grund av pengar. Så, berättar Lisa, jag ringde TV4 och frågade om det var för sent att ändra mig.

Arrangören säger att konserten inte kommer att hända för att någon är sjuk. Alla som köpt biljett får ett mejl med mer information.

Spellistan beror på hur dagen

gick, så inga två nätter är någonsin den andra lik med detta par.

Det finns hits genom tiderna, personliga julfavoriter och till och med en och annan evergreen som inte har spelats på länge. Missa inte Lisa Nilssons och gitarristen Mattias Torells decemberturné.

Lisa och Mattias är båda väldigt duktiga och har ett brett intresse. De gillar båda soulmusik, brasilianska rytmer och jazz.

https://www.youtube.com/watch?v=_kh059GeSmM

Flera av Lisas låtar skrevs av de två tillsammans. När de spelar tillsammans står berättelserna och spelglädjen alltid i centrum.

Lisa och Mattias har turnerat med olika band och orkestrar tillsammans sedan 1992, och nu är det dags för dem att göra det igen. Det blir en mysig kväll på vintern, men det blir en twist.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %