0 0
Read Time:4 Minute, 59 Second

Lisa Nilssons Föräldrar /\ My Lisa Karolina Nilsson är en svensk sångerska som bor i Tyresö i Stockholms lan.I år går KaRAMELodikt-stipendiet till Lisa Nilsson.Nilssons tredje album, Himlen rant hornet, kom 1992 och blev en stor hit.

Nilsson började gå på Lasse Kühlers dansskola när han var 11 år. Hon gick gymnasiet i Uppsala på dansbanan, och sedan började hon med Balett.

Academys linje av dansare som är professionella. Hon sjöng med Peter Joback, Andreas Lundstedt och Lizette Plsson i gruppen Stage Four.

Nilsson fick vara med i Bosse Larssons tv-program Lorda’ me’ Larssons eftersom hon vann talangtävlingen Stjarnskott 1987. Programmet sändes i september 1988.

Hon skrev på ett avtal med regissören för skivbolaget Little Big Apple, Billy Butt.

Hon deltog även i Melodifestivalen 1989 med låten “Du (öppnar min värld)” och kom fyra. Duetten Aquarius 1999 kom ut samma år.

1990 låg singeln Who’s That Boy på spårlistan i tre veckor. Även om Butt tyckte att hon borde sjunga på svenska så var Nilssons två första skivor på engelska.

Folk gillade Nilssons röst, men de gillade inte de anonyma poplåtarna på engelska.

Samtidigt hade hon planerat konserter och fester till sin 50-årsdag, vilket milt uttryckt inte blev som planerat.

Det var en minst sagt ovanlig helg. Det var 50-årsdag i fredags, begravning i lördags och en kräftskiva på landet i söndags.

Vi visste att mammas sista sommar skulle bli den, men det är klart att det fortfarande var väldigt jobbigt när hon dog.

Förra våren, när hon bodde i ett hem med utegångsförbud, blev hon mycket sämre.

Vi kunde åtminstone träffa henne utanför om vi gick vidare. Hon säger till Allas att hudkontakt och musik har blivit en stor del av vårt språk och att detta är väldigt viktigt.

Nu har jag inget sätt att försvara mig. Det är väldigt hektiskt eftersom allt är så nära varandra. Jag har börjat inse att det är rätt tid nu. Mina föräldrar börjar bli gamla och vänner får cancer.

Jag ammar ett barn när jag får ett samtal om att en vän är på sjukhuset och vi vet inte vad som kommer att hända. Då inser man att nu är rätt tidpunkt, eftersom vi inte vet vad som kommer att hända i framtiden.

Vi pratar när vi sitter hemma hos Lisa Nilsson och Niklas Medins i Enskede.

Det finns en leksaksgård på golvet i vardagsrummet och i köket finns en grön duk med stora vita prickar.

Lisa har dukat fram nybakat kaffe och kanelbullar som hon precis köpt. Dörren till den vackra trädgården står vidöppen.

som domineras av ett apelsinträd som Niklas, sambon, som är musiker och trädgårdsmästare, planterat och vårdar med kärlek.

Lisa skrattar och säger: “Jag är en kulturbohem som bryr sig om stil.” Det vill säga, jag kan stilen, men jag gillar den inte.

Lisa Nilsson var tidigare gift med en musiker som hette Henrik Janson. Hon träffade honom när han var på turné som gitarrist.

Lisa Nilssons Föräldrar ; Gösta Nilsson ,Birgit Bokö

1998 gifte de sig och köpte ett hus med musikstudio. De åkte på turné och gjorde två album tillsammans.

Men de splittrades 2002. Istället träffade Lisa en annan musiker, Niklas Medin, som skulle bli pappa till hennes två döttrar, Signe och Irma.

Jag hade aldrig trott att jag skulle bli kär i honom. Det var lite konstigt.

Men jag kan se nu att vi på något sätt var städade och redo, redo för varandra. Det sa Lisa till Expressen tidigare.

När förhållandet med Niklas tog slut i slutet av 2015 hade de varit tillsammans i nio år.

lisa-nilsson2

Sommaren 2005 hände något och hon “jagade upp sig själv, gick runt och var arg och aggressiv”.

Hennes kropp slutade. Hon gjorde vad hon skulle och sa sedan “tack” och “adjö”.

När hon saktade ner började hennes intressen vakna till liv. I det tomma utrymmet och tystnaden hittade hon det hon letade efter.

Hon förde dagbok, läste och tänkte mycket och började skriva låtar. Lisa sa: “Alla som kom i min väg ville slicka den där läckra saken.”

Lisa hade en liten roll i Colin Nutleys film Paradise, som kom 2002. I den svensk-tyska filmen Ett enklare liv, som kom 2008, spelade hon den kvinnliga huvudrollen.

2012 spelade hon huvudrollen som Diana i Broadwaymusikalen Next to Normal på Stockholms stadsteater. Det här var en musikal om psykisk ohälsa och hur det påverkar en familj.

Efter att ha haft Alzheimers i tio år dog hennes mamma Birgit i juli. I ett långt tråkigt Instagram-inlägg berättade hon om hur tråkigt det var att hennes mamma Birgit hade somnat.

“Mamma. Det är över nu. Guds frid vare med dig. Vi ber om fred. Livet och sommaren styrdes av en känslomässig forsränning,

en som du bara kan ta dig igenom om du inte tror att du kan kontrollera strömmarna och bara låter dem göra vad de vill mot dig.

Jag fattar. Ledsamheten. Överraskning. Helt plötsligt blev hon chockad. Det kan tyckas orättvist, men… Som om vi inte hade ägnat år åt att förbereda oss.

Som om vi inte redan hade förlorat varandra o

om och om igen. Som om vi inte redan hade kommit på hur vi skulle klara oss utan varandra.

Som om vi inte redan hade förlåtit alla och varit i “här och nu”-ögonblicket som bara dementa och mycket små barn kan ge. Du var du. Lisa Nilsson skrev då, “Det var ingen annan som gjorde det.”

Lisa Nilssons Föräldrar

I det första avsnittet av den nya säsongen av Så mycket bättre 2020 pratade Lisa om hur glada de var över att höra om bebisen, även om de inte var redo för det.

Då går Signe bara fram och säger “Överraskning” med förvånad röst. Sedan säger hon i programmet, “va, vi har inte riktigt den typen av trygghet” eller “Vi har inte sett den här visionen”, så ska vi bli utvalda som föräldrar nu?

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %